23 °c
Corfu
22 ° Τε
22 ° Πε
21 ° Πα
19 ° Σα
17 ° Κυ
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία
CorfuCorner.gr
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
CorfuCorner.gr
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
Αρχική Άλλα Σπόρ

Σπ. Καρδόνας: «Όραμα μου να διατηρήσω ζωντανό το πόλο στην Κέρκυρα»

16 Δεκεμβρίου 2020
Σε Άλλα Σπόρ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
A A
Σπ. Καρδόνας: «Όραμα μου να διατηρήσω ζωντανό το πόλο στην Κέρκυρα»
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
0
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Μοιραστείτε στο FacebookΜοιραστείτε στο Twitter

Στην ιστορία του κερκυραϊκού αθλητισμού, πρωτεύουσα θέση καταλαμβάνει η υδατοσφαίριση, το διεθνώς γνωστό waterpolo. Πρώτος ο πρόγονος του ΝΑΟΚ, Ναυτικός Όμιλος Κέρκυρας (ΝΟΚ) γύρω στο 1928 άρχισε να καλλιεργεί το άθλημα.

Και ο ΝΑΟΚ από την ίδρυση του, το 1935, πήρε τη σκυτάλη και δημιούργησε ομάδα πόλο. Η οποία ήταν η πρώτη κερκυραϊκή, που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική κατηγορία, μετρώντας διαχρονικά 16 συμμετοχές στο κορυφαίο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Επίσης δεν είναι λίγοι οι κερκυραίοι πολίστες, που πήραν μεταγραφή και αγωνίστηκαν στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Με σημαντικότερους τους Σπύρο Τσιμίνο, Νίκο Μακρή, Άκη Παυλογιάννη, Αποστόλη Ρέτση, τους αδελφούς Άγγελο και Αλέξανδρο Παπανελόπουλο, Πάνο Βέργο και άλλους.

Μεταξύ αυτών και ο σημερινός προπονητής της Ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΑΟΚ, Σπύρος Καρδόνας. Ο ίδιος σε δηλώσεις στην εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» υπενθύμισε τα «πέτρινα» χρόνια του ιστορικού Ομίλου, που απορρύθμισαν μαζί με τα άλλα τμήματα και εκείνο της υδατοσφαίρισης. Αναφέρθηκε στο όραμά του και στα σχέδια, που χάραξε μαζί με τη διοίκηση του ΝΑΟΚ, για να μείνει ζωντανό το άθλημα, στηριζόμενο στο αστείρευτο και ταλαντούχο κερκυραϊκό δυναμικό. Επισήμανε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα επαρχιακά ερασιτεχνικά σωματεία. Εξέφρασε την αγωνία του για την εξέλιξη του αθλήματος, αφού εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των αγωνιστικών δράσεων, σταματάει η άθληση στα τμήματα υποδομών, που αποτελούν την κύρια πηγή παραγωγής νέων παικτών. Και κατέληξε ότι «Πάνω απ΄όλα είναι η Υγεία», ευχόμενος «Οι επιπτώσεις από την πανδημία να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες, κυρίως στις απώλειες ζωών».

Ο Σπύρος Καρδόνας επισήμανε ότι «Το βασικότερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι επαρχιακές ομάδες πόλο είναι το οικονομικό. Τα έξοδα των σωματείων, κυρίως εκείνων, που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α1 και Α2 υδατοσφαίρισης είναι δυσβάσταχτα. Αυτός είναι ο λόγος, που ιστορικές ομάδες, όπως οι ΝΟ Πατρών, ΝΟ Χίου, ΝΟ Χανίων, ΝΟ Χαλκίδας ασφυκτιούν οικονομικά και έχουν εκπέμψει σήμα κινδύνου για την επιβίωση τους».

Και υπενθυμίζει τα προβλήματα, που αντιμετώπισε ο ΝΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της διαμάχης με τον ΟΛΚΕ για το ιδιοκτησιακό των εγκαταστάσεων, που προκάλεσε οικονομική ασφυξία στον ιστορικό όμιλο. Όπως τόνισε «Αυτός ήταν και ο λόγος, που η ανδρική μας ομάδα, υποβιβάστηκε οικειοθελώς από την Α2 στη Β Εθνική. Τότε ίσα-ίσα, που έβγαιναν τα έξοδα μετακινήσεων της ομάδας και μάλιστα έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους, οι γονείς των αθλητών, προκειμένου να πάρουμε μέρος στους αγώνες πρωταθλήματος». Και υποστήριξε πως «Ένας από τους λόγους, που η ομάδα παραμένει στην Β΄και ακόμα δεν βάζει στόχο για άνοδο είναι το οικονομικό. Γιατί στις Α1 και Α2 κατηγορίες τα πρωταθλήματα διεξάγονται με εντός και εκτός έδρας αγώνες, άρα οι μετακινήσεις είναι πολλές, ενώ στη Β΄Εθνική, οι δύο γύροι διεξάγονται με το σύστημα του τουρνουά στο κολυμβητήριο μίας πόλης, που επιλέγει η Ομοσπονδία, με γεωγραφικά κριτήρια».

Ωστόσο, ο Καρδόνας δεν παρέλειψε να επισημάνει «Και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζαμε με τις προπονήσεις στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΚ, που πότε είχε βλάβες, πότε έλλειπε πετρέλαιο κ.α, με αποτέλεσμα να χάνει το ρυθμό της η ομάδα».

Ο βετεράνος διεθνής άσος του πόλο ισχυρίζεται πως «το σημαντικότερο για την ανάπτυξη του αθλήματος είναι η παραγωγή αθλητών. Εάν δεν υπάρχουν ακαδημίες, δεν εξελίσσεται το άθλημα. Αυτές το κρατάνε ζωντανό». Ο ίδιος εκτιμά πως οι «επιπτώσεις από την διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων, εξαιτίας της πανδημίας, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στην εξέλιξη των αθλημάτων και ιδιαίτερα στο πόλο.


Οι μικροί αθλητές χάνουν τη σειρά τους και όταν με το καλό τελειώσει η δοκιμασία με τον covid, αρκετοί από αυτούς ίσως δεν συνεχίσουν, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των αθλητών, που ασχολούνται με το άθλημα». Και σημειώνει «Το πόλο δεν έχει την προβολή, άλλων ομαδικών αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και επομένως είναι δύσκολο, εάν φύγει μία φουρνιά νεαρών να τους ξαναμαζέψεις». Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά ήρθε ο ιός

Ο Σπύρος Καρδόνας, όταν προ τετραετίας ανέλαβε πρώτος προπονητής στο πόλο είχαν σχεδιάσει με την διοίκηση του ΝΑΟΚ, την ανασύνταξη του τμήματος με την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών, τα οποία να τροφοδοτούν την ανδρική ομάδα, της οποίας ο βασικός κορμός θα είναι κερκυραϊκός. Όπως μας είπε ο ίδιος «Πριν μπούμε στη δοκιμασία της πανδημίας, είχαμε μπει σε καλό δρόμο. Είχαμε μαγιά παιδιών από τις Ακαδημίες, που ήταν έτοιμα να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα. Παράλληλα επέστρεψαν, αφού είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και παλιοί πολίστες του Ομίλου. Και όλα έδειχναν ότι η φετινή ομάδα θα ήταν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα Β΄Εθνικής». Όταν με το καλό περάσει η δοκιμασία…

Ο έμπειρος κόουτς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «Όταν με το καλό περάσει η πανδημία, θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε τον βασικό κορμό της ανδρικής ομάδας, με κερκυραϊκό έμψυχο υλικό. Ούτως ώστε να έχουμε διάρκεια, αφού οι παίκτες μας θα μπορούν να προπονούνται όλοι μαζί στην Κέρκυρα και όχι όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, οι φοιτητές-αθλητές μας να προπονούνται σε κολυμβητήρια των πόλεων, που φοιτούσαν, άλλα παιδιά εδώ, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή προετοιμασία. Με την επανεκκίνηση της αθλητικής δράσης, ελπίζουμε να μπούμε σε μία σειρά, να προπονούμαστε κανονικά, να βάλουμε μπροστά τον στόχο της ανόδου, να φέρουμε στο άθλημα νέους αθλητές και φιλάθλους στο κολυμβητήριο και έτσι να διατηρηθεί το άθλημα ζωντανό στο νησί»

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο Σπύρος Καρδόνας τόνισε: “Πάνω απ όλα η Υγεία» και ευχήθηκε « Οι επιπτώσεις από την πανδημία να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες, κυρίως στις απώλειες ζωών».

Ο Σπύρος Καρδόνας γεννήθηκε το 1973 στην Κέρκυρα. Ασχολήθηκε με το πόλο σε ηλικία 11 ετών, ως αθλητής του ΝΑΟΚ, αρχικά στην ομάδα Παίδων, με την οποία κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τους Έφηβους, που πήραν την 2η Πανελλήνια θέση και Νέων Ανδρών, που είχε καταταγεί 5η στην Ελλάδα. Σε ηλικία 16 ετών έγινε βασικός στέλεχος της ανδρικής ομάδας, όπου αγωνίστηκε σε Α2 και Α1 κατηγορίες. Αγωνίστηκε από το 1998-2001 στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών στην Α1, ενώ ήταν μέλος της ομάδας, που την περίοδο 1998-99 έφτασε στον τελικό του Λεν Τρόφι και έχασε τον ευρωπαϊκό τίτλο από την Ουγγρική Ουίπεστ. Διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης. Μέλος της Εθνικής Εφήβων, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό το 1992, ενώ την επόμενη χρονιά είχε έρθει τέταρτη στο Παγκόσμιο. Βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών πήρε μέρος στο Πανευρωπαϊκό 1995 και στο Παγκόσμιο κύπελλο FINA CUP 1996. Αναδείχτηκε δύο φορές (95 & 96) καλύτερος κερκυραίος αθλητής. Διαθέτει δίπλωμα προπονητή υδατοσφαίρισης από την ΓΓΑ.

Πηγή: «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ»

 

 • Από τον Φούρνο Αυγερινού, πολλές-πολλές ευχές για Χρόνια Πολλά, με υγεία και ευημερία. Ο Φούρνος Αυγερινού παρασκευάζει ψωμί, παραδοσιακή φογάτσα, σφολιατοειδή, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες. Το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στην Σπύρου Ραθ 11, στο Κεφαλομάντουκο, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 26610-35822. Υποκαταστήματα λειτουργούν στην Ξενοφώντος Στρατηγού (τηλ. 26610-37030), στην Ιωάννου Θεοτόκη (τηλ. 26610-30179) και στην Πίνια (τηλ. 26610-42180).


• Οι αθλητές και οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Θιναλιακού, εύχονται από καρδιάς χρόνια πολλά και χαρούμενες γιορτές σε όλο τον κόσμο. Η Ακαδημία διαθέτει τμήματα Κ8 (Μπαμπίνι), Κ10 (Προτζούνιορ), Κ12 (Τζούνιορ), Κ14 (Προπαίδες) και Κ16 (Παίδες). Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6972 65 52 83 (Γιώργος Κοντάλιπος) και 6949 59 79 72 (Μιχάλης Ψαρράς).


• Θερμές ευχές για χαρούμενες γιορτές από το Γραφείο Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΝΤΩΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Αναλαμβάνει ανανεώσεις αδειών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς και μεταβιβάσεις οχημάτων και κατάθεση πινακίδων. Βρίσκεται στην Αθανασίου Πολίτη 4, έναντι της παλιάς στάσης Γκίκα. Τηλέφωνο: 26610-30077.

 

 

 

 

ΚοινοποίησηTweetΑποστολή
  • delphi
Προηγούμενο Άρθρο

Τα 49 σωματεία της Κέρκυρας που εντάχθηκαν στο Μητρώο

Επόμενο Άρθρο

Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει καλύτερο

Σχετικά Άρθρα

ΔΡΑΜΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ
Άλλα Σπόρ

ΜΠΑΣΚΕΤ N L1: Non stop Ιόνιος 53-78 τον ΚΑΟ Δράμας : Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

17 Οκτωβρίου 2026
ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Άλλα Σπόρ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ντακάρ ο Δημήτρης Μουμούρης!

15 Οκτωβρίου 2026
ΤΑΣΙΩΝΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
Άλλα Σπόρ

Στην Φλώρινα η έναρξη της σαιζόν για τον σύλλογο “ΚΑΣ Δαμοκλής”

13 Οκτωβρίου 2026
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΧΑΓΙΑΡ
Άλλα Σπόρ

Έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Μπουχάγιαρ

13 Οκτωβρίου 2026
ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Άλλα Σπόρ

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: 8η θέση για την Στεφανία Ασημοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23

13 Οκτωβρίου 2026
ιονιος αφισσα
Άλλα Σπόρ

ΜΠΑΣΚΕΤ N L1: Δεύτερη νίκη για τον Ιόνιο, 86-59 τον ΑΟ Γαλατίστας : Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

10 Οκτωβρίου 2026
Επόμενο Άρθρο
ΧΡΗΣΤΟΣ

Συλλυπητήριο της ΑΕ Λευκίμμης για τον χαμό της Μαρίας-Ζαφειρούλας Κουλούρη


NEO-RADIO KYMA

Τελευταία Νέα

Φωτορεπορτάζ  από το Τραβέρσο Αυτοοργανωμένο ΑΣ – ΠΑΟ Σφακιανάκη  1-4  (2ο μέρος)

Φωτορεπορτάζ από το Τραβέρσο Αυτοοργανωμένο ΑΣ – ΠΑΟ Σφακιανάκη 1-4 (2ο μέρος)

17 Οκτωβρίου 2026
Φωτορεπορτάζ  από το   Τραβέρσο Αυτοοργανωμένο ΑΣ – ΠΑΟ Σφακιανάκη1-4  (1ο μέρος)

Φωτορεπορτάζ από το Τραβέρσο Αυτοοργανωμένο ΑΣ – ΠΑΟ Σφακιανάκη1-4 (1ο μέρος)

17 Οκτωβρίου 2026
τοπικο αποτελεσματα

Β΄ ΤΟΠΙΚΟ: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (17/10) της 2ης αγωνιστικής

17 Οκτωβρίου 2026
ΔΡΑΜΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ N L1: Non stop Ιόνιος 53-78 τον ΚΑΟ Δράμας : Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

17 Οκτωβρίου 2026

Ονομαστικές Εορτές

CorfuCorner.gr

Η ιστοσελίδα CorfuCorner.gr έχει σκοπό να προβάλλει τον κερκυραϊκό αθλητισμό και να ενημερώνει τους αναγνώστες της για τα δρώμενα σ' αυτόν, με υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα.

Ακολουθήστε μας

Κατηγορίες

Δικαιώματα αναδημοσίευσης

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών της ιστοσελίδας μας, χωρίς την άδεια του υπεύθυνου αυτής.

Για την χρησιμοποίηση θεμάτων, ολόκληρων ή μέρους αυτών, παρακαλούμε όπως αναφερθεί η πηγή προέλευσής τους, δηλαδή η ιστοσελίδα corfucorner.gr.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ’ Εθνική
    • Τοπικό
      • Ειδήσεις
      • Ε.Π.Σ. Κέρκυρας
    • Υποδομές
    • Γυναίκες
    • Παλαίμαχοι
    • Διαιτησία
      • Ειδήσεις
      • Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών
      • ΣΔΠΚ-ΕΔ/ΕΠΣΚ
    • Προπονητές
      • Ειδήσεις
      • Σύνδεσμος Προπονητών
    • Γήπεδα
    • Γκάλοπ
    • Αφιερώματα
  • Άλλα Σπόρ
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Φωτορεπορτάζ
    • Συνεντεύξεις
    • Άρθρα
    • Κοινωνικά θέματα
    • Κους-κους
    • Βίντεο
    • Γνωρίζατε ότι
    • Διάφορα θέματα
    • Ειδική θεματολογία
  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Radio

Copyright © 2022 CorfuCorner.gr - Developed by DigiLab