• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Παρά τη φιλότιμη προσπάθειά της και την καλή (σε γενικές γραμμές) εμφάνισή της στο Δημοτικό γήπεδο της Καλαμαριάς “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, η ομάδα Νέων Κ19 της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα γνώρισε το Σάββατο (14/12) τη «βαριά» ήττα από την αντίστοιχη του Απόλλωνα 1926 με σκορ 4-1.
Το συγκρότημα του Γιάννη Χονδρογιάννη είχε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης δύο καλές στιγμές με τον Νίκο Μεντή για το 0-1, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που κατάφεραν να αποκτήσουν το προβάδισμα, με τέρμα του Λουιζίδη στο 11ο λεπτό, ενώ στο 42′ ο Ρέβας έκανε το 2-0 με εκτέλεση φάουλ. Ενδιάμεσα, οι «Φαίακες» απείλησαν για να ισοφαρίσουν με τους Γιώργο Γαρδικιώτη και Νίκο Λεπενιώτη.
Στην επανάληψη, η κερκυραϊκή ομάδα είχε ευκαιρίες για να μειώσει στο σκορ με τους Λευτέρη Σγούρο, Γιώργο Μποζίκη, Γιώργο Γαρδικιώτη και Νίκο Μεντή, όμως παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς πέτυχε στο 62′ το τρίτο του γκολ, σε κόντρα επίθεση με τον Σέρτζιο. Και κάπου εκεί κρίθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα.
Στο 65′ ο ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα μείωσε σε 3-1 με κεφαλιά του Νίκου Μεντή, ύστερα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Γιώργου Μποζίκη, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Σέρτζιο, ξανά σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, έκανε το 4-1. Σκορ που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, με βάση την πολύ θετική παρουσία που είχαν οι «Φαίακες».
Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «Πόντιοι» πέρασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Κερκυραίοι ολίσθησαν στην 5η θέση.
Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Στέργιος Τσιαουσίδης και βοηθοί του οι Αναστάσιος Κωστακίδης και Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΝΕΟΙ Κ19 ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 1926 (Κ. Βαλτσίδης): Βασιλειάδης, Ζαμπέτογλου, Γκέντζος, Πουρσιτίδης, Πιαστόπουλος, Θυμιατής, Λουιζίδης, Τσεμεκίδης, Τσακίρογλου, Σέρτζιο, Ρέβας. Έπαιξαν και οι: Ελευθεριάδης, Γιώργης, Καταντάσης, Χρυσοχοϊδης.
ΝΕΟΙ Κ19 ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ/ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Χονδρογιάννης): Ντάικος, Μεντής, Λάμπουρας, Ρόντος, Καρβούνης, Πουλημένος, Μποζίκης, Ζαγουρής, Γαρδικιώτης, Σγούρος, Λεπενιώτης. Αγωνίστηκαν και οι; Μαγκώνης, Μελίδης, Παϊπέτης.