29/03/2020

Συλληπητήριο της Λευκίμμης για τον χαμό του Δημήτρη Κάντα

Την θλίψη της για τον θάνατο του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Δημήτρη Κάντα εκφράζει η οικογένεια της ΑΕ Λευκίμμης, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του Δημήτρη Κάντα που μας αποχαιρέτησε σήμερα για το ταξίδι στην "αιωνιότητα".


Ο Δημήτρης Κάντας υπηρέτησε το σωματειο μας ,τον Παλλευκιμμαικο σαν αθλητής και σαν προπονητής με ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελεί ακόμα και σήμερα μέρος της τεράστιας ιστορίας του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.


Ο Δημήτρης ήταν πρόεδρος στον πολιτιστικό και χορευτικό σύλλογο του νησιού μας "ΛΑΟΔΑΜΑ" και υπήρξε λαογράφος ,ερευνητης , συγγραφέας με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αφού πάλεψε για 24 κ πλέον χρόνια με την "νόσο" ..θα τον αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 31/3 στον Αγ Σπυρίδωνα στο Ποτάμι..15:30... Καλό σου ταξίδι ΦΊΛΕ κ αδελφέ...αφήνεις Πλούσιο Έργο».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κάντας

Ο Δημήτρης Κάντας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκίμμη. Σπούδασε φυσική Αγωγή στην ΕΑΣΑ Αθήνας. Οι πολιτιστικές καταβολές από την οικογένεια, τον ώθησαν στην έρευνα για θέματα λαογραφίας. Ασχολήθηκε με την προπονητική του ποδοσφαίρου για είκοσι χρόνια.
Δίδαξε τριάντα χρόνια παραδοσιακούς χορούς και συνίδρυσε τον Εκπολιτιστικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό όμιλο «Λαοδάμα», του οποίου ήταν πρόεδρος από το 1985 έως σήμερα. Έλαβε μέρος σε πολλά συνέδρια για το χορό και παρουσίασε τη χορευτική ιδιομορφία της Κέρκυρας σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το ερευνητικό του έργο πλουσιότατο σε θέματα της παραδοσιακής μουσικής, του χορού και της φορεσιάς του τόπου του, με πλήθος καταγραφές. Έχει εκδώσει:
• Ένα Λεύκωμα για τη φορεσιά της Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων νήσων,
• Τα Λαογραφικά των Διαποντίων, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών,
• Καΐκια Λευκιμμιώτικα, Ποτάμι Λευκίμμης
• Οι παραδοσιακοί Χοροί της Κέρκυρας , Παξών και Διαποντίων Νήσων
• Ένα θεατρικό με θέμα τον Κερκυραϊκό γάμο, έμμετρο
• Συνέλεξε και ψηφιοποίησε σε CD μουσικές που απέδωσαν παραδοσικοί οργανοπαίχτες μέσα από πολύχρονη έρευνα.
Έχει τιμηθεί για το έργο του από πάρα πολλούς φορείς και συλλογικότητες. Συνταξιούχος από το 2008 και αποσυρόμενος της ενεργούς δράσεως άφησε πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη για τον Λαϊκό πολιτισμό της Κέρκυρας.

«Ενίσχυηση της ΦΕΛ και του σωματείου Νεφροπαθών αντί στεφάνου»

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου να ενισχυθεί η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης (ΦΕΛ) στην οποία διατέλεσε πρόεδρος, καθώς και το σωματείο νεφροπαθών Κέρκυρας. Ιδιαίτερη μνεία και ειλικρινές ευχαριστήριο απευθύνει η οικογένεια του εκλιπόντος στην μονάδα τεχνητού νεφρού του ΓΝΚ, στα στελέχη της Κους Βακιάννη Παντελεήμωνα, Κατσάνο Δημήτριο, Βλάσση Στέφανο, στην κα Κορακιανίτη Έλενα, στο ΕΚΑΒ, στους Παρασκευαστές - νοσηλευτές της μονάδας, καθώς και στον Χειρούργο κο Χριστοδούλου Καλλίνικο και στους ουρολόγους κους Κοσκινά και Δάγλα για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν όλο αυτό το διάστημα τον Δημήτρη Κάντα την δύναμη και την αισιοδοξία του. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Έφυγε με πλήρη πνευματική διαύγεια αφήνοντας πίσω του ένα πολύ σπουδαίο έργο.


 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
31
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ερμείας, Ερμεία, Ερμειάς, Μάγος, Μάγια

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb