«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου», που λέει κι ο λαός! Ο ΑΟ Κασσιώπη Κέρκυρας γνώρισε ακόμη μία πολύ «βαριά» ήττα στο Πρωτάθλημα της Super League, χάνοντας τούτη τη φορά εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό με σκορ 4-0, για τη 18η αγωνιστική.
Απέναντι στους «πράσινους» των τεραστίων προβλημάτων (διοικητικών, οικονομικών, αγωνιστικών), που δεν διέθεταν «καθαρόαιμο» σέντερ φορ (έπαιξαν με τον Χρήστο Δώνη στην κορυφή της επίθεσης), οι «Φαίακες» παρουσίασαν μια πολύ τραγική εικόνα και πραγματοποίησαν εντελώς απογοητευτική εμφάνιση, γι’ αυτό και η συντριβή στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ήρθε ως απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα.
Το «συγκρότημα» του Σάκη Τσιώλη, υπέστη την 7η σερί ήττα του στη διοργάνωση. Μετά από 5 διαδοχικές «τριάρες», ο ΑΟΚ δέχθηκε και «τεσσάρα», όπως είχε συμβεί και στην Τρίπολη από τον Αστέρα, τη 12η αγωνιστική.
Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το Σάββατο (20/1), βρέθηκαν περίπου 6.000 ποδοσφαιρόφιλοι. Το ματς ξεκίνησε με δοκάρι του Παναθηναϊκού στο 9΄, από… βολίδα του Ινσούα. Λίγο μετά, στο 16΄, ο Χατζηγιοβάνης με έξοχη ενέργεια πέρασε την ασίστ στον Χρήστο Δώνη, ο οποίος άνοιξε το σκορ (1-0).
Οι «Φαίακες» στο 19ο λεπτό «άγγιξαν» την ισοφάριση, με τον Γιώργο Παμλίδη, ενώ στο 21′ ο Λούκας Βιγιαφάνιες πέτυχε γκολ για τους γηπεδούχους, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο 33΄ ο Δώνης ήταν δημιουργός, που «σέρβιρε» στον Γιόχανσον και ο Σουηδός πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στον Παναθηναϊκό.
Το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Κι όμως, ο Σάκης Τσιώλης έκανε πιο αμυντικογενές το σχήμα της κερξυραϊκής ομάδας, βάζοντας τον (αμυντικό χαφ) Σωτήρη Μπαλάφα, αντί του (επιτελικού χαφ) Μαρτίν Ρόλε.
Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» σκόραραν ακόμη δύο φορές. Στο 70΄, από συνδυασμό των Χίλιεμαρκ, Δώνη και Βιγιαφάνιες, ο Αργεντινός πάσαρε στον Λουντ, ο οποίος «έγραψε» το 3-0. Κι όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο τεχνικός του ΑΟΚ έκανε περισσότερο αμυντικογενή τη διάταξη της ομάδας του, περνώντας τον (αμυντικό χαφ) Κωστάκη Αρτυματά αντί του (σέντερ φορ) Ροζέριο Τουράμ. Ωστόσο, η… κατρακύλα των «Φαιάκων» δεν είχε σταματημό, καθώς στο 90΄ ο Ισραηλινός, Όμρι Άλτμαν, μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Βιγιαφάνιες, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Μπλάνας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), βοηθοί του οποίου διατέλεσαν οι Αγγελος Πίττας ((ΕΠΣ Ηλείας) και Άγγελος Μεϊντάνας (ΕΠΣ Αχαίας), ενώ καθήκοντα τέταρτου διαιτητή είχε ο Βαγγέλης Μανούχος (ΕΠΣ Αργολίδας). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Σιόντης και Κέβιν Ντιόγκο του ΑΟΚ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης, σύστημα 4-3-3): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ, Τζανδάρης (57′ Στάικος), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Δώνης (82′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (80′ Κουντουριώτης).
ΑΟΚ Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης, σύστημα 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Τουράμ (71′ Αρτυματάς), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (46′ Μπαλάφας), Ιωάννου, Επστάιν, Κέβιν Ντιόγκο (57′ Μυτίδης), Γρομητσάρης, Γκράσι.
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ












