Ο Βασίλης Κορωνάκης συμμετείχε στους αγώνες προετοιμασίας του Πρωταθλήματος της ADAC Juniors cup – powered by KTM , που εφέτος πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 24-26 Μαρτίου με τα καθιερωμένα τεστ στην πίστα του Μιζάνο Ιταλίας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Να επισημάνουμε εδώ, ότι το ADAC είναι ένα Πρωτάθλημα με νέους οδηγούς, ηλικίας έως 21 ετών και έχει στόχο την εξέλιξή τους, ώστε να περάσουν στο μέλλον σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Είναι θεσμός τύπου ενιαίου, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με πανομοιότυπες μοτοσυκλέτες, τις RC 390 της KTM, μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίζεται ο Κερκυραίος αθλητής στην Ελλάδα και ο οποίος στην συγκεκριμένη διοργάνωση παίρνει μέρος με την ομάδα της KTM SOUTH EAST EUROPE.
Μετα την λήξη των προκριματικών, ο προπονητής του Κορωνάκη, Σάκης Σκούρτας, δήλωσε τα εξής: «Η πρώτη από τις δύο μέρες των τέστ στην πίστα του Μιζάνο μας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού κατά την διάρκεια των δοκιμών και μετά από κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων της μοτοσυκλέτας μας KΤM 390 RC, έγινε αισθητή η υπεροχή του Βασίλη Κορωνάκη. Η ανησυχία πολλών αναβατών δεν μπόρεσε να μείνει κρυφή. Όταν είδαν τους χρόνους, όπου ο καλύτερος έχει τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο μπροστά του τον Βασίλη, πήγαν και στήθηκαν στη σειρά στον υπεύθυνο τεχνικό για να ζητήσουν νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις τους».
Την περασμενή Δευτέρα (26/3), που ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μιζάνο με τη δεύτερη μέρα των δοκιμαστικών, ο προπονητής του Κερκυραίου Πρωταθλητή ,σχολίασε: «Τα σημερινά τεστ είχαν να κάνουν πιο πολύ με την θεωρία και τον συντονισμό των αναβατών για το Πρωτάθλημα και λιγότερο με οδήγηση στην πίστα. Παρόλα αυτά, η υπεροχή του Βασίλη Κορωνάκη επικράτησε και σήμερα σε όλα τα τεστ κ ειδικότερα των δοκιμαστικών εκκινήσεων, όπου σε όλες ήταν πρώτος. Ελπίζουμε να κάνει το ίδιο και στο επόμενο ραντεβού 20-22 στο Assen της Ολλανδίας, γνωστή πίστα για τον Βασίλη Κορωνάκη, όπου πέρυσι ήδη έκανε δύο θριαμβευτικές νίκες σε στεγνό και βρεγμένο. Επίσης ευχαριστώ την ΚΤΜ ,τον κύριο Σόλωνα Κοντό, που αγκαλιάζει την προσπάθεια του Βασίλη στον Ευρωπαϊκό θεσμό Adac Junior Cup και τον Σταύρο Παπασταύρο που συνεχίζει να βοηθά στον εξοπλισμό του».
Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει στις 20 – 22 Απριλίου με το Ολλανδικό TT Circuit Assen, ενώ στη συνέχεια ( και συγκεκριμένα το διήμερο 8 – 10 Ιουνίου) είναι ο Γερμανικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance. Ακολουθεί ο αγώνας, που θεωρείται το επίκεντρο του Πρωταθλήματος, στις 13-15 Ιουλίου, στην πίστα Sachsenring της Γερμανίας. Κατόπιν, στις 3 εως 5 Αυγούστου, οι αγώνες μεταφέρονται στο Μπρνο της Τσεχίας, ακολούθως στις 10-12 Αυγούστου στην Αυστρία και η λήξη θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου στην Assen της Ολλανδίας.
Αναλυτικά, τα ονόματα των 23 αναβατών του Πρωταθλήματος:
Nick Filler (Γερμανία)
Justin Hänse (Γερμανία)
Moritz Benz (Γερμανία)
Markus Schormair (Γερμανία)
Dominik Blersch (Γερμανία)
Marcel Blersch (Γερμανία)
Aaron Schäfer (Γερμανία)
Lennard Göttlich (Γερμανία)
Gerrit Maly (Γερμανία)
Alexandr Vasyliev (Ρωσία)
Alan Kroh (Γερμανία)
Lennox Lehmann (Γερμανία)
Marvin Maislinger (Αυστρία)
Noah Lequeux (Βέλγιο)
Adam Kakuszi (Ουγγαρία)
David Kuban (Τσεχία)
Patrik Carda (Τσεχία)
Petr Pelech (Τσεχία)
Michal Jandus (Τσεχία)
Βασίλης Κορωνάκης (ΕΛΛΑΔΑ)
Artem Maraev (Ρωσία)
Jonas Robin Holländer (Γερμανία)
Max Melzer (Αυστρία).
Κείμενο: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ















