Απολογισμός της ΕΠΣΚ για την κανονική περίοδο - CorfuCorner.gr
16/04/2013

Απολογισμός της ΕΠΣΚ για την κανονική περίοδο

  
Έπειτα από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας των τοπικών ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων, εξεδόθη από την ΕΠΣ Κέρκυρας η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και με την επιφύλαξη της οριστικοποίησης των τελικών βαθμολογιών, για την ενημέρωση των σωματείων ανακοινώνονται τα εξής, σε σχέση με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων μας:
• Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρωταθλητής της Α1' κατηγορίας αναδεικνύεται το σωματείο Ο.Φ.Α.Μ.
Υποβιβασμός στην Α' κατηγορία:
Υποβιβάζονται απευθείας τα σωματεία που κατέλαβαν τη 13η και 14η θέση στην κανονική περίοδο, δηλ. Α.Ε. ΦΑΙΑΚΩΝ και ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ.
Στους αγώνες κατάταξης σχηματίζονται ζευγάρια, ως εξής:
Α.Ο ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου (που τερμάτισε στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα). Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε παραμένει στην Α1' κατηγορία.
Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Οι νικητές παραμένουν στην Α1' κατηγορία, ενώ οι ηττημένοι υποβιβάζονται στην Α' κατηγορία.
• Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Προβιβάζονται απευθείας στην Α1' κατηγορία:
1. Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου, ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ.
2. Το σωματείο που κατέκτησε τη 2η θέση της κανονικής περιόδου, ΟΜΟΝΟΙΑ.
. Προβιβάζονται ακόμη 1 (αν δεν ανέβει στην Γ' Εθνική κατηγορία ο Ο.Φ.Α.Μ.) ή 2 σωματεία (αν ανέβει στην Γ' Εθνική κατηγορία ο Ο.Φ.Α.Μ.) με την εξής διαδικασία:
Προκρίνεται στη β' φάση απευθείας το σωματείο Α.Ε. ΚΑΝΑΛΙΩΝ επειδή έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη από έξι (6) βαθμούς από το σωματείο που τερμάτισε στην 6η θέση (ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ).
Θα γίνει αγώνας κατάταξης μεταξύ των σωματείων Α.Ο. ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ως εξής:
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Α.Ο. ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ, που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε προχωρά στην επόμενη φάση. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Οι νικητές αυτής της φάσης (Α.Ε ΚΑΝΑΛΙΩΝ και Α.Ο. ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ ή ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ) θα δώσουν έναν αγώνα (κανονικό αγώνα, με παράταση και πέναλτυς) στην έδρα του Σωματείου Α.Ε. ΚΑΝΑΛΙΩΝ, που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου και ο νικητής θα προβιβαστεί στην Α1' κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα προβιβαστεί στην Α1' κατηγορία, αν προβιβαστεί ο Ο.Φ.Α.Μ. στην Γ' εθνική κατηγορία.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Υποβιβάζονται απευθείας τα σωματεία που κατέλαβαν τη 13η και 14η θέση στην κανονική περίοδο, δηλ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ και ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Παραμένει σε κάθε περίπτωση στην κατηγορία το σωματείο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ, επειδή έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη από έξι (6) βαθμούς από το σωματείο που τερμάτισε στη 12η θέση (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑ) και υποβιβάζεται απευθείας.
Σε αγώνα κατάταξης σχηματίζεται το ζευγάρι:
ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του ΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε προκρίνεται στην επόμενη φάση των νικητών, ενώ ο ηττημένος θα συμμετάσχει στον αγώνα των ηττημένων. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Ο νικητής παραμένει στην Α' κατηγορία, ενώ ο ηττημένος υποβιβάζεται στη Β' κατηγορία.
• Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Προβιβάζονται απευθείας στην Α' κατηγορία:
1. Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Α.Ο. ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ.
2. Το σωματείο που κατέκτησε τη 2η θέση της κανονικής περιόδου ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΩΡΑΪΤΙΚΩΝ.
3. Προβιβάζονται ακόμη 1 (αν δεν ανέβει στην Γ' Εθνική κατηγορία ο Ο.Φ.Α.Μ.) ή 2 σωματεία (αν ανέβει στην Γ' Εθνική κατηγορία ο Ο.Φ.Α.Μ.) με την εξής διαδικασία:
Θα γίνουν αγώνες κατάταξης μεταξύ των σωματείων:
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ και
Α.Π.Σ. ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ - ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΒΑΛΑΝΕΙΟΥ, ως εξής:
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και Α.Π.Σ. ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ). Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε προκρίνεται στην επόμενη φάση. Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Οι νικητές αυτής της φάσης θα δώσουν έναν αγώνα (κανονικό αγώνα, με παράταση και πέναλτυς) στην έδρα του Σωματείου, που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου και ο νικητής θα προβιβαστεί στην Α' κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα προβιβαστεί στην Α' κατηγορία, αν προβιβαστεί ο Ο.Φ.Α.Μ. στην Γ' εθνική κατηγορία.
Υπενθυμίζονται, τέλος, σημαντικές διατάξεις της προκήρυξης των πρωταθλημάτων μας, για ενημέρωση:
1. Σύμφωνα με το άρθρο 3 (παρ. 5): Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2013-2014) αν σωματείο της Ε.Π.Σ.Κ. που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Γ' Εθνική κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό, αλλά όπως έχει δικαίωμα στο πρωτάθλημα της Α1' κατηγορίας, τότε θα αυξάνεται ανάλογα ο αριθμός των σωματείων της κατηγορίας αυτής.
2. Το Δ.Σ. διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογεί τη σκοπιμότητα διεξαγωγής αγώνα κατάταξης και να αποφασίζει την αναβολή ή ματαίωσή του.
3. Σε όλους τους επαναληπτικούς αγώνες κατάταξης (όπου απαιτηθεί δεύτερος αγώνας) σε ουδέτερο γήπεδο, τα σωματεία θα επιβαρύνονται ισόποσα τα έξοδα διαιτησίας, γηπέδου κ.λπ. (κατά 50 %)».

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb