Δικαιώθηκαν οι Παξοί από την ΕΠΟ - CorfuCorner.gr
25/04/2013

Δικαιώθηκαν οι Παξοί από την ΕΠΟ

  
     • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Ο ΑΟ Παξών δικαιώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με την υπόθεση του μηδενισμού του στον εκτός έδρας επαναληπτικό αγώνα με τον Όλυμπο για την Ημιτελική Φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας, που δεν διεξήχθη την Κυριακή 24 Μαρτίου.
Όπως είχαμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ μας, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ομοσπονδίας εκδίκασε την υπόθεση την Τετάρτη 17 Απριλίου, ενώ η απόφαση εκδόθηκε και ανακοινώθηκε μία εβδομάδα αργότερα.
Σύμφωνα με αυτήν, η ομάδα του Παντελή Παπαδιώτη δικαιολογημένα δεν προσήλθε να αγωνιστεί, αφού προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα που τεκμηρίωναν την αδυναμία της να ταξιδέψει στην Κέρκυρα, λόγω απαγορευτικού απόπλου. Επομένως, ακυρώνεται η πρωτοβάθμια ποινή που επιβλήθηκε στους Παξινούς από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ, δηλαδή μηδενισμός στο παιχνίδι με τον Όλυμπο, που συνεπάγονταν και αποκλεισμό στο Κύπελλο, επίσης αφαίρεση δύο βαθμών από τη βαθμολογία της φετινής περιόδου και ακόμη δύο από εκείνη της επόμενης σαιζόν, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ο επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας μεταξύ Ολύμπου - ΑΟ Παξών θα γίνει κανονικά, σε ημερομηνία που θα ορίσει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κέρκυρας. Και στον οποίο οι φιλοξενούμενοι θα υπερασπιστούν το υπέρ τους 3-0 του πρώτου ματς, που είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά φέτος ποι οι Παξοί κερδίζουν έφεση στην ΕΠΟ και πετυχαίνουν την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Κέρκυρας. Η προηγούμενη περίπτωση αφορούσε το εκτός έδρας παιχνίδι τους με τον Θιναλιακό, για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1' Κατηγορίας, το οποίο κατακυρώθηκε υπέρ τους με 3-0 στα χαρτιά.
Με την επιστροφή των δύο πόντων στους Παξινούς, η τελική βαθμολογία της φετινής Α1' έχει ως εξής: 1. ΟΦΑΜ 59, 2. ΑΟ Παξών 50, 3. Αχιλλέας Νυμφών 47, 4. Οδυσσέας Αυλιωτών 47, 5. Αστέρας Πετριτή 43, 6. Ολυμπιάδα Καρουσάδων 38, 7. Βολίδα Κάτω Γαρούνα 37, 8. Ατρόμητος Στρογγυλής 35, 9. ΑΟ Κοντόκαλι 35, 10. Θιναλιακός Αχαράβης 33, 11. ΑΕ Λευκίμμης 33, 12. Ποσειδώνας Αγ. Μάρκου 29, 13. Ηρακλής Αγ. Δέκα 21, 14. ΑΕ Φαιάκων 5.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, την Πέμπτη (25/4), αναφέρει τα ακόλουθα:
«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση:
Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση του σωματείου ΑΟ ΠΑΞΩΝ κατά της υπ΄αριθμ.226/2-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και του σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση . Διακρατεί και δικάζει κατ΄ ουσία την υπόθεση. Διατάσσει τον επανορισμό του αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ και ΑΟ ΠΑΞΟΙ σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb