Το «πράσινο φως» σε Γ’ Εθνική και Football League δίνει η ΕΠΟ - CorfuCorner.gr
05/03/2021

Το «πράσινο φως» σε Γ’ Εθνική και Football League δίνει η ΕΠΟ

Την απόφαση να διεξαχθούν κανονικά τα Πρωταθλήματα σε Γ' Εθνική και Football League, έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (5/3).

 

Παρά τα νέα μέτρα, με την αναστολή των προπονήσεων στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» και το μπέρδεμα των λοιμωξιολόγων, το οποίο προκάλεσε το «λουκέτο» στον αθλητισμό, η Ομοσπονδία θέλει να ολοκληρωθούν κανονικά οι διοργανώσεις, αισιοδοξώντας ότι θα υπάρξει άμεση επανέναρξη των προπονήσεων.


Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ' Εθνική, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «MIKRILIGA.COM», είναι το εξής: Με την ολοκλήρωση ενός Γύρου του Πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 Όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 - Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

 

Την περασμένη Τετάρτη (3/3), 129 ομάδες δήλωσαν τελικά συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική, ενώ θα ισχύσει ό,τι αναφέρει η προκήρυξη για τον υποβιβασμό.
Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει, αφορά στο άρθρο 15.4 παράγραφος III, το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός - εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο».


Οι αγώνες του «ειδικού πρωταθλήματος» δεν θα είναι διπλοί, αλλά μονοί. Δηλαδή, για κάθε ομάδα, που θα παίξει με το... νέο καθεστώς των 2 Ομίλων, αντιστοιχούν 4 μονά ματς, κάτι που θα επισημοποιηθεί στη επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ.


Να υπενθυμίσουμε, ότι προέκυψε τεράστιο θέμα με τους λοιμωξιολόγους, που μπερδεύτηκαν με τα κρούσματα στην πρόσφατη έκτακτη σύσκεψη, γεγονός που έφερε και το κλείσιμο του (ερασιτεχνικού) αθλητισμού λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ίδιας Επιτροπής για «άνοιγμα» των προπονήσεων!


Από πλευράς ΓΓΑ, υπάρχει εκνευρισμός για το ζήτημα αυτό και έχει ήδη κατατεθεί αίτημα, το οποίο εφόσον γίνει αποδεκτό θα σημάνει και την επαναφορά των προπονήσεων.


Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην εβδομαδιαία ενημέρωση, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και της σχετικής ΚΥΑ, που εκτός απροόπτου, θα διαμορφωθεί αναλόγως.

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
19
Απρίλιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb