Έστω και δύσκολα, ο ΑΟ Κέρκυρα κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 στο παιχνίδι κόντρα στον Θρασύβουλο, που διεξήχθη σήμερα Κυριακή στο Εθνικό Στάδιο του νησιού μας, παρουσία περίπου 1.200 θεατών. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια και μπόρεσαν να κρατήσουν μέχρι το τέλος το υπέρ τους αποτέλεσμα.
(Περιγραφή – Σχολιασμός: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)
«ΒΑΡΙΑ» ΤΑ ΠΟΔΙΑ
Ήταν μια νίκη αγχωτική για τους πρωτοπόρους, οι οποίοι προέρχονταν από δύο συνεχόμενες «λευκές» ισοπαλίες και άρα έπρεπε σήμερα να πάρουν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Τόσο η πίεση των «Φαιάκων» για να κερδίσουν, όσο και η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, «βάρυναν» πολύ τα πόδια των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πάντως κατόρθωσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν, έστω δύσκολα και χωρίς να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.
ΚΡΑΤΗΣΕ… ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Ήταν μια νίκη – ανάσα για τους νησιώτες, οι οποίοι έφτασαν τους 45 πόντους και κράτησαν έτσι μια απόσταση ασφαλείας από τους… διώκτες τους.
Με το σημερινό αποτέλεσμα, ο ΑΟΚ διατήρησε το φετινό αήττητο μέσα στην έδρα του (εννέα νίκες, μία ισοπαλία), όντας η μοναδική ομάδα του Πρωταθλήματος που το έχει επιτύχει αυτό.
Παράλληλα, συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει την κερκυραϊκή ομάδα να κερδίζει πάντοτε στο γήπεδό της τον Θρασύβουλο (τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες), χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ από αυτόν (συνολικά 5-0 τέρματα).
«ΑΜΥΝΤΙΚΟ» ΓΚΟΛ
Ο ΑΟ Κέρκυρα κέρδισε σήμερα χάρις στο γκολ του Τάσου Βενέτη, ενός αμυντικού ποδοσφαιριστή., ο οποίος προωθήθηκε και σκόραρε. Να σημειωθεί πως ήταν η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος σέντερ-μπακ χάρισε το «τρίποντο»
στην ομάδα του, αφού το ίδιο είχε κάνει και στο εντός έδρας ματς με τη Δόξα Δράμας, και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (με πλασέ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ)!
ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ – ΦΑΣΕΙΣ
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με την κερκυραϊκή ομάδα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι έκαναν ιδανικό ξεκίνημα κι ευτύχησαν να σκοράρουν από πολύ νωρίς, στο 4ο λεπτό με τον Βενέτη, γκολ που έμελλε να είναι καθοριστικό για την έκβαση του ματς.
Οι Αθηναίοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στο 11′, αλλά ο Αποστολίδης απέκρουσε τη μπάλα στο σουτ του Σαπάνη. Στο 19′ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, όμως ο γκολκίπερ Κωστάκης έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Γκουστάβο. Ακολούθησαν δύο δοκάρια για τους «κυανέρυθρους», στο 21′ με τον Τσίγκα και στο 24′ με τον Φλαβίνιο, ενώ ο υπόλοιπος χρόνος του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.
Στην επανάληψη, η πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, εξαιτίας της βροχής που είχε προηγηθεί του αγώνα, δεν επέτρεψε στο να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Οι Κερκυραίοι προφύλαξαν τα… μετόπισθεν, προκειμένου να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ, ενώ οι Αθηναίοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν κι επιδίωξαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά όσες φορές απείλησαν, συνάντησαν την… άρνηση του Λουκά Αποστολίδη!
Στο 47′ ο Χατζηπαντελίδης αρχικά και ο Καραμαλίκης στη συνέχεια βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Αποστολίδη, όμως και στις δύο περιπτώσεις έσωσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
Στο 61′ ο Κατσίκης σούταρε δυνατά και ο Αποστολίδης μπλόκαρε στη γωνία του. Η τελευταία καλή φάση σημειώθηκε στο 79′, με τον Ντοριβάλ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον γκολκίπερ των «Φαιάκων» να αποκρούει σε κόρνερ.
Να σημειωθεί ότι στο 85′ αποβλήθηκε από τον πάγκο της ομάδας του ο προπονητής του Θρασύβουλου , Γιάννης Σερέπας, λόγω διαμαρτυριών.
ΤΟ ΓΚΟΛ – ΔΟΚΑΡΙΑ
Η κερκυραϊκή ομάδα πέτυχε το γκολ που της χάρισε τη νίκη στο 4ο λεπτό. Ο Κοντοδήμος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο προωθημένος Βενέτης με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0.
Στο21′ ο Παρασκευαϊδης έκανε τη μακρινή σέντρα, ο Τσίγκας έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών του γκολκίπερ Κωστάκη, ο οποίος στη συνέχεια έδιωξε.
Στο 24′ ύστερα από συνδυασμό του Μπερνς με τον Φλαβίνιο, ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κωστάκη.
ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τη γηπεδούχο ομάδα ξεχώρισαν οι Μπερνς, Βενέτης, Αποστολίδης, Φλαβίνιο και Γκουστάβο. Καλύτεροι από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν οι Σαπάνης, Ντοριβάλ και Καραμαλίκης.ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΑΟΚ
Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-4-1-1. Κάτω από υα γκολπόστ κάθισε ο Αποστολίδης, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Γκουστάβο, αριστερά ο Κοντοδήμος και στο κέντρο της άμυνας οι Βενέτης και Ιωάννου. Αμυντικά-χαφ αγωνίστηκαν οι Παρασκευαϊδης και Φλαβίνιο. Ο Λουρένσο ήταν δεξιός χαφ-εξτρέμ και ο Μπερνς αριστερός χαφ-εξτρέμ, με τους δύο παίκτες να αλλάζουν θέσεις. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Τσίγκας και λίγο πιο πίσω ο Λαμπρόπουλος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή ήταν η διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου από την ΕΠΣ Αθηνών, ο οποίος δεν υπέπεσε σε λάθη.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Πιπίνης (στο 53′), Τσίγκας (στο 57′), Κόμπο (στο 63′), Βίτας (στο 69′) και Κολοτούρος (στο 83′).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βλέπουμε τις συνθέσεις των ομάδων:
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Ιωάννου, Βενέτης, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Λουρένσο (63′ Ίσραελ Σίλβα), Τσίγκας (81′ Γιαννιτσανάκης), Μπερνς, Παρασκευαϊδης, Λαμπρόπουλος (46′ Κολοτούρος), Φλαβίνιο.
Στον πάγκο έμειναν οι: Σιαράβας, Μακρυδημήτρης, Πελαγίας, Μπουτζίκος.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΦΥΛΗΣ (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Σαπάνης, Κόμπο (66′ Κλούσενερ), Χατζηπαντελίδης, Καραμαλίκης, Μίχος,Βίτας, Τσούτσουρας (50′ Κατσίκης), Πιπίνης, Βασιλείου, Ντοριβάλ.
Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαρτζώκας, Σουμελίδης, Αλεξάντροβιτς, Παπαδόπουλος.