22 °c
Corfu
22 ° Κυ
22 ° Δε
22 ° Τρ
22 ° Τε
23 ° Πε
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία
CorfuCorner.gr
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
CorfuCorner.gr
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
Αρχική Άλλα Σπόρ

Οι προτάσεις του Συλλόγου Γαρίτσας για το Ε.Α.Κ.Κ

21 Μαρτίου 2023
Σε Άλλα Σπόρ, Γήπεδα, Τοπικό
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
A A
ΕΑΚΚ ΓΗΠΕΔΟ
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
237
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Μοιραστείτε στο FacebookΜοιραστείτε στο Twitter

Ο Σύλλογος Γαρίτσας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου καταθέτει προτάσεις για μια σειρά εργασιών που επιβάλλεται να υλοποιηθούν προκειμένου να αλλάξει ριζικά και σε όλους τους χώρους η σημερινή χείριστη εικόνα που παρουσιάζει, εξαιτίας της μακροχρόνιας εγκατάλειψης και παραμέλησης.

Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο του συλλόγου:

Όλοι οι Κερκυραίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τόσο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) όσο και το Εθνικό Στάδιο (Ε.Σ.) Κερκύρας παρουσιάζουν μια εικόνα αποδόμησης και «κατάρρευσης» λόγω της μακροχρόνιας παραμέλησης και κακής συντήρησης των εγκαταστάσεων τους.
Ο σύλλογός μας ήρθε σε επαφή με αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Ε.Α.Κ. και στο Ε.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και είναι γνώστες των υφισταμένων προβλημάτων των εγκαταστάσεων. Μετά από διαλογική συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων, σας εκθέτουμε μια σειρά από εργασίες οι οποίες είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα, ώστε τόσο το Ε.Α.Κ. και το Ε.Σ. να αποκτήσουν την εικόνα που τους αρμόζει στο νησί της Κέρκυρας.

Ι). ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Α.Κ.
Προς ευχερέστερη κατανόηση των προτάσεών μας θεωρούμε σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι το Ε.Α.Κ. αποτελείται (α) από το κλειστό γυμναστήριο με κερκίδες, αποδυτήρια, προπονητήριο και (β) από εξωτερικά γήπεδα.

α) Κλειστό Γυμναστήριο.
Σε ότι αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις και ιδίως στην τραγική και ίσως επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκονται, ο σύλλογος μας καλεί τους υπευθύνους να ελέγξουν πρωτίστως την στατική επάρκεια των παρακάτω κτηρίων. Περεταίρω δε προτείνουμε:
• Να σταματήσει η είσπραξη «ενοικίου χρήσης» της διοίκησης από τα ερασιτεχνικά σωματεία.
• Να σταματήσει η πληρωμή του  παράβολου προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη, για το μητρώο σωματείων,  διάθεση του «κλειστού γυμναστηρίου». (Τα σωματεία δηλαδή, πληρώνουν για κάποιες παροχές οι οποίες όμως εν τοις πράγμασι είναι ανύπαρκτες και συνεπώς θεωρούμε καταχρηστική την πληρωμή παραβόλου μη έχοντος ανταποδοτικό χαρακτήρα.).
• Να πραγματοποιηθεί ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του, που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, ιδίως τώρα που βιώνουμε την εποχή της ενεργειακής κρίσης. Ειδικότερα για πραγματοποιηθεί η αλλαγή του φωτισμού σε LED,  με κατάλληλη μελέτη φωτισμού του χώρου. Όσον αφορά δε τον κλιματισμό (θέρμανση- ψύξη) να αφαιρεθούν οι πανάρχαιες, μη λειτουργικές, ενεργοβόρες και κοστοβόρες εγκαταστάσεις και να τοποθετηθούν νέες.
• Τα έσοδα του Ε.Α.Κ. να προέρχονται από τις διαφημιζόμενες στις εγκαταστάσεις του επιχειρήσεις και όχι από ερασιτεχνικά σωματεία, με μηδαμινούς πόρους.
• Στατική μελέτη όλων των εγκαταστάσεών του.
• Υποχρεωτική παρουσία γιατρού ή νοσηλευτή τις ώρες αιχμής (προπονήσεις – σχολικοί αγώνες).
• Πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού όπως προβλέπεται από το νόμο. Άκρως απαραίτητες κρίνονται οι ειδικότητες του ηλεκτρολόγου, του υδραυλικού , αλλά και συντηρητών- καθαριότητας.
• Να ευπρεπιστούν οι πάγκοι των ομάδων, να αποκατασταθούν οι κουρτίνες σκίασης, να τοποθετηθούν πίνακες σκορ νέας τεχνολογίας και στις δυο πλευρές, να επισκευαστούν τα όργανα ενδυνάμωσης και να αποδοθούν στα σωματεία για χρήση (ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΒΑΡΗ).
• Να γίνει προμήθεια αθλητικών εποπτικών μέσων, στρώματα γυμναστικής πάχους 10 και 20 εκατοστών, ξύλινοι πάγκοι γυμναστικής, πολύζυγα  σε αρκετές θέσεις (όταν αφαιρεθούν τα καλοριφέρ).

Κερκίδες.
Να κλείνουν και να ανοίγουν (όπως αρχικά σχεδιάστηκε) προσθέτοντας έναν επιπλέον προπονητικό χώρο προθέρμανσης, για τις ομάδες που έχουν στην διάθεσή τους μόνο  1ωρα και 15 λεπτά για προπόνηση, αλλά και χώρος μεταφοράς των μπασκετών για αγώνες χειροσφαίρισης καθώς η εναπόθεση τους πλησίον των γκολπόστ τις καθιστά επικίνδυνες

Να ανακαινιστούν και   να διατίθενται καθαρά και ευπρεπισμένα στα σωματεία έχοντας βέβαια πάντα ζεστό νερό.

  • Να τοποθετηθεί ο πλαστικός τάπητας όπως έχει προγραμματιστεί και να φιλοξενείται μέρος των αθλοπαιδιών.
    • Να τοποθετηθεί πίνακας σκορ.
    • Να επικοινωνεί με το κεντρικό κτήριο χρησιμοποιώντας τα δυο γειτονικά αποδυτήρια.
    β) Εξωτερικά Γήπεδα
    • Να αντικατασταθεί το ακρυλικό δάπεδο με κατάλληλο υλικό, αντιολισθητικό και ασφαλές. (Η αρχική διαμόρφωση του δαπέδου ήταν στην ουσία μια απλή επίστρωση ακρυλικού χρώματος, με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να είναι επικίνδυνο λόγω ολισθηρότητας).
    • Ένα από τα δυο γήπεδα στην πλευρά του αεροδρομίου να μετατραπεί σε γήπεδο άμμου για ανάπτυξη των παράκτιων αθλημάτων (beach handball- beach volley – beach tennis κλπ) (όπως επί παραδείγματος συμβαίνει στη γειτονική Ηγουμενίτσα).
    • Τα δύο πρώτα γήπεδα (πρώην τένις) να καλυφθούν με λυόμενο σκέπαστρο τεχνολογίας τέντας με δάπεδο πλαστικό ταραφλέξ αντικραδασμικό  κατ’ ελάχιστο 11 χιλιοστών με υπόστρωμα ελαστικό δάπεδο 8 χιλιοστών.

ΙΙ). ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.
• Άμεση δημοπράτηση από την Περιφέρεια (όπως έχει εξαγγελθεί) του στεγάστρου πίσω από την κερκίδα του Σταδίου και επίστρωση με ταρτάν ,  που έχει κολλήσει σε μια προγραμματική σύμβαση.
• Άμεση  επιχορήγηση  50.000ευρώ από ΓΓΑ στην Επιτροπή Διοίκησης  του ΕΑΚ Κέρκυρας , για την αγορά των 5 φυσικών εμποδίων , βαλβίδων αλμάτων , μήκους – τριπλούν και επί κοντώ και άλλων υλικών ,   διότι κινδυνεύουν να αποκλεισθούν από τα Πανελλήνια  Πρωταθλήματα οι αθλητές-αθλήτριες  ενόψει των σχολικών και των διασυλλογικών αγώνων. Το συγκεκριμένο ποσό να εγκριθεί αποκλειστικά για τις άμεσες ανάγκες του Στίβου.
• Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου (ταρτάν) του σταδίου, αντικατάσταση των σχαρών και της περίφραξης.
• Συνολικός εξοπλισμός σε αθλητικό υλικό για πλήρη εξοπλισμό του Εθνικού Σταδίου.
• Ευπρεπισμός και αξιοποίηση των χώρων πέριξ της περίφραξης , που είναι εγκαταλελειμμένοι επί 50ετίας και είναι επικίνδυνοι.
• Αξιοποίηση του χώρου στα Προπύλαια  1500τμ. περίπου , που είναι θεμελιωμένος και στοίχισε 640.000ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και σήμερα είναι καλυμμένος με χώμα.
• Συντήρηση του χλοοτάπητα με σπορά , λίπανση , πότισμα με μειωμένο τιμολόγιο κόστους από τη ΔΕΥΑΚ.

Ευελπιστούμε ότι όλες οι ανωτέρω προτάσεις μας θα εισακουστούν από τους ιθύνοντες, ώστε να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο όσο και το Εθνικό Στάδιο Κερκύρας. Είναι βέβαιο ότι με ευαισθησία, με διεκδικήσεις και πραγματικό ενδιαφέρον, τόσο το Ε.Α.Κ. όσο και το Ε.Σ. θα μετατραπούν σε πραγματικό Στολίδι για το νησί μας, ώστε να αποδοθούν προς χρήση στο αθλητικό κοινό της Κέρκυρας πλήρως λειτουργικά και ασφαλή, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες».

 

ΚοινοποίησηTweetΑποστολή
  • Kakos-service
  • delphi
  • Ninos-boats-rental
  • Ninos-corfu-villas
Προηγούμενο Άρθρο

Μεθαύριο Πέμπτη (23/3) η Γενική Συνέλευση του Γ.Σ Κέρκυρας 2018

Επόμενο Άρθρο

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Βέρμπη της ΑΕΛ από το SPORTIME

Σχετικά Άρθρα

Στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Πυγμαχίας ο Εμιλιάνο Ντρεκάι
Άλλα Σπόρ

Στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Πυγμαχίας ο Εμιλιάνο Ντρεκάι

8 Ιουνίου 2023
ρεγκατα
Άλλα Σπόρ

Στις 11 Ιουνίου η εκκίνηση του Διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα “37η Regatta Brindisi – Corfu”

8 Ιουνίου 2023
νικος καρβουνης
Προπονητές

Ο Νίκος Καρβούνης στον πάγκο του Ηρακλή Αγίων Δέκα

8 Ιουνίου 2023
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Τοπικό

Και ο Χριστόδουλος Γραμμένος παραμένει στον Όλυμπο

7 Ιουνίου 2023
ΝΤΑΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Προπονητές

Φιλικό «διαζύγιο» του Ηρακλή Αγίων Δέκα με τον Σπύρο Ντάϊκο

7 Ιουνίου 2023
γιαννιωτης
Άλλα Σπόρ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων

7 Ιουνίου 2023
Επόμενο Άρθρο
δημητρης βερμπης

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Βέρμπη της ΑΕΛ από το SPORTIME


NEO-RADIO KYMA

Τελευταία Νέα

ΣΗΜΑΙΑ ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΤΡΙΤΗ

Την Κυριακή 11/6 έκτακτη Γ.Σ του Αστέρα Πετριτή με μοναδικό θέμα το μέλλον του Συλλόγου!

9 Ιουνίου 2023
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Ετοιμάζονται ποινές για τα 3-0 άνευ αγώνα

8 Ιουνίου 2023
Στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Πυγμαχίας ο Εμιλιάνο Ντρεκάι

Στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Πυγμαχίας ο Εμιλιάνο Ντρεκάι

8 Ιουνίου 2023
ρεγκατα

Στις 11 Ιουνίου η εκκίνηση του Διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα “37η Regatta Brindisi – Corfu”

8 Ιουνίου 2023

Ονομαστικές Εορτές

CorfuCorner.gr

Η ιστοσελίδα CorfuCorner.gr έχει σκοπό να προβάλλει τον κερκυραϊκό αθλητισμό και να ενημερώνει τους αναγνώστες της για τα δρώμενα σ' αυτόν, με υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα.

Ακολουθήστε μας

Κατηγορίες

Δικαιώματα αναδημοσίευσης

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών της ιστοσελίδας μας, χωρίς την άδεια του υπεύθυνου αυτής.

Για την χρησιμοποίηση θεμάτων, ολόκληρων ή μέρους αυτών, παρακαλούμε όπως αναφερθεί η πηγή προέλευσής τους, δηλαδή η ιστοσελίδα corfucorner.gr.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab