Σιδερόπουλος: «Υπό σωστές προϋποθέσεις να επανεκκινήσει η Γ’ Εθνική» - CorfuCorner.gr
21/02/2021

Σιδερόπουλος: «Υπό σωστές προϋποθέσεις να επανεκκινήσει η Γ’ Εθνική»

Απόλυτα σύμφωνος με την συνέχιση του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής είναι ο Σάββας Σιδερόπουλος, αρκεί όμως αυτό να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο.


Μιλώντας στο CORFUCORNER.GR, ο προπονητής του Ομίλου Φιλάθλων Αγίου Ματθαίου δεν... μάσησε τα λόγια του! Εξέφρασε μεν την θετική γνώμη του για την επιστροφή των ομάδων της Κατηγορίας στα γήπεδα, ωστόσο δεν έκρυψε και κάποιες επιφυλάξεις του.


«Η απόφαση για επανέναρξη των προπονήσεων και κατόπιν των αγώνων των σωματείων της Γ' Εθνικής, προσωπικά με βρίσκει πολύ σύμφωνο. Θα ήταν πολύ άδικο να παίζουν κανονικά οι άλλες τρεις Εθνικές Κατηγορίες στο ποδόσφαιρο, αλλά η δική μας να συνέχιζε να βρίσκεται σε αναστολή», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα μας ο έμπειρος Κερκυραίος τεχνικός.


Ακολούθως, ο Σιδερόπουλος ανέφερε: «Βεβαίως να επανεκκινήσει το Πρωτάθλημα, αρκεί όμως αυτό να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο. Δεδομένου ότι οι ομάδες είναι σε αδράνεια λίγο παραπάνω από τρεισήμισι μήνες, επιβάλλεται να κάνουμε προετοιμασία για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, ειδάλλως οι ποδοσφαιριστές θ' αναγκάζονται να τρέχουν σε γιατρούς και σε φυσικοθεραπευτές, λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουμε μες την βιασύνη. Και θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης, να ξεκαθαρίσει το θέμα των εβδομαδιαίων τεστ. Οι σύλλογοι είναι τρομερά δύσκολο να επωμιστούν εξ ολοκλήρου το οικονομικό βάρος. Ναι, λοιπόν, στην επανεκκίνηση της Γ' Εθνικής, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και από εκεί και πέρα να δούμε και σε τι κατάσταση θα είμαστε, λόγω της πολύμηνης αποχής ».


Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο 61χρονος τεχνικός του ΟΦΑΜ τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι η επανέναρξη της Γ' Εθνικής γίνεται για το καλό του ποδοσφαίρου και όχι προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένες ομάδες, που έχουν δαπανήσει πάρα πολλά λεφτά για ν' ανέβουν στην επόμενη Κατηγορία, ώστε να μην πάει χαμένη η χρονιά. Το λέω αυτό, διότι πιστεύω ότι συγκεκριμένα σωματεία πιέζουν. Ευελπιστώ επίσης ότι τα παιχνίδια θα γίνονται Κυριακή και όχι Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, γιατί δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ομάδες που έχουν ρόστερ 20-22 παικτών. Όπως ελπίζω ότι δεν θα συμβεί αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή υπάρχει σκέψη για διεξαγωγή μόνο του πρώτου Γύρου σε κάθε Όμιλο. Εάν κι εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, τότε το Πρωτάθλημα θα μετατραπεί σε παρωδία. Άλλες ομάδες θα ευνοηθούν από το πρόγραμμα και άλλες θα αδικηθούν. Κι εύχομαι να μην γίνουμε... ακορντεόν, δηλαδή να ξαναρχίσουν οι αγώνες και μετά να ξαναδιακοπούν. Το συνεχές "άνοιξε-κλείσε" είναι τραγικό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι προτού ξαναμπούμε στο γήπεδο, θα πρέπει οι αρμόδιοι να κάνουν μια κουβέντα με τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων και να ζητηθεί η άποψή τους».


• Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb