Ο ΑΟ Κασσιώπη, όχι μόνο προσπαθεί να δηλώσει εκπρόθεσμη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά ακριβώς το ίδιο επιδιώκει να κάνει και στο τοπικό Κύπελλο!
Σύμφωνα με πληροφορίες του CORFUCORNER.GR, σήμερα Τρίτη (6/10) επικοινώνησε με την Ένωση κάποιο διοικητικό στέλεχος του σωματείου και ρώτησε αν η ομάδα δικαιούται να λάβει μέρος στο Κύπελλο. Η απάντηση που πήρε είναι ότι θα πρέπει ο σύλλογος να υποβάλει σχετικό επίσημο γραπτό αίτημα προς την ΕΠΣΚ,, το οποίο θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί απόφαση.
Το τι θέλει να πετύχει η Κασσιώπη, είναι προφανές: Να παίξει στην διοργάνωση από τον Γ’ Γύρο, δηλαδή από την Φάση των 16, όπου θα συμμετάσχουν οι 14 σύλλογοι που θα περάσουν από τον Β’ Γύρο, συν τους άλλους 2 της Γ’ Εθνικής (ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ). Βέβαια, έτσι οι ομάδες θα γίνουν 17, αλλά το πιο πιθανό είναι ο ΑΟ Κασσιώπη να κληρωθεί ν’ αντιμετωπίσει κάποιο από τα υπόλοιπα σωματεία, ενδεχομένως κάποιο από τα αδύναμα, με τον νικητή του ζευγαριού να προκρίνεται στους «16». Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο.
Φυσικά, εάν κι εφόσον η ΕΠΣ Κέρκυρας αποφασίσει να συμπεριλάβει την Κασσιώπη στο φετινό Κύπελλο, τότε θα έχουμε να κάνουμε με καταστρατήγηση του Κανονισμού. Κι αυτό, διότι η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής έληξε πριν από σχεδόν ενάμιση μήνα (στις 28 Αυγούστου), ενώ οι αγώνες της διοργάνωσης έχουν ξεκινήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου. Επομένως, η παρουσία του συγκεκριμένου σωματείου θα είναι αντικανονική και αντιδεοντολογική! Θ’ αποτελέσει μια σοβαρή ποδοσφαιρική εκτροπή και προκλητική παραβίαση της προκήρυξης!
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ















