Την εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο με 1-0 γνώρισε την Κυριακή (11/12) ο ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα, ατα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League, μπροστά σε περίπου 3.500 θεατές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και μερικοί φίλοι της κερκυραϊκής ομάδας.
Έτσι, οι Νεοσμυρνιώτες έβαλαν… stop στο αήττητο σερί των «Φαιάκων», το οποίο κράτησε για πέντε αγωνιστικές (με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Βέροια, Ολυμπιακό και ΑΕΚ).
Ο ΑΟΚ, που προέρχονταν από δύο σπουδαίες ισοπαλίες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη, αλλά δεν του άξιζε να χάσει, αφού είχε ορισμένες πολύ καλές στιγμές για να σκοράρει. Ωστόσο, η ομάδα «πλήρωσε» τόσο την αστοχία της, όσο και την αμυντική της ολιγωρία στο 64ο λεπτό, όπου ο αριστερός μπακ Τασουλής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη.
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ξεκίνησε τον αγώνα, με τον Γιαννιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου και Τασουλής. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Φούντας (αριστερά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μπεν (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου «κατέβασε» την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα τους Ιωάννου, Βενέτη, Σπίνουλα και Ζαραδούκα. Οι Σιόντης και Νίκιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Γεωργίου, Ντουαλά και Κόντο να είναι οι τρεις πίσω από τον Τουράμ.
Ένα από τα φετινά «όπλα» του Πανιωνίου είναι το γεγονός ότι μπαίνει πάντα δυνατά στα πρώτα λεπτά των αγώνων. Ειδικά τώρα, μετά και την ντροπιαστική ήττα από τον Κισσαμικό στο Κύπελλο με 3-0, η νίκη αποτελούσε επιτακτική ανάγκη για τους Νεοσμυρνιώτες. Έτσι, έχοντας την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του ΑΟΚ Κέρκυρα και στο 12′ έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, σε διπλή προσπάθεια του Βαλεντίνου Βλάχου και του Ανσαριφάρντ, αλλά για άλλο ένα ματς, ο Φώτης Κουτζαβασίλης έδειχνε ανίκητος!
Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ταξιάρχη Φούντα να χάσει ευκαιρία.
Μετά το 15λεπτο, ο ΑΟΚ Κέρκυρα έκανε αισθητή την παρουσία του, με -ποιον άλλον;- τον Ροζέριο Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αρχικά στο 17′ και στη συνέχεια στο 19′, παραλίγο να «παγώσει’ τη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος, έχοντας μπλοκαρισμένο τον Μασούντ (ο Στέφανος Σιόντης τον είχε περιορίσει) δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός κι έπρεπε να φτάσουμε στο 30′ για να τον «αισθανθεί» η κερκυραϊκή άμυνα, με το έμμεσο φάουλ του Μπεν, που κατέληξε στο τείχος.
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, αφού με εξαίρεση μια επιθετικότητα του Πανιωνίου, η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε φάσεις, δεν είχαμε κάτι το σημαντικό.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά δυνατά, αλλά με τον Μασούντ «εκτός παιχνιδιού». Στο 50′, πάντως, ο Κόρμπος έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ, ωστόσο η προβολή του από κοντά κατέληξε μόλις άουτ.
Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο δεύτερο μέρος, με τον ΑΟΚ να έχει παθητικό ρόλο και να προσέχει τα… μετόπισθεν. Ο Πανιώνιος, βλέποντας ότι από το κέντρο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, προσπάθησε να «χτυπήσει» από τα αριστερά, τόσο με τον Φούντα, όσο και με τον Τασουλή, που πολλές φορές έκανε το όβερλαπ με τον συμπαίκτη του και έμπαινε στην περιοχή της κερκυραϊκής ομάδας. Σε μια τέτοια περίπτωση, στο 64′, ο Τασουλής από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, με ωραίο αριστερό φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κουτζαβασίλη, κάνοντας το 1-0.
Μετά το γκολ, οι «Φσίακες» βγήκαν από το… καβούκι τους, κάτι που σήμαινε περισσότερους κενούς χώρους για τους γηπεδούχους. Και παραλίγο στο 69′ να γίνει και το 2-0, με τον Μοχάμεντ Μπεν, όταν ύστερα από κάθετη μπαλιά, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΑΟΚ, ο οποίος όμως τον πρόλαβε κι έδιωξε τη μπάλα.
Στο τέλος, η κερκυραϊκή ομάδα τα έπαιξε… όλα για όλα, βγήκε μπροστά σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει και αφού δεν δέχτηκε το δεύτερο γκολ με τον Μπεν, είχε δύο τρομερές φάσεις με τον νεοεισελθόντα Κώστα Γεωργακόπουλο στο 90′ και στις καθυστερήσεις για να κάνει το 1-1. Στην τελευταία φάση, ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή ακόμα και ο Κουτζαβασίλης.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου), βοηθοί του οποίου διατέλεσαν οι Γιάννης Κοντιζάς (ΕΠΣ Πειραιά) και Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής), ενώ καθήκοντα τέταρτου διαιτητή είχε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης (79′ Γκιοατά), Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας (72′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (91′ Ενγκόνγκ), Μασούντ, Μπεν.
ΑΟΚ Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (82′ Γεωργακόπουλος), Σπίνουλας, Ντουαλά, Κόντος (73′ Γκόμες), Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς (69′ Ζορμπάς).












