• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε που ο Γιάννης Μέριανος αποσύρθηκε από τηυν ενεργό διαιτητική δράση, λόγω ηλικίας. Εδώ και δύο χρόνια έχει «παύσει» και από το… διαιτητικό παραγοντιλίκι, καθώς το Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας τον απέπεμψε από Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, ενώ δεν είνσαι επιθυμητός ούτε στους κόλπους του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας.
Εδώ και αρκετό καιρό, ο παλαίμαχος ρέφερι επισκέπτεται τα κερκυραϊκά γήπεδα και παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες. Όλα καλά ως εδώ. Μόνο που την περασμένη Κυριακή (9/2), εθεάθη στο Δημοτικό γήπεδο Κοντοκαλίου να παίζει επόπτης, σε επίσημο παιχνίδι της Ένωσης!!!
Το ματς μεταξύ ΑΟ Κοντοκαλίου – Θιναλιακού, για το Πρωτάθλημκα της Α1′ Κατηγορίας, ήταν σε εξέλιξη, με διαιτητή τον Πέτρο Νικόπουλο και βοηθούς του τους Τάσο Αυθίνο και Γιάννη Κρασάκη. Όμως, στο 22ο λεπτό ο διαιτητής υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και το παιχνίδι διεκόπη. Ο γιατρός αγώνα έριξε ψυκτικό στο σημείο που πονούσε ο Νικόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει να παίζει.
Πλέον, τον ρόλο του διαιτητή θα έπρεπε να αναλάβει ο παλαιότερος εκ των δύο βοηθώνν, δηλαδή ο Κρασάκης. Ο οποίος θα είχε ως ένα βοηθό τον Αυθίνο, αλλά θα έπρεπε να βρεθεί ή να οριστεί και δεύτερος βοηθός, ώστε να συνεχιστεί το ματς.
Αναζητήθηκε κάποιος εν ενεργεία ρέφερι στο γήπεδο, όμως δεν υπήρχε. Πάντως, υπήρχαν δύο παλαίμαχοι διαιτητές, που είχαν πάει στο Κοντόκαλι για να δουν την αναμέτρηση. Ο ένας ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητ΄ν, ο Ιωακείμ Γεωργούδης, ο οποίος είχε την ιδιότητα του παρατηρητή διαιτησίας, ενώ ο άλλος ήταν ο Γιάννης Μέριανος, με την ιδιότητα του απλού φιλάθλου.
Ο Μέριανος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και πρότεινε να παίξει αυτός ως δεύτερος επόπτης, κάτι το οποίο αποδέχθηκαν οι δύο ομάδες. Άλλωστε, γνωρίζει από διαιτησία και ήταν καλύτερη λύση από το να οριστεί κάποιος άλλος απλός φίλαθλος, κοινής αποδοχής.
Έτσι, ο τέως αρχιδιαιτητής πήρε το σημαιάκι του Κρασάκη και φυσικά έπαιξε φορώντας πολιτικά. Ο αγώνας έπειτα από 12λεπτη διακοπή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε δίχως άλλο πρόβλημα.












