Την πρώτη απώλεια βαθμών στο Πρωτάθλημα της Football League είχε ο ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 στα Τρίκαλα από τον τοπικό ΑΟΤ, στο ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής.
Η θεσσαλική ομάδα διατήρησε το αήττητό της, σκαρφαλώνοντας παράλληλα στη 2η θέση της βαθμολογίας αντί των «Φαιάκων», οι οποίοι, όμως, έχουν παιχνίδι λιγότερο (το εξ αναβολής της 2ης αγωνιστικής, με την Παναχαϊκή στην Πάτρα).
Ο αγώνας διεξήχθη την Παρασκευή (23/10), στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, μπροστά σε περίπου 2.500 θεατές. Και σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, γεμάτο λάσπες, που περισσότερο έμοιαζε με… οργωμένο χωράφι!
Το ματς ήταν πολύ δυνατό, με πολλές φάσεις (εκατέρωθεν των πλευρών). Και με την ομάδα του Άγγελου Διγκόζη να ισοφαρίζει δύο φορές (με… δράστη του… συνήθη ύποπτου, Βιέρα Ελόνγκ Ντουαλά), ωστόσο να μην καταφέρνει να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και να γνωρίζει την πρώτη της ήττα.
Ο Γκαστόν Γκονζάλες στο 12′ άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0, ενώ ο Ντουαλά «απάντησε» στο 15′, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Νίκος Κουσκουνάς στο 35′ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΑΟ Τρίκαλα, με 2-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ντουαλά έκανε το 2-2 στο 55′, αλλά ο Δουκάκης στο 65′ πέτυχε το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.
Η ομάδα της Θεσσαλίας βγήκε κερδισμένη από τη μεγάλη… λασπομαχία, και με τον ΑΟΚ Κέρκυρα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (στο 94′) να ζητάει πέναλτι, δίχως όμως να έχει δίκιο.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Γιώργος Γιαννουλάκης (ΕΠΣ Χανίων), βοηθοί του οποίου διατέλεσαν οι Γιώργος Πετρίδης (ΕΠΣ Χίου) και Γιάννης Κοκμοτός (ΕΠΣ Ρεθύμνου), ενώ καθήκοντα τέταρτου διαιτητή είχε ο Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Παναγόπουλος): Σικαλιάς, Λαμπάκης, Ρεπετσάς, Ζώνας, Παπαργυρίου, Μουμίν, Δουκάκης (77′ Νιάρος), Ριζογιάννης, Γκονζάλες (83′ Αρσενίεβιτς), Στεφάνοβιτς (87′ Κουμπαρούλης), Κουσκουνάς.
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ/ΚΕΡΚΥΡΑ (Άγγελος Διγκόζης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες (84′ Γεωργακόπουλος), Καραγιαννίδης, Βενέτης, Ντιόγκο, Όμο, Καρντόσο (68′ Καμπάνταης), Ντουαλά, Κόντος, Ζορμπάς (71′ Φάμπιο), Σουάνης.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ












