Παίκτης της Ουντινέζε μέχρι το 2019 θα είναι ο Ορέστης Καρνέζης, με την ομάδα από το Ούντινε να ανακοινώνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως συμφώνησε με τον Έλληνα γκολκίπερ να υπογράψουν νέο συμβόλαιο συνεργασίας.
Το μέχρι πρότινος συμβόλαιο με το οποίο δεσμευόταν ο 29χρονος τερματοφύλακας είχε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2018 (είχε υπογράψει πενταετές το 2013), με τις «ζέβρες» να προσφέρουν όμως νέο συμβόλαιο στον παίκτη, με βελτιωμένους οικονομικούς όρους.
Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο -κερκυραϊκής καταγωγής- διεθνής πορτιέρο, υπήρξε ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες για την απόκτησή του, αλλά εν τέλει αποφάσισε να παραμείνει στην Ουντινέζε.
«Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση, στην οικογένεια Πότσο και σε όλους τους συμπαίκτες μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Η ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ και θέλω να δίνω το μάξιμουμ για αυτή τη φανέλα», τόνισε αρχικά στο “Udinese Channel” ο Καρνέζης, μετά την επέκταση του συμβολαίου του.
Όσον αφορά στους στόχους για τη νέα σαιζόν, είπε: «Σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Έχουμε μία δυνατή ομάδα. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα πέρυσι, όμως πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε παίκτες με μεγάλο ταλέντο, θα πρέπει να παίξουμε όπως ξέρουμε».