Σε ένα παιχνίδι με 6 γκολ και πάμπολλες φάσεις, ο Αχιλλέας Νυμφών και ο ΑΟ Παξοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3, προσθέτοντας από ένα βαθμό στο ενεργητικό τους.
Το ματς διεξήχθη σήμερα Κυριακή (13/2), στο Δημοτικό γήπεδο Νυμφών, για την 17η αγωνιστική της Α1′ Κατηγορίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν τρες φορές, ωστόσο οι… απαντήσεις των γηπεδούχων υπήρξαν ισάριθμες.
Οι «κιτρινόμαυροι» του Γιώργου Ντελή απέκτησαν το προβάδισμα στο 15′. Έπειτα από λάθος της άμυνας του Αχιλλέα, ο Ελιάν Φασλία πήρε την μπάλα και βρέθηκε σε θέση τετ-α-α-τετ με τον τερματοφύλακα Σπύρο Σώκαλη, κάνοντας με πλασέ το 0-1. Στο 30′ οι Νυμφιώτες του Κώστα Χριστοφοράκη έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, με κεφαλιά του Δημήτρη Κοσκινά, ύστερα από σέντρα του Άγγελου Μπακοχρήστου. Το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Το 1-2 υπέρ των Παξινών έγινε στο 55′, με σκόρερ τον πιτσιρικά Φραντσέσκο Ελέζι, που είχε περάσει ως αλλαγή, ωστόσο στο 60′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν εκ νέου, με τους ίδιους πρωταγωνιστές με το πρώτο τους τέρμα: Ο Άγγελος Μπακοχρήστος εκτέλεσε φάουλ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Δημήτρης Κοσκινάς και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-2. Οι Παξοί ξαναπροηγήθηκαν στο 65′, με 2-3, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελιάν Φασλία. Η παράβαση δόθηκε για χέρι του Εριντιόν Λάτσι. Την… τελευταία λέξη την είπε το «συγκρότημα» των Νυμφών, στο 73′, όταν ο νεαρός Χριστόφορος Μωραΐτης κέρδισε με το κεφάλι την εναέρια διεκδίκηση που είχε με τον πορτιέρο Αιμίλιο Κουλούρη, η μπάλα έφτασε στον Αλέξανδρο Κωστελέτο, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.
Να επισημανθεί ότι ο Φασλία έφτασε πλέον τα 11 γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα και πέρασε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ «πιάνοντας τον Γιάννη Μίτσουλη της Αναγέννησης Περιβολίου.
Να αναφέρουμε, επίσης, ότι ισόπαλη με πολλά γκολ είχε λήξει και η συνάντηση των δύο σωματείων στον Α’ Γύρο, στους Παξούς, με σκορ 2-2 τότε.
Στον αγώνα σφύριξε ο Δημήτρης Κάντας, με την συνεργασία των Θωμά Βλάσση και Δημήτρη Βασιλείου.
Οι συνιέσεις των ομάδων:
Α.Ο. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ (Κ. Χριστοφοράκης): Σπ. Σώκαλης, Ερ. Λάτσι, Σπ. Δένδιας, Μαρίτσας, Κ. Ρίζος, Γρ. Μεταλληνός, Δ. Τζουρμανάς, Δ. Κοσκινάς, Αγγ. Μπακοχρήστος, Αλ. Κωστελέτος, Γ. Καλούδης. (Ως αλλαγή έπαιξαν οι: Στ. Ξάνθος, Χρ. Μωραΐτης, Ισ. Ελευθεριάδης, Μ. Κεφαλληνός).
Α.Ο. ΠΑΞΟΙ (Γ. Ντελής): Αιμ. Κουλούρης, Ζενέλι, Αρσ. Κουλούρης, Λ. Φωτιάς, Κούκια, Σπ. Βερονίκης, Γ. Ρούσης, Αλ. Μητσιάλης, Μπλ. Ελέζι, Ελ. Φασλία, Θ. Βαρότσης. (Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Φρ. Ελέζι, Π. Γιαννούλης, Χρ. Βερονίκης).
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ














