23 °c
Corfu
22 ° Τε
22 ° Πε
21 ° Πα
19 ° Σα
17 ° Κυ
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία
CorfuCorner.gr
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
CorfuCorner.gr
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
Αρχική Γήπεδα

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ για προσεισμικό έλεγχο έως τα τέλη Φεβρουαρίου!

29 Δεκεμβρίου 2024
Σε Γήπεδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
A A
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΑ
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
91
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Μοιραστείτε στο FacebookΜοιραστείτε στο Twitter

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 7100, 24/12/2024) αντικαθίσταται, έπειτα από επτά χρόνια, η αντίστοιχη ΚΥΑ του 2017 για τον «καθορισμό λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β περί αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ν.2725/1999».

Η νέα ΚΥΑ περιλαμβάνει δομικές αλλαγές θωρακίζοντας τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας, ανάλογα με το είδος της εγκατάστασης. Παράλληλα, βελτιστοποιείται η εφαρμογή της από τα αρμόδια όργανα και η Ελλάδα προσαρμόζεται στα διεθνώς ισχύοντα, όπως αποτυπώνονται και σε σχετικές συμβάσεις που έχει κυρώσει η χώρα μας (όπως η Σύμβαση Saint Denis του Συμβουλίου της Ευρώπης, «για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα»).

Έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2025, λοιπόν, παρατείνονται οι άδειες λειτουργίας και σ’ αυτό το δίμηνο θα πρέπει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις να εισαχθούν από τους ιδιοκτήτες τους στην πλατφόρμα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) για προσεισμικό έλεγχο.

Από την 1η Μαρτίου 2025 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2025 πιστοποιημένοι Μηχανικοί του ΤΕΕ, θα ελέγξουν όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα για πρωτοβάθμιο σεισμικό έλεγχο.

Η πλατφόρμα προσεισμικού ελέγχου έχει προσαρμοσθεί προκειμένου να δέχεται δεδομένα αθλητικών εγκαταστάσεων με τα χαρακτηριστικά τους.

Το διάστημα των δύο μηνών θεωρείται επαρκές από τον ΟΑΣΠ ώστε οι ιδιοκτήτες των περίπου 3.000 αθλητικών εγκαταστάσεων, που υπόκεινται σε στατικό έλεγχο, να εισάγουν τα στοιχεία τους.

Με βάση τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου σεισμικού ελέγχου οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διενέργεια τυχόν επεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν στην κυριότητά τους.

Με τον τρόπο αυτό, σε διάστημα ενός έτους από τώρα, θα υπάρχει πλήρης καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται από στατική άποψη, ώστε να προτεραιοποιηθούν σχετικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια και λειτουργικότητά τους.

Πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησής μας είναι η θωράκιση, χωρίς καμία έκπτωση, της ασφάλειας αθλητών και θεατών, σε κάθε αθλητική εγκατάσταση της χώρας. Μ’ αυτό το γνώμονα αναβάθμισης εργαζόμαστε σε κάθε επίπεδο και ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη του Υπουργείου μας, τους συναρμόδιους Υπουργούς και τους συνεργάτες τους γι’ αυτή τη νέα ΚΥΑ με τις δομικές αλλαγές ασφαλούς λειτουργίας των αθλητικών χώρων και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου αδειοδότησής τους», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Με τη νέα ΚΥΑ και τον σύγχρονο τρόπο αδειοδότησης γίνεται πλέον μια ολιστική προσέγγιση που εξασφαλίζει:

Tην πλήρη καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων (εθνικών, δημοτικών, ιδιωτικών κλπ), μέσω της εισαγωγής τους στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ και της υπαγωγής τους σε προσεισμικό έλεγχο,

Tην αποτύπωση της κατάστασής τους σε ότι αφορά στη στατική επάρκεια, μετά την ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου, ώστε να υπάρξει μια προτεραιοποίηση των επεμβάσεων και

Tον προσδιορισμό και την δρομολόγηση των ενεργειών που απαιτούνται από Δήμους, Περιφέρειες, Πολιτεία για τις πιθανές επεμβάσεις ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι ασφαλείς.

Οι άλλες σημαντικές αλλαγές, που επέρχονται με την ΚΥΑ, είναι:

  • Ρητή αναφορά στις προβλέψεις της Σύμβαση SaintDenis (ορισμός του ποιες εγκαταστάσεις ανήκουν στο πεδίο της Σύμβασης, η υποχρεωτική δημιουργία σχετικού σχεδίου εκκένωσης για αυτές τις εγκαταστάσεις, καθώς και ο καθορισμός Υπεύθυνου Ασφαλείας).
  • Προτυποποίηση της διαδικασίας ελέγχου, με συγκεκριμένο φύλλο ελέγχου και πρότυπο πρακτικού, που θα χρησιμοποιούνται από τις Επιτροπές Ελέγχου Καταλληλόλητας.
  • Επικαιροποίηση των προβλέψεων πυρασφάλειας, των προδιαγραφών των διαχωριστικών στις εξέδρες και των αιτούμενων δικαιολογητικών.
  • Συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία, σε κάθε σχετικό κεφάλαιο της ΚΥΑ.
  • Εισαγωγή μεταβατικών διατάξεων, με συγκεκριμένο οδικό χάρτη, για την ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση.

Για την Κοινή Υπουργική Απόφαση εργάστηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Την υπογράφουν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι αναπληρωτές Υπουργοί Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, καθώς και οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Το ΦΕΚ της ΚΥΑ στο λινκ που ακολουθεί:https://minsports.gov.gr/oles-oi-athlitikes-egkatastaseis-stin-platforma-tou-oasp-gia-proseismiko-elegcho-eos-ta-teli-fevrouariou/

 

 

ΚοινοποίησηTweetΑποστολή
  • Kakos-service
  • delphi
Προηγούμενο Άρθρο

Απέκτησε Ανδρέα Μπαρδούση ο Ηρακλής Σφακερών

Επόμενο Άρθρο

Έπεσε πρόωρα η αυλαία της Γ΄ Εθνικής για τον Αστέρα Πετριτή

Σχετικά Άρθρα

γηπεδου αλμυρου
Γήπεδα

Ετοιμάζεται και το γήπεδο Αλμυρού Αχαράβης

22 Μαΐου 2026
ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ
Γήπεδα

Στην τελική ευθεία το γήπεδο της Άνω Κορακιάνας

12 Μαΐου 2026
ΕΑΚΚ ΘΕΩΡΕΙΑ
Γήπεδα

Στο Κανόνι τα δημοσιογραφικά θεωρεία του ΕΑΚΚ

4 Μαρτίου 2026
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο Καστελλάνων Μέσης
Γήπεδα

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο Καστελλάνων Μέσης

2 Μαρτίου 2026
ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Γήπεδα

Η ομάδα του ΑΟ Κάβου σε ….διαφορετικό ρόλο!

24 Φεβρουαρίου 2026
Γήπεδα

Ξεκίνησε η αναβάθμιση στο γήπεδο της Άνω Κορακιάνας

30 Ιανουαρίου 2026
Επόμενο Άρθρο
ΣΗΜΑΙΑ ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΤΡΙΤΗ

Έπεσε πρόωρα η αυλαία της Γ΄ Εθνικής για τον Αστέρα Πετριτή


NEO-RADIO KYMA

Τελευταία Νέα

σημα ΑΕΛ

Το δελτίο Τύπου της ΑΕΛ για τα αποτελέσματα των εκλογών

25 Μαΐου 2026
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΔΟΝΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΔΟΝΑΣ: «Σίγουρα η δεύτερη θέση δεν μας ευχαριστεί»

24 Μαΐου 2026
ΣΗΜΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Ηχηρά ονόματα στο ψηφοδέλτιο της ΑΕ Λευκίμμης

24 Μαΐου 2026
ΝΑΟΚ ΧΑΝΙΑ

ΠΟΛΟ: Αύριο Σάββατο (23/5) η τελευταία ευκαιρία του ΝΑΟΚ για άνοδο

22 Μαΐου 2026

Ονομαστικές Εορτές

CorfuCorner.gr

Η ιστοσελίδα CorfuCorner.gr έχει σκοπό να προβάλλει τον κερκυραϊκό αθλητισμό και να ενημερώνει τους αναγνώστες της για τα δρώμενα σ' αυτόν, με υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα.

Ακολουθήστε μας

Κατηγορίες

Δικαιώματα αναδημοσίευσης

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών της ιστοσελίδας μας, χωρίς την άδεια του υπεύθυνου αυτής.

Για την χρησιμοποίηση θεμάτων, ολόκληρων ή μέρους αυτών, παρακαλούμε όπως αναφερθεί η πηγή προέλευσής τους, δηλαδή η ιστοσελίδα corfucorner.gr.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab