Το περασμένο σαββατοκύριακο (11-12 Φεβρουαρίου), διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο γήπεδο της ΧΑΝΘ το προκριματικό Πρωτάθλημα TAE KWO DO της Ε.ΤΑ.Β.Ε.
Στην διοργάνωση έλαβε μέρος και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ηρακλής» Κέρκυρας, του οποίου η συμμετοχή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα οι πέντε από τους οκτώ αθλητές επέστρεψαν στο νησί με μετάλλια στις αποσκευές τους, ενώ όλοι απεκόμισαν μία σπουδαία εμπειρία, οδηγό για την συνέχεια της αθλητικής και όχι μόνο, ζωής τους.
Οι υπεύθυνοι του σωματείου, εμφανώς ευχαριστημένοι όχι μόνο από τις αποδόσεις των αθλητών και αθλητριών τους αλλά και από την άψογη διοργάνωση από πλευράς Ε.ΤΑ.ΒΕ εξέδωσαν στο κάτωθι Δελτίου Τύπου:
«Αργά το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο «1ο προκριματικό Βορείου Ελλάδος» για το έτος 2017.
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 11-12 Φλεβάρη το καλύτερο και ίσως μεγαλύτερο προκριματικό πρωτάθλημα της Ε.ΤΑ.Β.Ε. (Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος) στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο γήπεδο της ΧΑΝΘ.
Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν 1243 αθλητές από 102 συλλόγους και μάλιστα με τους νέους κανονισμούς και τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα.
Ήταν μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, οι αγώνες κύλισαν ομαλά με μεγάλη συνέπεια, χωρίς καθυστερήσεις και αναδείχθηκαν ποιοτικές αναμετρήσεις αθλητών που αγαπούν και ιδρώνουν καθημερινά στο Ολυμπιακό άθλημα Ταεκβοντό.
Ο Σύλλογός μας συμμετείχε με οκτώ αθλητές, τους:
• Φαίη Μερκούρη, -37κιλ Παγκορασίδων γεν. 2006,
• Μαρία Στρατηγού -51κιλ Κορασίδων γεν 2005,
• Νικόλας Σαββανής, -41κιλ Παίδων γεν. 2004,
• Σπύρος Μερκούρης -63κιλ Εφήβων γεν. 2003,
• Αλεξάνδρα Δουλγέρη -55κιλ Νεανίδων γεν. 2002,
• Γιάννης Δουλγέρης -68 Ανδρων.
• Ορέστης Κούρκουλος Κουσουνής -37 κιλ Παίδων γεν. 2004,
• Γιώργος Μέριανος -55 κιλ Εφήβων γεν. 2003,
συνοδευόμενοι από τους προπονητές της ομάδας Χρύσα Κώστα και Νίκο Δουλγέρη.
Ο απολογισμός για την ομάδα μας ήταν οι πολύ καλές εμφανίσεις , δυνατοί αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες για όλους τους αθλητές. Οι πιο τυχεροί κατάφεραν να προσθέσουν στη συλλογή του Συλλόγου άλλα Πέντε Μετάλλια . Συγκεκριμένα :
Χρυσό: Μαρία Στρατηγού ,
Αργυρά: Αλεξάνδρα Δουλγέρη , Σπύρος Μερκούρης
Χάλκινα : Φαίη Μερκούρη , Γιώργος Μέριανος
Συγχαίρουμε και τους 8 αθλητές μας για τις επιτυχίες τους, την ευπρεπή παρουσία και την ομαδικότητα που επιδεικνύουν μέσα στην ατομικότητα του αθλήματός τους και είμαστε βέβαιοι πως η επιμονή , η αφοσίωση, η συνέπεια , η αγάπη και πάνω απ όλα η πειθαρχία σε αυτό που κάνουν καθημερινά, θα ανταμειφθεί επάξια για όλους τους.»














