Κωμικοτραγικές σκηνές, που διαπομπεύουν κι εξευτελίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας, εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (27/3) στο Δημοτικό γήπεδο των Περιβολίων Χανίων Εκεί όπου ο τοπικός ΑΟ Χανιά επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα, για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Football League. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν εγινε επειδή η γηπεδούχος ομάδας δεν κατεβαλε εγκαιρα στην διαιτητικη τετραδα το προβλεπόμενο εξοδολόγιο.
Ο αγωνας ήταν προγραμματισμενος να ξεκινήσει στις 15:00 και μάλιστα θα μεταδίδονταν απεθείας από την τηλεόραση του OTE TV. Λίγη ώρα πριν από την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγωνα, οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χωρο για ζέσταμα, όμως στα αποδυτήρια των διαιτητών παίχθηκε ένα πραγματικό… θρίλερ!
Η Διοίκηση της χανιώτικης ΠΑΕ δεν είχε μεριμνήσει ώστε να συγκεντρώσει τα χρήματα για την πληρωμή της διαιτησιας , τα οποία -ως είθισται- προκαταβάλλονται πριν αρχίσει το ματς. Το ποσό στην προκειμένη περίπτωση ήταν 2.050 ευρώ.
Οι ιθύνοντες της γηπεδούχου ομάδας ζήτησαν από τον διαιτητή, Βαγγέλη Γρατσάνη της ΕΠΣ Τρικάλων, μια μικρή χρονική παράταση προκειμένου να μαζέψουν τα λεφτά. Εκείνος τους έδωσε προθεσμία μέχρι τις 15:20. Εν τέλει, του πήγαν τα χρήματα δύο λεπτά πιο μετά από αυτό το χρονικό περιθώριο, δηλαδή στις 15:22, ωστόσο ο διαιτητής είχε συμπληρώσει και «κλείσει» το Φύλλο Αγώνα.
Οι άνθρωποι του ΑΟ Χανιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να μεταπείσουν τον Γρατσάνη, ενώ μεσολάβησε ακόμη και ο Γιώργος Βούρβαχης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ (με την πλευρά του Γιώργου Γκιρτζίκη). Ακόμη και η κερκυραϊκή ομάδα συναινούσε στο να διεξαχθεί το παιχνίδι (στα αποδυτήρια των διαιτητών πήγε ο τεχνικός του ΑΟΚ, Αλέκος Βοσνιάδης, μαζί με τον συνάδελφό του στον ΑΟΧ, θωμά Γράφα).
Ο Θεσσαλός ρεφερι, όμως, ήταν ανένδοτος κι επέμεινε στην απόφασή του να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Όπως μεταδόθηκε και από τον ανταποκριτή του ΣΠΟΡ FM 94,6 στα Χανιά, Κώστα Νίτσε, τηλεφωνική επικοινωνία με τον διαιτητή είχε και ο Κερκυραίος Πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης.
Οι δύο ομάδες αποχώρησαν από το Δημοτικό γήπεδο των Περιβολίων, το ίδιο και οι φίλαθλοι, με τους υπεύθυνους της χανιώτικης ΠΑε να είναι έξαλλοι με τη στάση του Βαγγέλη Γρατσάνη, που για μόλις δύο λεπτά δεν δέχθηκε τα λεφτα του διαιτητικού εξοδολογίου ώστε να γίνει το ματς.
Όπως έγινε γνωστό, ο παράγοντας της χανιώτικης ΠΑΕ που είχε αναλάβει την πληρωμή της διαιτησίας, προέβαλλε ως δικαιολογία ότι δεν πήγε έγκαιρα τα χρήματα στο γήπεδο επειδή είχε μπερδευτεί λόγω της αλλαγής της ώρας!
Το Φύλλο Αγώνα έκλεισε εις βάρος του ΑΟ Χανιά, που σημαίνει ότι θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί λόγω υπαιτιότητας για τη μη τέλεση της αναμέτρησης και πλέον μπλέκει σε… περιπέτειες όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και χρηματική ποινή από 8.000 μέχρι 40.000 ευρώ. Ο ,μη διεξαχθείς αγώνας θα κατακυρωθεί με 0-3 στα χαρτιά υπέρ του ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα, ο οποίος ανεβαίνει στους 55 βαθμούς, ευρισκόμενος πάντοτε στο «μείον ένα» από την πρωτοπόρο Λάρισα.
Η εξέλιξη αυτή ευνοεί σε τεράστιο βαθμό την κερκυραϊκή ομάδα καθώς κέρδισε χωρίς να ιδρώσει ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι (υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο Γύρο οι κρητικοί είχαν αποσπάσει 1-1 στον Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας. Σημειώνεται ότι για τον κυριακάτικο αγώνα ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν είχε στη διάθεσή του δύο σπουδαίους παίκτες, τους Βιέρα Ελόνγκ Ντουαλά και Ζορντάο Ντιόγκο.
Χ.Γ.












