• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Πρόσφατα ο Αετός Κουσπάδων, αμέσως μετά τον εντός έδρας αγώνα του με αντίπαλο την Corfu FC, είχε «εκτοξεύσει» ορισμένες «βαριές» κατηγορίες εναντίον του Τάσου Κάκου.
Το σωματείο της νότιας Κέρκυρας είχε καταγγείλει ότι ο διεθνής διαιτητής βρίσκεται «πίσω» από την ομάδα της Corfu FC, ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι μεσολάβησε εκείνος ώστε να παραστεί αστυνομική δύναμη στο γήπεδο του Πετριτή και πως παρακολούθησε το ματς ευρισκόμενος μέσα στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Corfu FC.
Οι καταγγελίες του Αετού Κουσπάδων ήταν πολύ σοβαρές και το θέμα είχε πάρει μεγάλη έκταση, αφού ασχολήθηκαν ακόμη και αθηναϊκά ΜΜΕ (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες και ιστοσελίδες).
Με αφορμή την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Αετός Κουσπάδων και βάσει της μαρτυρίας της Προέδρου του συλλόγου, Μαρίας Γιαννούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κέρκυρας παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Διαιτησίας, προκειμένου να εξετάσει αν ο Τάσος Κάκος είχε υποπέσει σε παραβάσεις ή πειθαρχικά παραπτώματα.
Από τότε έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες, ωστόσο η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με την υπόθεση. Παρατηρείται, δηλαδή, μια περίεργη καθυστέρηση, μια παράξενη «κωλυσιεργία»!!!
Με την πρώτη ευκαιρία, η Επιτροπή Διαιτησίας όφειλε να συζητήσει το θέμα και να λάβει μια απόφαση. Δηλαδή, είτε να καλέσει σε απολογία τον διεθνή διαιτητή, είτε να τον απαλλάξει, εφόσον κριθεί ότι δεν υπέπεσε σε κάτι το επιλήψιμο.
Αλήθεια, πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση, που είναι μεγάλη και αδικαιολόγητη; Μήπως θέλουν να ξεχαστεί η υπόθεση; Κι αν ναι, για ποιο λόγο;
Μας δημιουργούνται απορίες, ερωτηματικά και υποψίες για τον τρόπο που λειτουργεί στη συγκεκριμένη περίπτωση η Επιτροπή Διαιτησίας. Διότι το πράττει επιλεκτικά και κατ’ εξαίρεση!!! Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, που προέκυψαν μεταγενέστερα, όπως π.χ. σ’ εκείνη του Κώστα Τόμπρου, η διαδικασία κινήθηκε με γρήγορο ρυθμό. Τον κάλεσαν σε απολογία και τον τιμώρησαν.
Όπως και να ‘χει, το βέβαιο είναι ότι η Επιτροπή Διαιτησίας με τη στάση της αγνοεί και σνομπάρει την εντολή που έλαβε από το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ. Τουλάχιστον έτσι δείχνει…












