Ακόμη ένα μετάλλιο κατέκτησε ο Άκης Παγκράτης, ο οποίος συμμετείχε στον μεγάλο Τελικό των 5.000μ., που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (17/10) στην Βουλιαγμένη Αττικής για το XTERRA GREECE.
Ειδικότερα, ο Κερκυραίος αθλητής της ανοικτής θαλάσσης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του (11η θέση στην γενική κατάταξη των ανδρών) με χρόνο 1ώρα και 20λεπτά,ανάμεσα σε 55 αθλητές και αθλήτριες .
Η συμμετοχή αυτή ήταν ιδιαίτερη για τον Παγκράτη, διότι έλαβε μέρος ως φιναλίστ στους 16 πρώτους elite κολυμβητές που προπορεύονται βαθμολογικά, από τους 1.114 συνολικά που έλαβαν μέρος σε αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος Grand Prix αγώνων ανοικτής θάλασσας 2021 Λέανδρος.
Οι 16 πρώτοι αθλητές, βαθμολογούνται ξεχωριστά με μπόνους 30% και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των 5 καλύτερων αγώνων, ανακοινώνεται η τελική συνολική κατάταξη του Grand Prix, στις κατηγορίες, όπως και οι ανάλογες βραβεύσεις για το 2021, από το σύλλογο Λέανδρο, με αθλοθέτη το XTERRA GREECE.
Να σημειωθεί ότι ο επόμενος αγώνας του Κερκυραίου αθλητή, θα είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Oceanman 5.000μ, που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο, στις 4 Δεκεμβρίου, στο Soma Bay. στην Ερυθρά Θάλασσα .














