Με το επιβλητικό 6-2 νίκησε στην έδρα του ο ΑΟΙ Παξοί την ΑΕ Καναλίων, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Α1′ Κατηγορίας ΕΠΣ Κέρκυρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (16/3), στο Δημοτικό γήπεδο Παξών.
Αυτό ήταν το 11ο «τρίποντο» της ομάδας του Γιώργου Ντελή στο φετινό Πρωτάθλημα, «πιάνοντας» τον Κεραυνό Αγίου Νικολάου στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στους 36 βαθμούς, έχοντας όμως κι ένα ματς λιγότερο (εντός έδρας με τον Οδυσσέα Αυλιωτών, την 16η αγωνιστική).
Το σκορ άνοιξε στο 28′ ο… συνήθης ύποπτος, Ελιάν Φασλία, που έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, για ν’ ακολουθήσουν δύο τέρματα από τον Μαρικλέν Κούκια, στο 42′ και στο 44′, διαμορφώνοντας το 3-0, με το οποίο «έπεσε η αυλαία» του πρώτου ημιχρόνου.
Η επανάληψη ξεκίνησε με… γκολ από τα αποδυτήρια για τους Παξινούς, καθώς στο 46′ ο Χρήστος Βερονίκης πέτυχε το 4-0. Οι φιλοξενούμενοι του Ανδρέα Κοσκινά μείωσαν στο 47′ σε 4-1 με τον Αλέξανδρο Μπράτο και στο 61′ σε 4-2 με τον Άγγελο Τσουκαλά, ωστόσο οι Παξοί δεν είχαν πει ακόμη την… τελευταία τους λέξη! Έτσι, στο 66′ ο Ελιάν Φασλία σκόραρε εκ νέου, κάνοντας το 5-2, για να… γράψει τον επίλογο ο νεοεισελθών Φραντζέσκο Ελέζι στο 75′, πετυχαίνοντας το τελικό 6-2.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα Κανάλια είχαν πάρα πολλές ελλείψεις (Μπαλανίκας, Ντόντα, Τσβέτκοφ, Ρουβάς, Βέρμπης, Γκερέκος κ.α) και ταξίδεψαν στους Παξούς με μόλις 11 παίκτες στην αποστολή.
Να αναφέρουμε επίσης ότι ο Φασλία, με τα δύο γκολ που έβαλε σήμερα, έφτασε τα συνολικά 14 στην φετινή Α1′ και ανέβηκε στην 3η θέση της λίστας των σκόρερ, ευρισκόμενος πίσω απο τους Πέτρο Στεργίου (17) και Κώστα Λούβρο (16) του Θιναλιακού.
Και μία λεπτομέρεια. Επειδή αμφότερα τα σωματε΄ία έχουν τα ίδια χρώματα, δηλαδή τκιτρινόμαυρα, οι μεν γγηπεδο΄τχοι φορο΄τσαν τγν κανονική τους εμφάνιση, όμως οι φιλοξενούμενοι φορούσαν μπλε στολή.
Στην αναμέτρηση σφύριξε ο Χάρης Μαργαρίτης, έχοντας την βοπήθεια των Μιχάλή Γραμμένου και Σπύρου Γκιόκα.
Οι συνθέσρος των ομάδων:
Α.Ο. ΠΑΞΟΙ (Γιώργος Ντελής):
Αιμίλιος Κουλούρης
Αρσένης Κουλούρης
Μαρικλέν Κούκια
Σαντιάγκο Ζεϊνέλι
Χαράλαμπος Βλαχόπουλος
Χρήξστος Βερονίκης
Αλέξης Μητσιάλης
Άγγελος Θεοδώρου
Ελιάν Φασλία
Γιάννης Ρούσης
Μπλέντι Ελέζι
(Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Φραντζέσκο Ελέζι, Στέφανος Κεϊκίδης, Αναστάσιος Αρβανιτάκης, Θέμης Τέσσας, Θωμάς Μάστορας)
Α.Ε. ΚΑΝΑΛΙΩΝ (Ανδρέας Κοσκινάς):
Βασίλης Ρίζος
Θανάσης Σπάτουλας
Νίοκος Ταμπακόπουλος
Σπύρος Παππάς
Αλέξανδρος Παππάς
Άγγελος Τσουκαλάς
Αλέξανδρος Μπράτος
Σταμάτης Παχτίτης
Σπύρος Δαλιέτος
Σπύρος Σαμοΐλης
Χριστόδουλος Πιέρρης
Η βαθμολογία της Α1′ ΕΠΣΚ, σε 20 αγωνιστικές, έχει πλέον ως ακολούθως:
Θιναλιακός Αχαράβης 58
Αστέρας Πετριτή 56
Όλυμπος Γαρίτσας 37
Κεραυνός Αγίου Νικολάου 36
ΑΟ Παξοί 36 *
ΑΟ Κάβος 32
Αναγέννηση Περιβολίου 31
Αχιλλέας Νυμφών 27
Ολυμπιάδα Καρουσάδων 23
Οδυσσέας Αυλιωτών 22 *
Αστέρας Λιαπάδων 21
ΑΕ Καναλίων 11
Αστέρας Μωραϊτίκων 8
Ατρόμητος Στρογγυλής 0
Σημείωση 1: Εκκρεμεί τα αναβληθέν ματς της 16ης αγωνιστικής μεταξύ ΑΟ Παξών – Οδυσσέα Αυλιωτών, το οποίο θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη 30 Μαρτίου
Σημείωση 2: Ο Ατρόμητος Στρογγυλής έχει παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ














