Όπως αποκαλύπτει σήμερα το CorfuCorner.gr, στη Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ιστορικού ΑΟ Κέρκυρα, οι Αντώνης Ζώτος και Μάνθος Γιαννούλης, επειδή ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ δεν τους επιτρέπει να γίνουν μέλη του σωματείου!
Ως γνωστόν, από το καλοκαίρι του 2010, ο ΑΟ Κέρκυρα πέρασε στα χέρια του Γιώργου Λιμπάντση, παίρνοντας τα… ηνία από τον Σπύρο Καλογιάννη. Μετά από τρία χρόνια, δηλαδή το καλοκαίρι του 2013, έπειτα από τον υποβιβασμό των «κυανέρυθρων» από τη Super League, η ΠΑΕ κήρυξε πτώχευση και διαλύθηκε, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού εκείνου, ο Λιμπάντσης ήρθε σε συμφωνία με τον Χάρη Κουτσούρη και ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπης (που μόλις είχε ανεβεί στη Football League) και τη μετονόμασε στον σημερινό ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα.
Και μπορεί την εποχή εκείνη η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα να χρεοκόπησε και να «βάρεσε διάλυση» κα να έπαψε να υπάρχει, ωστόσο ο Ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα -που παρέμεινε υπό τον έλεγχο Λιμπάντση- συνέχισε να λειτουργεί κανονικά (με Πρόεδρο τον Μιχάλη Ψάιλα και κατόπιν τον Θανάση Λιμπάντση, αδελφό του Γιώργου), αλλά δίχως να μετέχει σε κάποια ποδοσφαιρική διοργάνωση, παρά μόνο διαθέτοντας τμήμα στίβου.
Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΟ Κέρκυρα καταβάλει προσπάθεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια προκειμένου ο ΑΟΚ να ξαναλειτουργήσει σαν ποδοσφαιρική ομάδα και να αγωνιστεί στα τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας και να συνεχιστεί, έτσι, η ιστορία της ομάδας. Όμως, οι ενέργειες των βετεράνων δεν έχουν καρποφορήσει, αφού η Διοίκηση του Ερασιτέχνη εξακολουθεί να κρατάει ανενεργό το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Οι βετεράνοι , πάντως, δεν τα παρατάνε! Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του CorfuCorner.gr, δύο από τους σπουδαιότερους άσους του παρελθόντος, οι Αντώνης Ζώτος και Μάνθος Γιαννούλης, που είναι στελέχη του Δ.Σ. του Συλλόγου Παλαιμάχων, έκαναν αίτηση στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα για να εγγραφούν μέλη στο σωματείο, προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα να «κινηθούν» πιο δυναμικά και πιο επίσημα «εκ των έσω». Μάλιστα, την αίτηση των δύο βετεράνων προσυπέγραψαν τρία ιστορικά μέλη του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, οι Απόστολος Αργαλιάς, Σπύρος Γραμμένος («Αναστόπουλος») και Στάθης Μηλιώτης. Ωστόσο, όπως μάθαμε, το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη απέρριψε την αίτηση των Ζώτου και Γιαννούλη, με την αιτιολογία ότι δύο από τους τρεις συνυπογράφοντες δεν είναι πια μέλη του συλλόγου.
Η απορριπτική απάντηση της Διοίκησης του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα, όχι μόνο δεν αποθάρρυνε τους Αντώνη Ζώτο και Μάνθο Γιαννούλη, αλλά αντιθέτως τους «όπλισε» με μεγαλύτερη θέληση και περισσότερο πείσμα! Γι’ αυτό και, θεωρώντας αδικαιολόγητη και «αυθαίρετη» την άρνηση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, ακολουθούν πλέον τη νομική οδό, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, με σκοπό να επιτύχουν την εγγραφή τους στο Βιβλίο Μελών του σωματείου.
Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟ Κέρκυρα είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη «μάχη» μέχρι τελικής δικαίωσης, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα, ώστε το «καραβάκι» να «ζωντανέψει» και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, άσχετα με το αν ο Ερασιτέχνης θα βρίσκεται ή όχι στην «κατοχή» του Λιμπάντση.
Στο μεταξύ, οι βετεράνοι του ΑΟ Κέρκυρα είναι όχι απλά ενοχλημένοι, αλλά εξοργισμένοι από το γεγονός ότι πολύς κόσμος (δημοσιογράφοι και όχι μόνο) αποκαλεί «Κέρκυρα» ή «ΑΟΚ Κέρκυρα» την ομάδα που σήμερα μετέχει στη Super League. Όπως επισημαίνουν, η συγκεκριμένη ομάδα επισήμως ονομάζεται «ΑΟ Κασσιώπης» σκέτο, δίχως το «Κέρκυρα», κάτι το οποίο άλλωστε φαίνεται και στα «κιτάπια» της Λίγκας κα της ΕΠΟ. Τονίζουν, δε, ότι μόνον ο «κλασικός» ΑΟ Κέρκυρα μπορεί να προφέρεται ως «Κέρκυρα», ενώ καλούν τους ποδοσφαιρόφιλους να μη μπερδεύουν και να μη συγχέουν τον ένα σύλλογο με τον άλλον, διότι είναι διαφορετικοί.
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ