Η ΕΠΣ Κέρκυρας αποφάσισε την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης των τοπικών Πρωταθλημάτων (Α1΄ και Α Κατηγορία), τα οποία εν τέλει θα ξεκινήσουν το σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, η διοίκηση της Ένωσης προχώρησε και στην διαφοροποίηση της προκήρυξης των δυο τοπικών Κατηγοριών.
Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:
«Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας στη συνεδρίασή του στις 2.9.2020 αποφάσισε τις εξής τροποποιήσεις – συμπληρώσεις στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου:
Άρθρο 2.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2020.
Άρθρο 5 παρ. 1:
Η αρίθμηση στην εμφάνιση (φανέλα, παντελονάκι) των ποδοσφαιριστών υποχρεωτικά είναι από ένα (1) έως είκοσι (20). Η αρίθμηση στα παντελονάκια είναι προαιρετική. Εφόσον, όμως, υπάρχει, τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια με αυτής της φανέλας. Ειδικά στην αγωνιστική περίοδο 2020-2021 τα σωματεία μπορούν να δηλώνουν 20 ποδοσφαιριστές και να κάνουν μέχρι 5 αλλαγές, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 3 του Κ.Α.Π / Ε.Π.Ο.
Άρθρο 5 παρ. 3 διαγράφεται:
με εξαίρεση τα σωματεία της Β’ κατηγορίας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν γήπεδα χωρίς τάπητα, με την προϋπόθεση ότι έχει χορηγηθεί άδεια από την αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας.
Άρθρο 18.ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, καθένας από τους οποίους θα έχει 8 ομάδες, που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Θα διεξαχθούν δύο γύροι, με 14 αγώνες για κάθε ομάδα.
Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την κατάταξη των σωματείων θα ακολουθήσει η β’ φάση που θα σχηματιστεί ως εξής:
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι τέσσερις επόμενες σε έναν όμιλο για τον υποβιβασμό στην Α κατηγορία.
Στη β φάση του πρωταθλήματος, τα σωματεία στους δύο ομίλους θα ξεκινήσουν με τις εξής βαθμολογίες:
1η: 5 βαθμούς
2η: 3 βαθμούς
3η: 2 βαθμούς
4η: 0 βαθμούς.
Πριν την έναρξη θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δύο ομίλων για την αντιστοίχιση στο πρόγραμμα, που ακολουθεί. Θα ορισθεί, δηλ, ποιος θα είναι ο Α και ποιος ο Β.
Τροποποιείται:
Α όμιλος θα θεωρείται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί ο όμιλος που η πρώτη ομάδα θα έχει συνολικά περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα της κανονικής περιόδου από την πρώτη του άλλου ομίλου. Σε περίπτωση που έχουν την ίδια βαθμολογία θα γίνεται κλήρωση.
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους, δύο από τους οποίους θα έχουν από 8 και ένας 9 ομάδες, που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Ο όμιλος με τις 9 ομάδες θα οριστεί με κλήρωση. Θα διεξαχθούν δύο γύροι, με 14 και 16 αγώνες για κάθε ομάδα.
Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την κατάταξη των σωματείων:
• Υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ κατηγορία 2 ομάδες από τους ομίλους των 8 ομάδων και 3 ομάδες από τον όμιλο των 9 ομάδων.
• Οι υπόλοιπες έξι ομάδες κάθε ομίλου θα συμμετάσχουν στη β’ φάση του πρωταθλήματος που θα σχηματιστεί ως εξής:
Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (συνολικά 9 ομάδες) θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή της κατηγορίας και της δεύτερης ομάδας που θα προβιβαστεί στην Α1 κατηγορία και οι τρεις επόμενες (4η, 5η και 6η) σε έναν όμιλο για τον υποβιβασμό στη Β κατηγορία.
Στη β’ φάση του πρωταθλήματος, τα σωματεία ανάλογα με τη θέση που έλαβαν στους τρεις ομίλους θα ξεκινήσουν με τις εξής βαθμολογίες:
1η: 4 βαθμούς
2η: 2 βαθμούς
3η: 0 βαθμούς.
Θα διεξαχθεί ένας γύρος (συνολικά 8 αγώνες για κάθε ομάδα) και το πρόγραμμα των αγώνων θα οριστεί με κλήρωση.
1. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η (πρωταθλητής) και 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα αυτής της φάσης προβιβάζονται στην Α1 κατηγορία.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.
2. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλο της 4ης, 5ης και 6ης θέσης αυτής της φάσης υποβιβάζονται στη Β κατηγορία.
Σε περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία από τη Γ’ εθνική κατηγορία αντίστοιχα θα υποβιβάζονται σωματεία από την Α κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης».
Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ














