Το περασμένο Σάββατο (25/5) πραγματοποιήθηκαν οι 9οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου, στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γρηγόρης», με μεγάλη γκάμα αγωνισμάτων, σε κατηγορίες από Κ14 μέχρι Ανδρών/Γυναικών.
Οι αγώνες, που έγιναν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, είχαν ως διοργανωτή τον Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας , με αρωγούς την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, τον Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Στην διοργάνωση πήραν μέρος περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες από τα Ιόνια Νησιά, την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα.
Από το νησί των Φαιάκων συμμετείχαν 38 νέοι και νέες, όλων των κατηγοριών, από τον Κερκυραϊκό ΓΣ, τον ΑΟ Κέρκυρα, τον ΓΣ Κέρκυρας και τον Α.Σ. Ι. Καποδίστρια. Μεταξύ αυτών, ήταν οι πρωταθλήτριες μήκους & ύψους (αντίστοιχα) Σπυριδούλα Καρύδη, Παναγιώτα Δόση και ο πρωταθλητής στα σπριντ , Σπύρος Δουκατέλης. Ο κερκυραϊκός απολογισμός ήταν: Εννέα πρώτες θέσεις, τρεις δεύτερες και πέντε τρίτες θέσεις.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΑΝΔΡΩΝ
Πρώτη θέση
100μ Σπύρος Δουκατέλης (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Επί κοντώ: Σπύρος Χατζηιωαννίδης (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Δεύτερη θέση
Επί κοντώ: Στέλιος Σκορδίλης (Κερκυραϊκός ΓΣ)
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πρώτη θέση
Μήκος: Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Ύψος: Παναγιώτα Δόση (ΑΟ Κέρκυρα)
Τρίτη θέση
Επί κοντώ: Αγγελική Ασπιώτη (Κερκυραϊκός ΓΣ)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ -Α
Πρώτη θέση
Μήκος: Μαριάνα Μουρτσινούδη (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Επί κοντώ: Ηρώ Βραδή (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Δεύτερη θέση
300μ: Πολυξένη Τζιβανίδη (ΓΣ Κέρκυρας)
Τρίτη θέση
Ύψος: Αφροδίτη Γράψα (ΑΟ Κέρκυρα)
Επί κοντώ: Μαρία Ραρή (Κερκυραϊκός ΓΣ)













