Υπό… εξαφάνιση οι παρατηρητές διαιτησίας! - CorfuCorner.gr
13/01/2021

Υπό… εξαφάνιση οι παρατηρητές διαιτησίας!

Αναμφίβολα, η διαιτησία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Ουκ ολίγες φορές, το CORFUCORNER.GR έχει «στηλιτέψει» την ανεπάρκεια ή την ανικανότητα των περισσοτέρων Κερκυραίων ρέφερι, δίχως ωστόσο η ΕΠΣΚ (στην οποία υπάγονται τα τελευταία 11,5 χρόνια) να έχει φροντίσει να κάνει ένα... ξεσκαρτάρισμα.


Πώς, όμως, να γίνει κάτι τέτοιο, από την στιγμή που πάρα πολλοί διαιτητές δεν ελέγχονται κατά την διάρκεια των αγώνων; Και πώς είναι δυνατόν να «τσεκαριστούν» οι ρέφερι, όταν οι παρατηρητές διαιτησίας είναι λιγοστοί, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού;


Η ιστοσελίδα μας έκανε μια μικρή έρευνα επί του θέματος. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι π.χ. φέτος, στις τρεις αγωνιστικές των τοπικών Πρωταθλημάτων που διεξήχθησαν, τον ρόλο του παρατηρητή διαιτησίας στα 19 παιχνίδια που γινόντουσαν κάθε σαββατοκύριακο, είχαν μόνον τα τρία μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης (Νίκος Πουλημάς, Νίκος Κούλιας, Γιάννης Μέριανος), καθώς και ο παλαίμαχος διαιτητής, Σπύρος Σουρβίνος, ενώ εκτάκτως τις υπηρεσίες του προσέφερε και ο Αντώνης Βλάσσης, ο οποίος το καλοκαίρι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και είναι προς το παρόν άγνωστο αν θα επανέλθει σ' αυτήν.


Το δυναμικό των παρατηρητών διαιτησίας, είναι εξωφρενικά μικρό! Πού να πρωτοπάνε πέντε άνθρωποι; Και από την στιγμή που οι «ελεγκτές» είναι ελάχιστοι, λογικό και αναμενόμενο είναι ορισμένοι ρέφερι να ασυδοτούν ανεξέλεγκτα στα κερκυραϊκά γήπεδα!


Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που ένας κακός διαιτητής ελέγχεται από κάποιον παρατηρητή, δεν τον βλέπουμε να διώκεται πειθαρχικά και να τιμωρείται. Υπάρχει μια ελαστικότητα, μια επιείκεια, μια ανοχή. Γι' αυτό και την αμέσως επόμενη αγωνιστική όχι μόνο παίζει κανονικά, αλλά ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα!


Απ' ότι θυμόμαστε, πριν από μερικά χρόνια όπου Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας ήταν ο Γιάννης Μουζακίτης, τα πράγματα ήταν κάπως «συμπαθητικά». Η ποιότητα των περισσοτέρων ρέφερι ήταν μεν καλύτερη, ωστόσο δεν έλειπαν και οι «προβληματικοί», που... δυναμίτιζαν τα ματς. Όμως, οι αρνητικές διαιτησίες δεν ήταν στο... απυρόβλητο! Επιβάλλονταν ποινές, οι οποίες μάλιστα ανακοινώνονταν από την διοργανώτρια αρχή. Αναρωτιόμαστε γιατί καταργήθηκε αυτή η τακτική. Αναρωτιόμαστε επίσης για ποιο λόγο έπαψαν να δημοσιοποιούνται οι διαιτητές των αγώνων και μαζί να γνωστοποιούνται και τα ονόματα των παρατηρητών διαιτησίας, ώστε να ξέρουμε πόσοι και ποιοι είναι, αλλά και πού ακριβώς ορίζονται. Εδώ, κοτζάμ ΕΠΟ ανακοινώνει τις διαιτησίες, όπως το ίδιο πράττουν και πάρα πολλές Ενώσεις. Γι' αυτό και είναι απορίας άξιο για πιο λόγο η ΕΠΣΚ παρεκκλίνει και... παίζει το δικό της «βιολί». Δεν το βλέπει ότι δεν πετυχαίνει τίποτα; Δεν το βλέπει ότι η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει;


Εν κατακλείδι, η ανεπάρκεια παρατηρητών διαιτησίας, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια την έλλειψη συνεργασίας της ΕΠΣ Κέρκυρας με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, κάτι που υφίσταται επί πολλά έτη. Τα μέλη του ΣΔΠΚ είναι βετεράνοι πολύ αξιόλογοι ρέφερι, που διαθέτουν γνώσεις κι εμπειρία. Θεωρούμε ότι με μια συμπόρευση της Ένωσης με τον Σύνδεσμο, το κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο θ' αποκτούσε επαρκή αριθμό παρατηρητών, όπου θα «κάλυπταν» όλα τα τοπικά παιχνίδια, αλλά και οι ακατάλληλοι διαιτητές δεν θα έμεναν ατιμώρητοι...


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 • Το Αθλητικό Κέντρο «ΒΛΑΣΣΗ» και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Γ.Σ ΟΡΦΕΑΣ, σας εύχονται το 2021 να είναι γεμάτο, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη. Διαθέτει γήπεδα 6Χ6, 8Χ8 και 11Χ11, καθώς και Ακαδημία για ηλικίες από 5 έως 16 ετών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610-46792 & 6932871892.


•Θερμές και ειλικρινείς ευχές, για το 2021, από το PET-SHOP "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ". Διαθέτει ποιοτικές τροφές για σκύλους και γάτες, αξεσουάρ και ρουχαλάκια, ωδικά πτηνά χρυσόψαρα, τροπικά ψάρια και ενυδρεία.
Βρίσκεται στο Τρίκλινο. Τηλέφωνο: 26610-52766.


• Η VASALOS GOALKEEPER ACADEMY εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, με υγεία, δύναμη κι αισιοδοξία για το 2021. Η μοναδική σχολή τερματοφυλάκων που λειτουργεί στην Κέρκυρα, έχει ως υπεύθυνο και προπονητή τον Χρήστο Βάσαλο, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και για εγγραφές: 6930 26 89 43.

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
14
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος, Σιδέρης

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb