Το Σάββατο (27 Ιουλίου) και υπό τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κέρκυρας υποβλήθηκαν σε πλήρη αιματολογικό έλεγχο, ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας, τη Δευτέρα (29/7).
Την ίδια ημέρα άρχισε, ανά γκρουπ, και ο πλήρης εργομετρικός τους έλεγχος στο γυμναστήριο “In Action”, στις Αλυκές Ποταμού (ιδιοκτησίας Γιώργου Λιμπάντση, σύμφωνα με πληροφορίες) και ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (28/7).
Οι εργομετρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση κι επίβλεψη του διακεκριμένου εργοφυσιολόγου και πανεπιστημιακού καθηγητή, Γρηγόρη Μπογδάνη.
Ο Γρηγόρης Μπογδάνης, άλλοτε αθλητής του τμήματος στίβου του Παναθηναϊκού (στο άλμα επί κοντώ), μετά την αποφοίτησή του από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ειδικότητα στα άλματα, ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Loughborough της Μ. Βρετανίας, όπου απέκτησε το Diploma in Ρ.Ε. Sports Sciensce, Master (Μ. Sc) και τέλος το Διδακτορικό (Ρη. D.) στον τομέα της Εργοφυσιολογίας και Βιοχημείας της Άσκησης.
Οι μεταπτυχιακές του σπουδές χρηματοδοτήθηκαν με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και το Βρετανικό Συμβούλιο.
Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Αθλητικών Επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Loughborough στους τομείς της Εργοφυσιολογίας και Αθλητικής Βιομηχανικής, ενώ έχει δημοσιεύσει 15 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες με θέματα Αθλητικής Βιομηχανικής και μυϊκού μεταβολισμού και έχει παρουσιάσει ερευνητικά αποτελέσματα σε 15 Διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Εργομετρίας στη Σχολή Ικάρων και προπονητής στίβου στον Γ.Α.Σ. Χολαργού.












