Η Παναγιώτα Δόση στο 18o Filothei Women Gala, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη(31/5), στην Φιλοθέη Αθήνας «πέταξε» στα 1.83 μέτρα στο ύψος και έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, που «κρατούσε» 19 χρόνια.
Η 16χρονη αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα με προπονητή (αλλά και ένθερμο υποστηρικτή) τον πατέρα της, Θοδωρή, κατάφερε με την εντυπωσιακή της εμφάνιση να κλέψει ακόμα και τη «λάμψη» της χρυσής Ολυμπιονίκη, Κατερίνας Στεφανίδη, που με άλμα 4.70 πρώτευσε στο επί κοντώ του Gala.
Η Παναγιώτα, πρώτα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα 1.80 και στη συνέχεια, με την τρίτη προσπάθεια, πέρασε τον πήχυ που ήταν τοποθετημένος στα 1.83 μέτρα, καταλαμβάνοντας-στην παγκόσμια κατάταξη- τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της, πίσω από την Ουκρανή Οξάνα Ουκούνεβα, που είχε επίδοση 1.95.
Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ στο ύψος κορασίδων κατείχε η Νίκη Μητροπούλου από το 1998 και το είχε ισοφαρίσει το 2001 η Τόνια Στεργίου.
Κείμενο: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ















