23 °c
Corfu
22 ° Τε
22 ° Πε
21 ° Πα
19 ° Σα
17 ° Κυ
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία
CorfuCorner.gr
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
CorfuCorner.gr
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
Αρχική Χωρίς κατηγορία

“Τρίποντο”… ελπίδας του ΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο!

15 Φεβρουαρίου 2012
Σε Χωρίς κατηγορία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
A A
“Τρίποντο”… ελπίδας του ΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο!
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
8
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Μοιραστείτε στο FacebookΜοιραστείτε στο Twitter

Επιτέλους νίκη! Στη… μονομαχία των ουραγών, ο ΑΟ Κέρκυρα επικράτησε 1-0 της Δόξας Δράμας, στο εξ αναβολής ματς της 7ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, κι έτσι έμεινε «ζωντανός» στο όνειρο της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ.

(Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Χρειάστηκε να περάσουν έξι αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο», έως ότου οι «Φαίακες» γευτούν ξανά την χαρά της επιτυχίας. Την οποία αγνοούσαν από τις 4 Γενάρη,, αφού η αμέσως προηγούμενη ήταν επί του Άρη, στο φινάλε του Α’ Γύρου.
Γενικά, η νίκη επί της Δόξας ήταν η 3η φετινή για τον ΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, αλλά και η 1η εκτός έδρας. Αν και ουσιαστικά το ματς έγινε σε ουδέτερο γήπεδο και όχι στην φυσική έδρα των «Μαυραετών».
Από ‘κει και πέρα, οι Δραμινοί αποδεικνύονται ως τους… καλύτερους «πελάτες» για τους Κερκυραίους, οι οποίοι φέτος τους κέρδισαν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, και πρόπερσι άλλες δύο φορές στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

“ΒΑΤΗ” ΔΙΑΦΟΡΑ
Με τη νίκη επί της Δόξας Δράμας, η κερκυραϊκή ομάδα πήρε βαθμολογική ανάσα και μπήκε… γερά στη μάχη της σωτηρίας. Βέβαια, εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της περιοχής του υποβιβασμού, αλλά η απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη είναι μικρή, μόλις στους τρεις βαθμούς. Που στην ουσία είναι τέσσερεις, αφού ο ΑΟΚ υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.
Ως εκ τούτου, το αμέσως επόμενο ματς, εντός έδρας με αντίπαλο ξανά τη Δόξα την Κυριακή, είναι κομβικής σημασίας για τους «Φαίακες», οι οποίοι θα δείξουν αν είναι σε θέση να διεκδικήσουν στη συνέχεια την παραμονή.

ΜΑΡΙΟ & ΑΝΕΣΤΗΣ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ
Στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, το οποίο θύμιζε… έρημο τοπίο λόγω των άδειων κερκίδων, οι δύο ομάδες επέλεξαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης να εφαρμόσουν το… σύστημα των αντεπιθέσεων. Άλλωστε, ως ουραγοί, είναι πλέον εξοικειωμένες σε αυτό.
Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, το ίδιο και οι ευκαιρίες, με τους «Φαίακες» όμως να είναι πιο ουσιαστικοί και να σκοράρουν στο 20′ με τον Αγρίτη, κι αφού δύο λεπτά νωρίτερα ο γνωστός… χασογκόλης Ιωάννου είχε «σημαδέψει» το δοκάρι.
Ο Χάβι Γκράθια έκανε ορισμένους… πειραματισμούς, κυρίως στην θέση του δεξιού άκρου της άμυνας. Απόντων, λοιπόν, του «καθαρόαιμων» δεξιών μπακ Γκουστάβο, Μίχου και Μπουκουβάλα, ο τεχνικός του ΑΟΚ έβαλρ εκεί τον χαφ-μπακ Ηλιάδη, ο οποίος όμως τραυματίστηκε μόλις στο 10ο λε4πτό και στη θέση του πέρασε ο Σακελλαρίου, ο οποίος δεν είναι δεξιός μπακ, αλλά αριστερός.
Αν επιχειρήσουμε να αναλύσουμε το ματς από πλευράς ποιότητας, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει, αφού οι δύο χειρότερες ομάδες τοτ Πρωταθλήματος έδειξαν και στη μεταξύ τους αναμέτρηση ότι έχουν τεράστιες αδυναμίες, σε όλες τους τις γραμμές.
Αν, τώρα, θελήσουμε να εστιάσουμε στην κερκυραϊκή ομάδα, θα σταθούμε μόνο σε πρόσωπα και κυρίως σε δύο. Αναφερόμαστε τόσο στην εξαιρετική απόδοση του Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος για μίας ακόμη φορά απέδειξε τη μεγάλη κλάση του, με αποκορύφωνα το τετ-α-τετ του Κυβελίδη που έσωσε στο 64, όσο και στην πολύ καλή εμφάνιση του Ανέστη Αγρίτη, ο οποίος πέραν του «χρυυσού» γκολ που πέτυχε, ήταν ένα πραγματικό… μηχανάκι, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα να φτάσει σε αυτή την υπερπολύτιμη νίκη.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Στο άδειο από φιλάθλους Καυτανζόγλειο» Στάδιο, η αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά έμοιαζε σαν… φιλικό παιχνίδι, καθώς ο ρυθμός ήταν αρκετά αργός, με τις δυο ομάδες να κυκλοφορούν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο ΑΟ Κέρκυρα μόλις στο 10′ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σακελλαρίου να παίρνει τη θέση του Ηλιάδη, στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Η Δόξα σε δυο περιπτώσεις, αρχικά στο 14′ και έπειτα στο 16΄, απείλησε την εστία του Γκαλίνοβιτς με τους Λεάντρο και Κυβελίδη αντίστοιχα. Η «απάντηση» ωστόσο από τους «κυανέρυθρους» ήταν άμεση και… ηχηρή, καθώς μετά το δοκάρι του Ιωάννου στο 18′, η ομάδα του Χάβι Γκράθια άνοιξε το σκορ με τον Αγρίτη στο 20′.
Το παραπάνω τέρμα ήταν το μόλις 4ο εκτός έδρας για τους «Φαίακες» στην φετινή σαιζόν. Παρά το γκολ αυτό, όμως, ο ρυθμός στη συνέχεια δεν άλλαξε κατά πολύ, με τον ΑΟ Κέρκυρα να κυκλοφορεί τη μπάλα και τη Δόξα να χάνει καλή ευκαιρία στο 33′, όπου ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Αραβίδη. Στην εξέλιξη της φάσης και σε αντεπίθεση των «Φαιάκων», ο Αγρίτης δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Έτσι, το πρώτο 45λεπτό συμπληρώθηκε με τον ΑΟΚ να προηγείται στο σκορ με 1-0.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος νωθρά, όπως και στο πρώτο. Συγκεκριμένα, η Δόξα Δράμας προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα, ενώ ο ΑΟ Κέρκυρα «χτυπούσε» με αντεπιθέσεις. Η καλύτερη φάση στο ματς ήρθε στο 64′ όταν ο Κυβελίδης για τη Δόξα, έχασε τετ-α-τετ με τον Γκαλίνοβιτς, που είπε «όχι» στο σουτ του Έλληνα στράικερ και κράτησε το «μηδέν» για την εστία του.
Οι δυο προπονητές προσπάθησαν στη συνέχεια με αλλαγές να διορθώσουν την εικόνα των ομάδων τους προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι κινήσεις αυτές «άνοιξαν» το ρυθμό του παιχνιδιού, με τους δυο αντιπάλους να χάνουν από μια καλή ευκαιρία. Μια κεφαλιά του Τριποτσέρη στο 72′ και ένα δυνατό σουτ του Μπάρκογλου στο 73′, ήταν δύο από τις σημαντικότερες φάσεις στο τελευταίο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Οι Δραμινοί βλέποντας την ώρα να περνάει, προσπάθησαν να ανέβουν στο γήπεδο και να πιέσουν για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 84′ είχαν μία ακόμη καλή στιγμή, όταν σε κεφαλιά του Κυβελίδη ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε και πάλι.
Η εικόνα στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε, με τον ΑΟ Κέρκυρα να κρατάει το υπέρ του 1-0 και να φτάνει έτσι στη νίκη.

ΤΟ ΓΚΟΛ
Ο Αγρίτης ήταν εκείνος που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο αριστερός εξτρέμ του ΑΟ Κέρκυρα, αφού βρέθηκε μόνος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Ερίθε και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σέρεμετ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Βλέπουμε το παιχνίδι στη… γλώσσα των αριθμών, βάσει των επίσημων στοιχείων της Σούπερ Λιγκ:
Δόξα Δράμας – ΑΟ Κέρκυρα
Γκολ: 0-1
Ασίστ: 0-1
Τελικές προσπάθειες: 11-5
Σουτ εντός περιοχής: 1-4
Σουτ εκτός περιοχής: 2-0
Κεφαλιές: 8-1
Αποκρούσεις: 1-6
Επεμβάσεις: 12-21
Κλεψίματα: 31-48
Φάουλ: 16-32
Οφσάιντ: 3-6
Κόρνερ: 5-5
Λάθη: 54-58
Γεμίσματα: 8/36-4/16
Πέναλτις: 0/0-0/0
Δοκάρια: 0-1
Κίτρινες κάρτες: 1-4
Κόκκινες κάρτες: 0-0

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΟΚ
Ο Χάβι Γκράθια ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Γκαλίνοβιτς, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Ηλιάδης, αριστερά ο Κοντοδήμος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βέντσελ και Μαϊστόροβιτς. Ως αμυντικά-χαφ έπαιξαν οι Οσμάν και Ερίθε, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν δεξιά ο Καλαντζής, αριστερά ο Αγρίτης και στο κέντρο ο Γραμμόζης. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ιωάννου.

ΤΟ… ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Το παιχνίδι: Δόξα Δράμας – ΑΟ Κέρκυρα 0-1
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα Superleague 2011-2012 (7η αγωνιστική)
Ημερομηνία: Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012
Ώρα έναρξης: 15:00
Γήπεδο: Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης
Θεατές: Περίπου 100
Τηλεοπτική μετάδοση: Nova Sports 2
Οι σκόρερ: 20′ Αγρίτης σουτ
Δοκάρια: 18′ Ιωάννου
Χαμένα πέναλτις: –
Σύνθεση Δόξας Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης (61′ Κατσικογιάννης), Βέρτζος, Πίντο, Λεάντρο (37′ λ.τρ. Αγγελούδης), Αραβίδης, Λίμα, Παπαδόπουλος (46′ Ρούτσης), Ψυχογιός, Κυβελίδης
Σύνθεση ΑΟ Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης (88′ Γιάντσης), Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ιωάννου (70′ Μπάρκογλου), Ηλιάδης (10′ λ.τρ. Σακελλαρίου)
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Πρώτος βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)
Δεύτερος βοηθός: Γιάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Αποβολές: –
Κίτρινες κάρτες: 32′ Γραμμόζης, 38′ Σακελλαρίου, 48′ Βέντσελ, 59′ Ερίθε, 68′ Τριποτσέρης

 

ΚοινοποίησηTweetΑποστολή
  • delphi
Προηγούμενο Άρθρο

Α’ ΕΠΣΚ: Σπουδαίο “διπλό” ο Ολυμπιακός, “xi” στο Σκριπερό

Επόμενο Άρθρο

Γκράθια: «Νίκη-ανάσα για την ομάδα μας»

Σχετικά Άρθρα

ΜΑΡΚΟΣ ΘΗΡΑΙΟΣ
Χωρίς κατηγορία

Super deal με Μάρκο Θηραίο ο ΑΟ Κερκυραϊκός

11 Αυγούστου 2026
ΣΗΜΑ ΑΕ ΡΟΠΑ
Χωρίς κατηγορία

Μια μεταγραφή και συνέχεια ανανεώσεων για την ΑΕ ΡΟΠΑ

21 Ιουνίου 2026
ΣΗΜΑ ΑΕ ΡΟΠΑ
Χωρίς κατηγορία

Ανανεώσεων συνέχεια για την ΑΕ Ρόπα

15 Ιουνίου 2026
ΑΦΙΣΑ ΤΕΛΙΚΟΥ Κ15
Χωρίς κατηγορία

Την Κυριακή (24/5) ο Τελικός Κ15 ΑΠΣ Θύελλα-ΠΑΟ Σφακιανάκης (Α)

22 Μαΐου 2026
ΡΟΚΙΔΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΓΕΝΙΑ
Παλαίμαχοι

Το «ευχαριστώ» του Μανώλη Ροκιδη για τον αγώνα της Χρυσής Γενιάς με τον Φωστήρα

11 Φεβρουαρίου 2026
πιττα σχολης παο
Χωρίς κατηγορία

Την Κυριακή 15/2 η κοπή πίτας της Σχολής Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Κέρκυρας.

9 Φεβρουαρίου 2026
Επόμενο Άρθρο
διαιτησια

Έπεσε… ξύλο στο Κανόνι!


NEO-RADIO KYMA

Τελευταία Νέα

ΒΟΛΙΔΑ ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΒΟΛΕΪ Β΄ ΕΣΠΕΔΕ: Νίκη -θρίλερ για την Βολίδα 2-2 στα σετ με την ΓΕ Αγρινίου

25 Οκτωβρίου 2026
μπαλα αποτελεσματα

Β΄ ΤΟΠΙΚΟ: Τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου (24/25-10)

25 Οκτωβρίου 2026
α2 κατηγορια

ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α2΄ ΑΝΔΡΩΝ : Ήττα του Φαίακα (34-25) από τον Φέρωνα Βέροιας -Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

25 Οκτωβρίου 2026
ΣΗΜΑ ΓΣ Κ 2018

Οι Δ. Μουμούρης & Αλ. Γκόγκας του ΓΣΚ 2018 στον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ!

25 Οκτωβρίου 2026

Ονομαστικές Εορτές

CorfuCorner.gr

Η ιστοσελίδα CorfuCorner.gr έχει σκοπό να προβάλλει τον κερκυραϊκό αθλητισμό και να ενημερώνει τους αναγνώστες της για τα δρώμενα σ' αυτόν, με υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα.

Ακολουθήστε μας

Κατηγορίες

Δικαιώματα αναδημοσίευσης

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών της ιστοσελίδας μας, χωρίς την άδεια του υπεύθυνου αυτής.

Για την χρησιμοποίηση θεμάτων, ολόκληρων ή μέρους αυτών, παρακαλούμε όπως αναφερθεί η πηγή προέλευσής τους, δηλαδή η ιστοσελίδα corfucorner.gr.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab