Σε μια εποχή όπου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και δη στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, επικρατεί… ξενομανία και παραμέληση του εγχώριου έμψυχου υλικού, είδαμε στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, μεταξύ ΑΟ Κέρκυρα – ΑΕΚ, κάτι που αν μη τι άλλο είναι πολύ θετικό και αισιόδοξο.
Σε αυτό το παιχνίδι, το ελληνικό στοιχείο ήταν πάρα πολύ έντονο, όχι μόνον όσον αφορά τους δύο προπονητές (Καβακάς και Κωστένογλου), αλλά κυρίως τους ποδοσφαιριστές. Από πλευράς γηπεδούχων αγωνίστηκαν 10 (Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος Ηλιάδης, Αγρίτης, Τσίγκας, Κοντοδήμος, Μπάρκογλου, Ιωάννου), ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων έπαιξαν 11 (Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μάκος, Ρίκκα, Αργυρίου, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μπουγαϊδης, Κλωναρίδης, Σιαλμάς).
Οι 21 από τους 28 παίκτες που αγωνίστηκαν είναι Έλληνες και τους κοουτσάρισαν ντόπιοι τεχνικοί. Οι «κυανέρυθροι» και οι «κιτρινόμαυροι» έστειλαν ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα, το οποίο ελπίζουμε κι ευχόμαστε να τύχει αποδοχής και ανταπόκρισης από τις υπόλοιπες ομάδες, και σύντομα να βρει μιμητές.
Χρήστος Γραμμένος