Είναι πολύ σπουδαίο όταν βάζεις στόχους να τους πετυχαίνεις, έτσι συνέβη και με τον γνωστό αθλητή, Σπύρο Ρέτση, τον επονομαζόμενο «Μποξέρ».
Ο 45χρονος Κερκυραίος είναι γνωστός τόσο σαν ποδοσφαιριστής, καθώς έχει ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον ΠΑΣ Χλωμοτιανών. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΟΦΑΜ, Κρόνο Αργυράδων, Αστέρα Πετριτή, Ατρόμητο Στρογγυλής, ΑΠΣ Μπενίτσες, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Βολίδα Κάτω Γαρούνα και Αναγέννηση Περιβολίου όπου μάλιστα χρίστηκε πρώτος σκόρερ της Α1 με 32 γκολ. Το καλοκαίρι του 2020 εντάχθηκε στον ΑΟ Κέρκυρα και τώρα ανήκει στο ρόστερ του ΠΑΟ Κορακιάνας.
Επίσης, είναι προπονητής στον Πυγμαχικό Όμιλο του Φαίακα και τώρα απέκτησε και μια ακόμη διπλή ιδιότητα αυτή του διαιτητή-κριτή.
Επ αυτού του γεγονότος ο ίδιος ανήρτησε στο facebook το ακόλουθο κείμενο:
“Ένας ακόμη στόχος επετεύχθη για το άθλημα που αγαπώ!! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους έμπειρους & άξιους Διαιτητές Ζαχαρία Μηχανικό & Mike Aerakis για τις πολύτιμες γνώσεις που μας μετέδωσαν στην σχολή Διαιτησίας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ & στον Πρόεδρο της ΕΟΠ Xaris Mariolis για την στήριξη”