Μπορεί την περασμένη Κυριακή (10/2) ο Αυγερινός Βαλανειού να γνώρισε «βαριά» εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Πετριτή με 4-0, για το Πρωτάθήμα της Α1΄Κατηγορίας ωστόσο το σωματείο εξέδωσε μια ανακοίνωση-κόσμημα, που φανερώνει ποδοσφαιρικό πολιτισμό και προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι».
Το σχετικό κείμενο του συγκροτήματος της βόρειας Κέρκυρας, έχει ως εξής:
«Άλλος ένας αγώνας για την ομάδα μας σήμερα που έληξε με ένα αποτέλεσμα ανεπιθύμητο για εμάς χωρίς όμως αυτό να έχει καμμία σημασία, διότι χάσαμε απέναντι σε μια ομάδα με πάμπολλες εμπειρίες τόσο στο τοπικό όσο και από τη Γ’ εθνική, χρόνια τώρα με σταθερό κορμό και ομοιογένεια και καλούς χαρακτήρες, που παίζει σταθερά καλό ποδόσφαιρο, σε εμάς αρκεί που προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για τη νίκη μέχρι τέλους.
Μας ενδιέφερε η ποιότητα και να προβάλλουμε τα καλά πρότυπα των νεαρών αθλητών μας ώστε σιγά σιγά ν’ ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Να χαίρονται γι’αυτά που πετυχαίνουν και να μην στεναχωριούνται γι’ αυτά που χάνουν.
Βάλαμε δύσκολα στο 1ο ημίχρονο και λόγω απειρίας δεχθήκαμε 2 γκολ σε ανύποπτες στιγμές στο 27′ και στο 45′ με πέναλτι, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε σέντρα. Στο 2ο ημίχρονο πιο απελευθερωμένοι δεν καταφέραμε να κάνουμε γκόλ, αλλά παίξαμε με αξιοπρέπεια, δείξαμε επιμονή και υπομονή στην αναζήτησή του.
Ξέρουμε όμως ότι η κάθε ήττα προετοιμάζει την επόμενη νίκη, γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο στον αθλητισμό. Να μην ξεχνάμε οτι η ομάδα μας προέρχεται από 2 σερί πολύ σημαντικές νιίκες.
Σημασία έχει να πρωταγωνιστείς, να είσαι εκεί, να αντέχεις, να έχεις διάρκεια και η ομάδα μας αυτό έκανε σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθ’ ότι αγωνιζόμασταν με σύνθεση εκτάκτου ανάγκης, κάνοντας και 3 αναγκαστικές αλλαγές, απέναντι στην ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα και είναι πρώτη. Το ξέρουμε ότι η νίκη έχει τη λάμψη αλλά και η ήττα έχει την ουσία της και είναι σίγουρο για την ομάδα μας ότι θα μας βγεί σε καλό στη συνέχεια-η διαδρομή μας δεν τελειώνει εδώ.
#μια ομαδα #μια παρεα Αυγεριναρα….!!!!!!!!!!»













