Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Στην μείωση του εξοδολογίου διαιτησίας προσανατολίζεται η ΕΠΟ - CorfuCorner.gr
23/02/2021

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Στην μείωση του εξοδολογίου διαιτησίας προσανατολίζεται η ΕΠΟ

Από χθες Δευτέρα (22/2) ,ως γνωστόν, ξεκίνησαν- μεταξύ άλλων- οι προπονήσεις πολλών ομάδων της Γ΄ Εθνικής, γεγονός που από την μια πλευρά έχει χαροποιήσει τους εμπλεκόμενους, από την άλλη όμως δεν παύουν να υπάρχουν ... αγκάθια, κυρίως οικονομικά.


Ένα από τα επιπλέον έξοδα που καλούνται να επωμιστούν οι ιθύνοντες των σωματείων, είναι το τεστ αντιγόνου, που θα πρέπει να πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα σε πιστοποιημένα εργαστήρια, επί πληρωμή, εκτός και αν τα τελευταία δεχθούν να τα κάνουν δωρεάν.


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, γνωρίζοντας επακριβώς το πρόβλημα, προσανατολίζεται στο να μειωθούν δραστικά τα έξοδα διαιτησίας, για όσο καιρό θα είναι υποχρεωτικό το τεστ (υπολογίζεται για 2-3 μήνες ακόμα).Οι ρέφερι, υπάρχει σκέψη να προέρχονται από την Ένωση της γηπεδούχου ομάδας και να επιλέγονται με τα αυστηρότερα κριτήρια, ούτως ώστε τα σφυρίγματα να είναι ακριβοδίκαια , ομοίως και οι αποφάσεις τους, για αμφότερα τα σωματεία. Με αυτό τον τρόπο, θα μηδενιστούν τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών.


Εξάλλου, μείωση θα υπάρξει (μόνο για την φετινή σαιζόν) στις αμοιβές των ρέφερι, οι οποίες θα αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα της μεγαλύτερης τοπικής Κατηγορίας της Ένωσης (περίπου 120-150 ευρώ ανά τριάδα).


Η επιδίωξη της διοργανώτριας Αρχής, είναι να διευκολύνει τους συλλόγους στην επάνοδο τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ύστερα από 4 μήνες απραξίας, καθώς δε θα υπάρξει αύξηση στα συνολικά έξοδα των ομάδων.

 

Σκοπός είναι να διεξαχθούν και να λήξουν τα πρωταθλήματα αυτά, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές ή ακόμα και μέσω κάποιας τροποποίησης της προκήρυξης.

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb