• Φίλοι μου, σας χαιρετώ!
• Φαίνεται πως φέτος το Πρωτάθλημα της Α1′ τοπικής Κατηγορίας πηγαίνει προς βορρά.
• Πέρσι παιζόταν στον νότο. Περιβόλι, ΟΦΑΜ, Πετριτής και Στρογγυλή ήταν οι πρωταγωνιστές. Αλλά τώρα, οι Αυλιώτες και οι Καρουσάδες είναι πανίσχυροι. Και αποφασισμένοι να παλέψουν ως το τέλος για τον τίτλο.
• Σε ένα Πρωτάθλημα, το οποίο είναι σχετικά αμφίρροπο. Εξού και το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν κερδίσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές.
• Δηλαδή, δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια, όπου υπήρχαν τα μεγάλα φαβορί. Όπως π.χ. πέρσι το Περιβόλι και ο ΟΦΑΜ, πρόπερσι η Κασσιώπη και προ τριετίας ο Όλυμπος.
• Και μιας και αναφέρθηκα στον Όλυμπο, τι το ‘θελε αυτό το φιλικό με τον ΑΟ Κέρκυρα την Τετάρτη;
• Το… κοντέρ σταμάτησε στο 10-0. Και πάλι καλά, δηλαδή, που τα ημίχρονα ήταν 40λεπτα!
• Τέτοια παιχνίδια μπορεί μεν να ωφελούν στον αγωνιστικό τομέα την ομάδα του Ολύμπου, διότι πρόκειται για πολύ δυνατά τεστ στα πλαίσια της προετοιμασίας της ενόψει Δ’ Εθνικής, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να τη ζημιώσουν. Με την έννοια ότι τέτοιες «βαριές» ήττες ενδέχεται να επιδράσουν αρνητικά στην ψυχολογία των παικτών.
• Άσε που από πλευράς πρεστίζ η ομάδα σίγουρα «τσαλακώθηκε»! Διότι ο Όλυμπος είναι ο πιο ιστορικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του νησιού μας. Θυμόμαστε τις… ομηρικές μάχες μεταξύ των δύο ομάδων στης δεκαετίες του ’80 και του ’90. Πραγματικά ντέρμπι! Ενώ τώρα…
• Μα κι αυτός ο ΑΟ Κέρκυρα, τι να πω. Απαράδεκτος! Παίζεις, ρε πουλάκι μου, με ομάδα τριών Κατηγοριών πιο κάτω, που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας της, και πας και της βάζεις δέκα γκολ;
Λίγος σεβασμός ρεεεεεεεεεεε…• Αλλά και ο Όλυμπος πήγαινε γυρεύοντας! Πριν από ένα μήνα έχασε με 5-0. Τώρα τι πήγε να κάνει, ζητώντας του ΑΟΚ να ξαναπαίξουν; Να πάρει τη… ρεβάνς;
• Μα κι εσύ βρε Όλυμπε, τι να σου πω! Πας και παίζεις φιλικό με ομάδα της Σούπερ Λιγκ στις 10/10. Ε, τι περίμενες;
• Τουλάχιστον, ο Άκης Πανδής είχε την ευκαιρία να δει πού «πονάει» η ομάδα του, λίγες μέρες πριν αρχίσει το Πρωτάθλημα, και θα μπορέσει τώρα να διορθώσει τα… κακώς κείμενα.
• Την Τετάρτη είχαμε και τη… μονομαχία των… Άκηδων (Μάντζιος – Πανδής).
• Διαιτητής στο παιχνίδι ήταν ο Βασίλης Προβατάς. Ο οποίος είναι δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα. Άρα, ο Όλυμπος δικαιούται να κάνει ένσταση και να πάρει το ματς στα χαρτιά!
• Ο Προβατάς θυμήθηκε την παλιά του ιδιότητα, τη διαιτητική. Πριν από λίγα χρόνια ήταν εκ των βοηθών του Κώστα Πρωτοψάλτη στη Β’ Εθνική Κατηγορία.
• Ο οποίος Πρωτοψάλτης την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε από την Κομοτηνή, που -ως αστυνομικός- είχε πάει από τον Ιούλιο με απόσπαση. Και πλέον, ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του ως μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΚ και ως παρατηρητής διαιτησίας στους αγώνες.
• Μαζί με τον Πρωτοψάλτη, επέστρεψε από την Κομοτηνή και ο Περικλής Γιούργας. Ο οποίος πλέον σφυρίζει κανονικά στο τοπικό.
• Στο μεταξύ, το πληροφορηθήκατε πιστεύω ότι ο Τάσος Κάκος αποτελεί μέλος της νέας Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας.
• Σίγουρα είναι έκπληξη η τοποθέτηση του Κάκου, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του Ταμία.
• Αλλά έτσι, μάθαμε και τον κομματικό του προσανατολισμό. Διότι, στις επιτροπές των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων τοποθετούνται άτομα αρεστά στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Ή μήπως κάνω λάθος;• Ο ΑΟ Κέρκυρα, παρόλο που ξεκίνησε με δύο ήττες το Πρωτάθλημα, πήρε στη συνέχεια 5 βαθμούς σε 4 αγώνες. Καθόλου άσχημα…
• Δεδομένου ότι πέφτουν δύο ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ, ο ΑΟΚ αν συνεχίσει την ίδια συγκομιδή, δηλαδή κατά μέσο όρο 5 πόντους ανά 6 αγωνιστικές, στο τέλος θα συγκεντρώσει γύρω στους 25. Που δεν νομίζω να είναι αρκετοί. Επομένως, χρειάζεται κάτι παραπάνω.
• Πάντως, εδώ που τα λέμε, η ομάδα μας είναι τυχερή που η ΑΕΚ δεν είχε προπονητή όταν την αντιμετώπισε, το περασμένο Σάββατο.
• Γιατί, αν ή Ένωση είχε προσλάβει λίγες μέρες νωρίτερα τον Έβαλντ Λίνεν, εκτιμώ πως τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον ΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
• Πάντως, με τα χάλια που είχε τότε η ΑΕΚ, ο ΑΟ Κέρκυρα θα μπορούσε να «χτυπήσει» το «διπλό». Αλλά μάλλον δεν το πίστεψε. Ή μπορεί και να φοβήθηκε την φανέλα του αντιπάλου.
• Σε εκείνο το ματς, βρέθηκε στις κερκίδες ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Φερνάντο Σάντος. Αλλά τί να δει ο Πορτογάλος; Δεν νομίζω να τον εντυπωσίασε κάποιος παίκτης, τη στιγμή που στις τρεις πάσες, οι δύο ήταν λανθασμένες! Και από πλευράς τεχνικής, εμπνεύσεων ή ταχύτητας, άστα να πάνε!
• Επίσης, στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν και ο προπονητής της ομάδας Κ20 του ΑΟΚ, ο Γιάννης Χονδρογιάννης. Κι επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Ανδρέας Προβατάς και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ποζίδης. Οι οποίοι είχαν πάει στην Αθήνα για τις εκλογές της ΕΠΟ.
• Και ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι, αφού ο Γιώργος Σαρρής, τον οποίο υποστήριξαν, κέρδισε πανηγυρικά τον Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά και ο Προβατάς εξελέγη ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
• Αλλάζω πάλι θέμα.
• Το περασμένο Σάββατο η Κασσιώπη πραγματοποίησε την παρουσίαση της καινούργιας ομάδας, στο Κοντόκαλι. Και οι τοπικοί φορείς, αθλητικοί και πολιτικοί, ήταν… εξαφανισμένοι!
• Μόνον ο Δήμαρχος έδωσε το παρόν από πλευράς φορέων. Όλοι οι υπόλοιποι… έλαμψαν δια της απουσίας τους!
• Ακόμη και η ΕΠΣΚ, απούσα ήταν. Και μιλάμε για τη «μητέρα» του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Η οποία, όμως, το ξέχασε το «παιδί» της!
• Βέβαια, όπως γράφω και παραπάνω, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης έλειπαν δικαιολογημένα, διότι βρισκόντουσαν στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, στο Δ.Σ. υπάρχουν τρεις Αντιπρόεδροι και άλλα μέλη. Ούτε ένας δεν μπορούσε να πεταχτεί στο Κοντόκαλι για να απευθύνει έναν χαιρετισμό;
• Βέβαια, στην εκδήλωση της Κασσιώπης παραβρέθηκε ο Ταμίας της ΕΠΣΚ, ο Γιώργος Κουλόπουλος. Αλλά δεν εκπροσωπούσε επίσημα την Ένωση. Είχε πάει λόγω του ότι ο γαμπρός του, ο Σήφης Ζάχος, είναι παίκτης της ομάδας.
• Πάντως, παραδέχομαι τον Τάσο Κάκο. Ο οποίος όχι μόνο έδωσε το παρόν, αλλά είπε και δυο κουβέντες. Και χειροκροτήθηκε.
• Θυμίζω ότι ο διεθνής διαιτητής μας πριν από ακριβώς 18 χρόνια φόρεσε την φανέλα της ομάδας στη Δ’ Εθνική.
• Θυμίζω επίσης ότι ο Κάκος είχε παραστεί και στην πρόσφατη παρουσίαση της νέας φανέλας της Αναγέννησης Περιβολίου. Τρέχει παντού, δηλαδή.
• Να το δείτε πως όταν θα κρεμάσει τη σφυρίχτρα του, θα τρέχει το ίδιο με τώρα. Ίσως και περισσότερο!
• Περνάω και στο καθιερωμένο κουίζ.
• Ποιος Πρόεδρος τοπικού σωματείου, πριν την έναρξη ενός αγώνα ζήτησε και πήρε δανεικά χρήματα από ποδοσφαιριστή της ομάδας του, διότι δεν του έφταναν για να πληρώσει τη διαιτησία;