Άνοιξε την περασμένη Παρασκευή (9/7) η αυλαία του 5ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Cheerleading, που πραγματοποιείται «On Tour» για 2η χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών του Covid 19.
Η διοργάνωση θα ταξιδέψει σε 3 προορισμούς, στην Βούλα Αττικής στις 9,10,11 Ιουλίου , στην Θεσσαλονίκη στις 17,18 Ιουλίου και στην Κέρκυρα στις 24,25 Ιουλίου , με σκοπό τον περιορισμό των μετακινήσεων από τους αθλητές και την αποφυγή συνωστισμού των συμμετεχόντων.
Το περασμένο Σάββατο (10/7) στο Κλειστό Γυμναστήριο Βούλας, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, για να παρακολουθήσει τη 2η μέρα του 5ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Cheerleading και δήλωσε τα εξής:
«Με πολύ χαρά ήρθα εδώ να παρακολουθήσω τους αγώνες του cheerleading και είδα πολύ κεφάτα και πολύ χαρούμενα πρόσωπα, αυτό είναι ο αθλητισμός. Είδα με πολύ χαρά ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αυστηρότητα και αυτό είναι κάτι στο οποίο επιμένουμε ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέχρι να ξεπεράσουμε το θέμα της πανδημίας και να είμαστε ξανά όλοι στα γήπεδα, όπως ήμασταν και πριν.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήριά στις αθλήτριες και στις προπονήτριες γιατί σε δύσκολες συνθήκες μετά από μία δύσκολη χρονιά, κατορθώσανε τόσα ωραία πράγματα».
Από την δική του πλευρά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης, ανέφερε:
«Παρά τις ειδικές συνθήκες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ως Ομοσπονδία για ακόμα μία άρτια διοργάνωση, με πρωταρχικό στόχο την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών και των εμπλεκομένων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές, που κατάφεραν να προετοιμάσουν και παρουσιάζουν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και το μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γεώργιο Μαυρωτά για την παρουσία του στους αγώνες και την συμβολή του στην διεξαγωγή τους».