Κάποτε, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας ήταν δυνατός, «συμπαγής», ακμαίος και προάσπιζε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών του. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο ΣΠΠΚ παρουσιάζει εικόνα πλήρους αποσύνθεσης.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του CorfuCorner.gr, τον τελευταίο ειδικά καιρό το Δ.Σ. του Συνδέσμου όχι μόνο δεν μπορεί να «μαζευτεί» για να συνεδριάσει, αλλά τα στελέχη του αδυνατούν να έρθουν σε μια συνεννόηση, έστω και τηλεφωνικά! Ο ένας έχει τα προβλήματά του και «τρέχει», ο άλλος είναι… χαμένος στον βορρά, ο άλλος κάνει… νάζια και οι άλλοι αδιαφορούν επιδεικτικά!
Εδώ, να επισημάνουμε ότι το πενταμελές Συμβούλιο του ΣΠΠΚ, όπως εξελέγη στις αρχαιρεσίες του Απρίλη του 2016 με τριετή θητεία, απαρτίζεται από του Γιάννη Χονδρογιάννη (Πρόεδρος), Σάββα Σιδερόπουλο (Αντιπρόεδρος), Μπάμπη Αρβανιτάκη (Γενικός Γραμματέας), Γιώργο Τσικρικώνη (Ταμίας) και Χρήστο Βάσσαλο (Μέλος).
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Κέρκυρας, υφίσταται μεν ως σωματείο, ωστόσο υπολειτουργεί, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος στο νησί. Τα πιο πολλά μέλη του ΣΠΠΚ είναι άνεργα, τα περισσότερα εξ όσων εργάζονται δεν πληρώνονται επαρκώς από τις ομάδες, ενώ αντιμετωπίζουν και τρομερά αθέμιτο ανταγωνισμό από τους μη πιστοποιημένους τεχνικούς!
Χαρακτηριστικό της τραγελαφικής κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι τις μέρες του Πάσχα έγινε στον Σύνδεσμο επίσημη καταγγελία από τον υπογράφοντα δημοσιογράφο, εις βάρος ενός μέλους του (Γιάννης Σφακιανάκης), που προέβη σε συκοφαντικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναρτήσεις εναντίον μας. Από τότε, πέρασαν δυόμισι ολόκληροι μήνες, όμως το Δ.Σ. του ΣΠΠΚ δεν έχει… κατορθώσει ακόμη να συνεδριάσει για να ασχοληθεί μ’ αυτό το θέμα, καθώς και με τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα! Όπως π.χ., το ότι ορισμένοι προπονητές (μέλη του Συνδέσμου) είναι «σκοτωμένοι» μεταξύ τους και όχι μόνο δεν «μιλιούνται», αλλά και ο ένας «θάβει» συνεχώς τον άλλον πίσω από την πλάτη του!!! Είμαστε γνώστες συγκεκριμένων περιπτώσεων. Όλα αυτά, είναι θλιβερά, είναι απαράδεκτα και φυσικά δεν τιμούν κανέναν…
Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τόσο ο Πρόεδρος, Γιάννης Χονδρογιάννης, όσο και κάποια στελέχη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, σκέφτονται το ενδεχόμενο της… εθελουσίας εξόδου! Άραγε, το Συμβούλιο θα παραμείνει με την τωρινή του σύνθεση μέχρι και τις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης; Ή μήπως θα… βαρέσει διάλυση και θα υπάρξουν παραιτήσεις, που θα επιφέρουν τον ανασχηματισμό της Διοίκησης, με την είσοδο μερικών αναπληρωματικών μελών;
Το σίγουρο είναι, ότι ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας βιώνει τις χειρότερες, κρισιμότερες και δραματικότερες, ίσως, στιγμές της ιστορίας του! Υπάρχει πλήρης ανοργανωσιά και πρωτόγνωρη αδιαφορία! Ο ΣΠΠΚ βρίσκεται σε… κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μοιάζει με… βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί!!!
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ















