Την αντίδραση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες και καταγγελίες ορισμένων τοπικών σωματείων κατά διαιτητών. Κυρίως εκείνη του Αυγερινού Βαλανειού εναντίον του διαιτητή Γιώργου Γκαμπέτα και του εκ των βοηθών του, Νίκου Βραδή, στον αγώνα με το Βέλος Βελονάδων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΠΚ εξέδωσε ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
«Αν και βρισκόμαστε στην αρχή των πρωταθλημάτων (μόλις στην 5η αγωνιστική), έχουν γίνει πολλές ανακοινώσεις – διαμαρτυρίες από ομάδες και συλλόγους σχετικά με την απόδοση των διαιτητών στους αγώνες.
Φυσικά και είναι αποδεκτή κάθε διαμαρτυρία οποιουδήποτε παράγοντα σωματείου που θεωρεί ότι αδικείται, αρκεί αυτή να γίνεται με τρόπο που να μην προσβάλει προσωπικότητες – χαρακτήρες και να περιορίζεται στα αυστηρά κριτήρια εντός αγωνιστικού χώρου. Εξάλλου υπάρχουν και τα αρμόδια όργανα που μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί και αυτά θα κρίνουν.
Υπονοούμενα που αφορούν το ήθος, την προσωπικότητα και το άμεπτο του χαρακτήρα των διαιτητών-μελών μας δεν θα ανεχτούμε στο μέλλον.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Γ. ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Κ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ».













