Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ζητώντας του να συνεργαστεί με τον Δήμο Κέρκυρας, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Το έγγραφο φέρει τον τίτλο «Αιτήματα του κερκυραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», ενώ το πλήρες κείμενό του έχει ως ακολούθως:
«Κύριε Περιφερειάρχη,
Μεταφέροντας τις αγωνίες, τις ανάγκες και τα αιτήματα του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κέρκυρας σας καλούμε να δείξετε την απαραίτητη ευαισθησία και να συμβάλλετε στην ανάπτυξή του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζει μια βαθιά οικονομική κρίση, που του στερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στον κοινωνικό ρόλο του στις μικρές, ιδιαίτερα, κοινωνίες.
Δε χρειάζεται να γίνει ξεχωριστή αναφορά στην αξία του, αφού ολόκληρες περιοχές, μικρά χωριά, όπου η νεολαία μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα απομόνωσης, ανεργίας και ψυχαγωγίας το ποδόσφαιρο προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συναναστροφής με άλλες κοινωνίες, ανταλλαγής επισκέψεων και δράσεων, παρέχει στα παιδιά μια διέξοδο υγείας, βιολογικής και ψυχοσυναισθηματικής ασφάλειας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για πολλά χρόνια βιώνει την υστέρηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού και προσπαθεί μέσα από το φιλότιμο, το μεράκι και το υστέρημα κάποιων ανθρώπων να αντιμετωπίσει τη διαχρονική εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας.
Μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στερείται βασικά πράγματα για να μπορέσει να βαδίσει στη νέα εποχή, που για άλλες περιοχές της χώρας μας αποτελούν ήδη διεκδικήσεις του παρελθόντος, ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες ανάγκες.
Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καίριος, αφού μπορεί μέσα από το έργο της να αμβλύνει την ένταση των προβλημάτων και να χαράζει νέους ορίζοντες αποτελεσματικής παρέμβασης για την οριστική επίλυσή τους.
Κύριε Περιφερειάρχη, στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε από εσάς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να επικεντρώσετε τη στήριξή σας σε:
1. Εργασίες συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρου.
Τα λιγοστά αναλογικά με τις ανάγκες μας γήπεδα ποδοσφαίρου βρίσκονται σε κακή κατάσταση και πλέον σε αρκετές περιπτώσεις κρύβουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών, ενώ δεν παρέχουν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ομαλής διεξαγωγής των αγώνων.
Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσατε να ενισχύσετε το έργο του Δήμου Κέρκυρας και του αντίστοιχου οργανισμού του (ΔΟΠΑΠ), σύμφωνα με τις δυνατότητες του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία σας και αυτό επειδή αρκετά γήπεδα από την πυκνή χρήση, αλλά και τη φυσική φθορά τους χρειάζονται συνεχώς φροντίδα και παρεμβάσεις λειτουργικότητας.
Την ευθύνη αυτών των παρεμβάσεων έχει ο Δήμος Κέρκυρας, ο οποίος όπως αντιλαμβάνεστε στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον δεν έχει την ευχέρεια να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή του.
Σας καλούμε να φροντίσετε για την οικονομική στήριξη του Δήμου Κέρκυρας, ώστε να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που χρειάζονται στα γήπεδά μας (ιδιαίτερα σημαντικές και απολύτως αναγκαίες είναι οι απαιτήσεις στα γήπεδα Κοντοκαλίου και Λευκίμμης, αλλά όλα σχεδόν τα γήπεδά μας χρειάζονται, πλέον, παρεμβάσεις).
2. Εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.
Κύριε Περιφερειάρχη,
Το Αθλητικό Κέντρο της Ένωσής μας καλύπτει τις ανάγκες πολλών σωματείων της Κέρκυρας και των μικτών αντιπροσωπευτικών ομάδων μας. Πέρασαν χρόνια από την κατασκευή του και πλέον χρειάζονται εγρασίας συντήρησής του, λόγω της μεγάλης φθοράς που έχει υποστεί.
Σας καλούμε, λοιπόν, να συμβάλλετε στην κάλυψη των αναγκών του στις κερκίδες και ειδικότερα με την αποκατάσταση βλαβών τους και την αντικατάσταση των καθισμάτων, που ήδη αποσύραμε (προβλεπόμενο κόστος: 10.000 ευρώ περίπου) και τη δημιουργία σκέπαστρου προστασίας των θεατών (προβλεπόμενο κόστος: 7.000 ευρώ περίπου),
Περιμένοντας την ανταπόκρισή σας στα αιτήματά μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Ποζίδης
Ο Γεν. Γραμματέας, Γιώργος Νάος».














