Τη δεύτερη ήττα της, σε ισάριθμα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, γνώρισε η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα ’96. Η οποία μετά το 1-2 στην Κοζάνη από τον τοπικό ΠΑΟΚ, έχασε τούτη τη φορά μέσα στο «σπίτι» της από τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας με 4-6, σκορ που θυμίζει… αγώνα πόλο! Σε ένα ματς που διεξήχθη την Κυριακή (20/12), στο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού.
Το παιχνίδι ήταν… γκραν-γκινιόλ, με το συγκρότημα του Βίκη Παργινού να παρουσιάζει προβλήματα και δυσλειτουργία στον αμυντικό τομέα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που φέτος δείχνει να είναι πολύ δυνατός, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, που απλά έπαιζε τον ρόλο του… κομπάρσου στον 2ο Όμιλο. Ο ΑΟΚ θα μπορούσε, πάντως, να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, όμως από έλλειψη συγκέντρωσης δέχθηκε δύο γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης.
Η κερκυραϊκή ομάδα προηγήθηκε στο 8′ με την Αγγελική Λευθεριώτη, όμως οι φιλοξενούμενες πολύ γρήγορα αντέδρασαν και κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το ματς. Στο 12′ η Μπελέβα ισοφάρισε σε 1-1 και στο 17′ η Μούση έκανε το 1-2.
Η… ανταπάντηση των Κερκυραίων υπήρξε εξίσου άμεση, καθώς στο 19′ η Κατερίνα Μπάντα έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο 44′ ο ΑΟ Κέρκυρα ’96 «άγγιξε» το 3-2, όταν η Λυδία Κοσμοπούλου «σημάδεψε» το δοκάρι, κι έτσι το ημίχρονο τελείωσε 2-2, με τα τέρματα να έχουν σημειωθεί στο πρώτο 20λεπτο.
Στην επανάληψη, οι Αμαζόνες απέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, με την Τσίτσα στο 53′ να κάνει το 2-3, αλλά οι γηπεδούχες ισοφάρισαν ξαβά, αυτή τη φορά με την Τόνια Βαγιωνίτη, που στο 75′ «έγραψε» το 3-3.
Όπως στα πτώτα 19 λεπτά μπήκαν τέσσερα γκολ, έτσι και στο τελευταίο 10λεπτο σημειώθηκαν ακόμη τέσσερα! Στο 83′ οι φιλοξενούμενες πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με την Μπέλλου (3-4), ενώ στο 86′ ο ΑΟΚ είχε την… απάντηση, με την Αγγελική Λευθεριώτη να ισοφαρίζει σε 4-4, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στην αναμέτρηση.
Ωστόσο, η… τελευταία κο7βέντα ανήκε στις Αμαζόνες! Διότι η Τσίτσα στο 83′ και η Μπέλλου στο 93′, με το δεύτερο προσωπικό τους γκολ, διαμόρφωσαν το 4-6 υπέρ της ομάδας της Θεσπρωτίας, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση ενός σπουδαίου «τρίποντου» μέσα στο «Νησί των Φαιάκων», και μάλιστα για πρώτη φορά.
«Μετρώντας» δύο ήττες στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Γυναικών κι έχοντας κάνει και το ρεπό του, ο ΑΟ Κέρκυρα ’96 μετά από τρεις αγωνιστικές βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας «άποντος» και «συγκατοικώντας» με τον ΑΟ Άρτας.
Τον αγώνα διεύθυνε ο Γιώργος Φίτσας, βοηθοί του οποίου διατέλεσαν οι Γιώργος Πάσχος και Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος (όλοι της ΕΠΣ Πρέβεζας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Α.Ο, ΚΕΡΚΥΡΑ 1996: Βιτουλαδίτη, Γαστεράτου, Κασσίμη, Βαγιωνίτη, Καλούδη, Κατσαρού, Μπάντα, Μεταλληνού, Λευθεριώτη, Αρβανιτάκη, Καρβούνη. Έπαιξαν και οι: Λαβράνου, Βάγια, Κοσμοπούλου.
Α.Γ.Σ. ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Στέφου, Ράδη, Κίτσου, Λαμπρούση, Μούση, Δημητρίου, Μπέλλου, Σπυρίδων, Τσίτσα, Λάμπρου, Μπελέβα. Έπαιξαν και οι: Παύλου, Δεμερτζή.
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
![]()














