Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα. Μετά την ήττα στα Τρίκαλα (για το Πρωτάθλημα) και την εντός έδρας ισοπαλία με την Παναχαϊκή (για το Κύπελλο), η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη επικράτησε με 1-0 του νεοφώτιστου Πανσερραϊκού, στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (1/11) στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Football League.
Οι «Φαίακες» πέτυχαν, έτσι, την τέταρτη νίκη τους σε πέντε ματς στο Πρωτάθλημα, ενώ εκκρεμεί και το εξ αναβολής παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Επίσης, στο Πρωτάθλημα εξακολουθούν να κρατούν απαραβίαστη την εστία τους μέσα στο νησί (4-0 τα γκολ σε τρεις αγώνες).
Το «τρίποντο» στην κερκυραϊκή ομάδα απέναντι στα «Λιοντάρια» των Σερρών χάρισε ο… συνήθης ύποπτος, ο Βιέρα Ελόνγκ Ντουαλά, σκοράροντας στο 49ο λεπτό. Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός έφτασε τα 7 τέρματα (πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος) και αποτελούσε τη μόνιμη απειλή για την εστία των φιλοξενούμενων.
Ο ΑΟΚ είχε την κυριαρχία κι έφτασε δίκαια στη νίκη. Πέραν του γκολ, είχε και δοκάρι, ενώ δημιούργησε αρκετές ακόμα φάσεις, με τον γκολκίπερ των Σερραίων, Αποστόλη Ανδρούτσο, να είναι σε πολύ καλή μέρα και να αποσοβεί σε πολλές περιπτώσεις τον κίνδυνο.
Την πρώτη της πολύ καλή στιγμή, η κερκυραϊκή ομάδα την είχε μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Δημήτρης Σουάνης με σουτ εκτός περιοχής «σημάδεψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος των φιλοξενούμενων, με τον Ανδρούτσο να μαζεύει τη μπάλα.
Ο Παπαστεργίου στο 7′ από την πλευρά του Πανσερραϊκού θα επιχειρήσει ένα σουτ που θα καταλήξει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντουαλά θα βγάλει στην «πλάτη» της άμυνας του Πανσερραϊκού τον Αλέξανδρο Κόντο, ωστόσο ο Ανδρούτσος θα «διαβάσει» την φάση και με έξοδο θα μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Φουρτάδο των φιλοξενούμενων θα χάσει ευκαιρία στο 24΄, με την κεφαλιά του, ωστόσο, να καταλήγει στην αγκαλιά του Φώτη Κουτζαβασίλη. Ο Ντουαλά θα επιχειρήσει να ανοίξει το σκορ με σουτ δύο φορές (στο 30′ και στο 32΄), με τη μπάλα να καταλήγει άουτ και στις δύο περιπτώσεις.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανσερραϊκού στο πρώτο μέρος θα έρθει στο 42΄, όταν ο Παπαστεργίου θα βρει με σέντρα τον Ατματζίδη στο δεύτερο δοκάρι, αυτός θα γυρίσει στον Φουρτάδο, το σουτ του οποίου θα περάσει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση του ΕΑΚ Κέρκυρας.
Οι «Φαίακες» ήταν εκείνοι που κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό έγινε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, στο 49΄, οπότε ο Ντουαλά με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.
Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του σκορ, αποφεύγοντας το ρίσκο. Η ομάδα των Σερρών ανέβασε την απόδοσή της μετά το 80′, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 81′ ο Μπεριάν πέτυχε γκολ, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε λόγω οφσάιντ.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΑΟΚ να ανεβαίνει στους 12 βαθμούς.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Ανδρέας Καραλιόλιος (ΕΠΣ Γρεβενών), βοηθοί του οποίου διατέλεσαν οι Βασίλης Μωϋσιάδης (ΕΠΣ Γρεβενών) και Λάμπρος Διαμαντής (ΕΠΣ Ηπείρου), ενώ καθήκοντα τέταρτου διαιτητή: είχε ο Γιώργος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ/ΚΕΡΚΥΡΑ (Άγγελος Διγκόζης): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σουάνης, Κρητικός, Γκόμεζ, Ντουαλα, Φάμπιο, Ντιόγκο, Ντατίδης (30′ Ζορμπάς), Όμο, Κόντος (63΄ Καραγιαννίδης – 85΄ λ.τρ. Παρασκευαϊδης).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Ανδρούτσος, Σιάκκας, Κουκόλης, Ιωαννίδης, Στεργιανός, Ρούτσης, Ολίσε, Μπαλού (62΄ Κιόσε), Ατματσίδης (68΄ Πόποβιτς), Φουρτάδο, Παπαστεργίου (56΄ Μπεριάν).
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ












