Ντέρμπυ με τα όλα της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή (Τετάρτη 8/3) πρώτη αναμέτρηση για τα play-off του Νοτίου Ομίλου μεταξύ της Βολίδας Κάτω Γαρούνα με τον Μέγα Αλέξανδρο, η οποία έληξε με σκορ –ανατροπή 3-2 υπέρ των γηπεδούχων.
Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Κέρκυρας οι φιλοξενούμενοι των Κοσμά Μπολάνο- Δημήτρη Πανδή άνοιξαν το σκορ στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού με τον Χρήστο Πανταζή που έστειλε την μπάλα στην εστία του Στέργιου Τσότσου κι έκανε το 0-1, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (25΄) ο Λάμπης Νίκολα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, γράφοντας το 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, καθώς ακυρώθηκε γκολ στην Βολίδα, ως οφσαιντ ενώ οι δυο ευκαιρίες της με τον Γιώργο Μπακίου και τον Αχμέτ Μόλα δεν ήταν εύστοχες.
Στο δεύτερο ημίχρονο η αδρεναλίνη ήταν αρκετά ανεβασμένη και από τις δυο ομάδες , με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι των Σπύρου Αλαμάνου – Νίκου Γράψα να ισοφαρίσουν με τον Νίκο Καρύδη στο 52΄ και στο 75΄ να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Γιώργο Πάγκαλη 2-2. Οι στροφές ανέβηκαν και το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς και οι δυο ομάδες θέλανε να πάρουν την νίκη. Δοκάρι για την Βολίδα με τον Νίκο Σπίνουλα στο 79΄, σουτ του Νίκου Καρύδη που βγήκε άουτ. Ευκαιρία για τον «Βασιλιά» με τον Χρήστο Πανταζή που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στέργιο Τσότσο και το σουτ του το απέκρουσε ο κίπερ των «κιτρινόμαυρων». Επίσης είχαμε τον τραυματισμό του Λάμπη Νίκολα και την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο. Την λύτρωση στην Βολίδα τελικά έδωσε στο 90΄ ο Νίκος Σπίνουλας, ο οποίος στο τετ-α-τετ που είχε με τον τερματοφύλακα Βασιλάκη τον νίκησε και έκανε το οριστικό 3-2.
Να σημειωθεί πως από την Βολίδα ακυρώθηκαν άλλα 3 γκολ ως φάουλ από τον ρέφερι με τον Παύλο Χαιτίδη, τον Νίκο Σπίνουλα και τον Πέτρο Σκολαρίκη στο δεύτερο μέρος, ενώ υπήρξαν και αψιμαχίες μεταξύ παικτών, που δεν πήραν έκταση.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κώστας Τόμπρος, ο οποίος άφησε με παράπονα την Βολίδα έχοντας την συνεργασία των Γιάννη Σταμάτη – Θανάση Ίσερη
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βολίδα Κάτω Γαρούνα (Σπύρος Αλαμάνος – Νίκος Γράψας) Τσότσος, Τόμπρος, Μόλλα, Πάγκαλης Χ., Πάγκαλης Γ., Δουζαμπάνης, Χαϊτίδης, Κοσκινάς, Σπίνουλας Ν., Καρύδης, Μπακίου Γ.
Ως αλλαγή έπαιξαν και οι: Μπράχο, Κιόρι, Σκολαρίκης Π.
Μέγας Αλέξανδρος (Κοσμάς Μπολάνο – Δημήτρης Πανδής) Βασιλάκης, Πανάρετος, Σεντελές, Κόντης, Μότσης, Αβραμιώτης, Θεοχάρης, Αγάθος, Νίκολα, Μιχαλάς, Πανταζής
Ως αλλαγή έπαιξαν και οι: Σιμακάι, Μουμούρης, Πανδής














