Την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο Πρωτάθλημα της Super League γνώρισε ο ΑΟ Κασσιώπη Κέρκυρας, ο οποίος την Τετάρτη (5/4), στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής, έχασε στην έδρα του από τον πρωτοπόρο και «αμαρτωλό» Ολυμπιακό με σκορ 2-0.
Τόσο η χαλαρότητα που (πολύ εσφαλμένα) έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι «Φαίακες», λόγω του ότι έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην Κατηγορία (επιτρέποντας, έτσι, στον κάθε… τυχάρπαστο να τους κερδίζει!), όσο και η ποιοτική και αγωνιστική ανωτερότητα του ζάμπλουτου αντιπάλου τους (ο οποίος είχε κίνητρο για να πάρει τη νίκη, ώστε να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου), ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Που λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο…
Κι αυτό, σε μια εξαιρετικά άνιση -από οικονομικής πλευράς- αναμέτρηση, καθώς μόνο το συμβόλαιο του Εστέμπαν Καμπιάσο, ισοδυναμεί με ολόκληρο το μπάτζετ της κερκυραϊκής ομάδας!!!
Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 20′ από τον Κώστα Φορτούνη Ιπου είχε και δοκάρι στο 28′) και στο 78′ από τον Μάρκο Μάριν (από εμφανή θέση οφσάιντ), έκριναν την έκβαση του ματς και χάρισαν το «τρίποντο» στους φιλοξενούμενους. Τους σχεδόν μόνιμους Πρωταθλητές την τελευταία 20ετία. Και τους… μονίμως ευνοημένους από το παρασκήνιο, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο μάλιστα θεωρεί τον Πρόεδρό τους ως αρχηγό και «εγκέφαλο» της Εγκληματικής Οργάνωσης του ποδοσφαίρου!!!
Άκου, λοιπόν, να δεις πράγματα… Άκου να δεις φαντασιώσεις, λασπολογίες και συκοφαντίες… Έτσι δεν είναι;;;
Το Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας ήταν περίπου κατάμεστο από κόσμο, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού (από το νησί και από άλλες περιοχές) να δίνουν «δυναμικό» παρόν, με συνθήματα και ανάρτηση πανό.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την κερκυραϊκή ομάδα σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ και στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν δεξιά ο Γκόμες, αριστερά ο Ζαραδούκας και στόπερ οι Βενέτης και Ιωάννου. Ο Νίκιτς με τον Σιόντη ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Γεωργίου να κινείται στο δεξί «φτερό», τον Κόντο στο αριστερό και τον Κέβιν Ντιόγκο ως επιτελικός μέσος, στήριγμα του Τουράμ, που έπαιξε φουνταριστός.
Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» επίσης σε σχήμα 4-2-3-1. Με τερματοφύλακα τον Καπίνο, τους Μποτία και Ντα Κόστα ως στόπερ, δεξί μπακ τον Φιγκέϊρας και αριστερά τον Ντε Λα Μπέγια. Στον άξονα ήταν οι Ρομαό και Καμπιάσο, επιτελικός ο Φορτούνης, με εξτρέμ τους Μάριν και Σεμπά, και φορ τον Καρντόσο.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας διαρκής… μονόλογος του Ολυμπιακού και -χωρίς υπερβολή- το ματς παίχθηκε στο μισό γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν από την αρχή τους γηπεδούχους και έφτασαν στο γκολ με τη συμπλήρωση του 20λέπτου, όταν από ενέργεια του Σεμπά, ο Κώστας Φορτούνης βρέθηκε απέναντι από τον Φώτη Κουτζαβασίλη, τον απέφυγε κι έκανε το 0-1.
Στο 28′ ο σκόρερ των φιλοξενούμενων σούταρε, ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ Κέρκυρα απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 37′ ο Μάριν, στη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 43′ η κεφαλιά από κοντά του Καμπιάσο, εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον πορτιέρο των «Φαιάκων». Έτσι, παρέμεινε το 1-0 στο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε κάπως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Όμως, δεν έφτανε στην κερκυραϊκή περιοχή με την ίδια ευκολία και απλώς επιχειρούσε κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό του Καρντόσο στο 57′.
Ο ΑΟΚ Κέρκυρα, ανέβηκε λίγο και σε μια περίπτωση (67′) απείλησε την εστία του Στέφανου Καπίνο, όταν ο Ροζέριο Τουράμ ελίχθηκε και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Και φτάνουμε στο 78′, όπου διαμορφώθηκε το τελικό 0-2. Ο Μάριν, ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ, πήρε την ασίστ από τον Ανσαριφάρντ (είχε περάσει στη θέση του Καρντόσο), πλάσαρε τεχνικά τον Κουτζαβασίλη και διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Με τον αρμόδιο λάινσμαν να μην υποδεικνύει στον διαιτητή την οφθαλμοφανή παράβαση.
Το αντικανονικό αυτό γκολ, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, «έκοψε τα πόδια» των παικτών της κερκυραϊκής ομάδας, που στο δεύτερο ημίχρονο έβγαιναν δειλά-δειλά στην επίθεση για να ισοφαρίσουν. Και ουσιαστικά, εκεί κρίθηκε το ματς, αφού στα επόμενα λεπτά το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν μια χαμένη ευκαιρία του Φορτούνη στο 89′.
Ο ΑΟΚ Κέρκυρα υπέστη τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του μέσα σε τέσσερις μέρες, μετά το κυριακάτικο 0-3 από τον ουραγό Ηρακλή, χάνοντας για τρίτη διαδοχική αγωνιστική, καθώς είχε προηγηθεί και το 0-4 στη Βέροια. Με τα γκολ σε αυτά τα παιχνίδια να είναι 0-9. Τουλάχιστον, όμως, αγώνα με αγώνα, η… ταρίφα μειώνεται! Και τουλάχιστον, οι «Φαίακες» στο ματς με τους Πειραιώτες, έδειξαν σημάδια βελτίωσης, εν συγκρίσει με τους δύο προηγούμενους αγώνες.
Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, τον φερόμενο ως… χαϊδεμένο της «παράγκας», με αυτή τη νίκη μέσα στο νησί έφτασε τους 60 βαθμούς, απέχοντας 8 από τον 2ο ΠΑΟΚ, και χρειάζεται πλέον 2 πόντους στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του Πρωταθλητή.
Να σημειωθεί ότι, από τους συνολικά 28 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ματς της Τετάρτης, κι ενώ ο μεν ΑΟΚ χρησιμοποίησε 9 Έλληνες και 5 ξένους, ο δε… μεγάλος Ολυμπιακός χρησιμοποίησε μόλις 2 Έλληνες παίκτες και 12 ξένους. Μπράβο, εύγε! Κατά τ’ άλλα, ελληνική ομάδα, σου λέει μετά!!!
Να αναφέρουμε, τέλος, ότι οι Γιάννης Ζαραδούκας και Ντένις Επστάιν, αντιμετώπισαν την παλιά τους ομάδα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών) και βοηθοί του οι Δημήτρης Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας) και Κοσμάς Χαρίσης (ΕΠΣ Γρεβενών), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Βαγγέλης Γρατσάνης (ΕΠΣ Τρικάλων). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν ο Τουράμ των «Φαιάκων» και ο Σεμπά των «ερυθρόλευκων».
οι συνθέσεις των ομάδων:
Α.Ο. ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου, Γκόμες, Κόντος (76′ Επστάιν), Σιόντης, Ιωάννου, Κέβιν Ντιόγκο (81′ Γεωργακόπουλος), Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς (85′ Ανδρεόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Μποτία, Καμπιάσο (66′ Μάρτινς), Ρομαό, Μάριν (82′ Τσόρι Ντομίνγκες), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (66′ Ανσαριφάρντ).
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ












