Προκρίθηκε ο Όλυμπος, μηδενίστηκαν οι Παξοί! - CorfuCorner.gr
03/04/2013

Προκρίθηκε ο Όλυμπος, μηδενίστηκαν οι Παξοί!

  
     • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Το εισιτήριο της πρόκρισης στον Τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας πήρε ο Όλυμπος, κερδίζοντας άνευ αγώνα τον ΑΟ Παξών, στο δεύτερο παιχνίδι της Ημιτελικής Φάσης.
Επιβεβαιώθηκαν, λοιπόν, οι πληροφορίες περί λήψης απόφασης από πλευράς Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΚ για μηδενισμό και αποκλεισμό των Παξινών, επειδή δεν προσήλθαν στη ρεβάνς της Κυριακής 24 Μαρτίου, στο γήπεδο της Καλλιθέας Καναλίων. Έτσι, ενώ στο πρώτο ματς, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, η ομάδα του Παντελή Παπαδιώτη κέρδισε με σκορ 3-0, ο επαναληπτικός δεν θα γίνει.
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 2/4, έχει ως εξής:
«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, ο αγώνας της Ημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών μεταξύ των σωματείων ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ - ΑΟ ΠΑΞΟΙ, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 24.3.2013, δεν τελέσθηκε με υπαιτιότητα του σωματείου ΑΟ ΠΑΞΟΙ και κατά συνέπεια κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ.
Το σωματείο ΑΟ ΠΑΞΟΙ αποκλείεται από τη συνέχεια του Κυπέλλου, ενώ του αφαιρούνται 2 βαθμοί από τη βαθμολογία της ποδοσφαιρικής περιόδου που διανύουμε (2012-2013) και 2 βαθμοί από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014 και επιβάλλεται χρηματική ποινή 300 ευρώ.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, Ανδρέας Προβατάς
Ο Γεν. Γραμματέας, Παναγιώτης Ποζίδης».
Οι Παξοί δικαιολόγησαν τη μη προσέλευσή τους στο επαναληπτικό παιχνίδι της 24ης Μαρτίου επικαλούμενοι απαγορευτικό απόπλου, λόγω υψηλών μποφόρ και θαλασσοταραχής. Ωστόσο, τα επιχειρήματά τους και τα έγγραφα που προσκόμισαν φαίνεται πως δεν έπεισαν την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης, η οποία και τους μηδένισε.
Έτσι, ο Όλυμπος περνάει στον Τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Οδυσσέα Αυλιωτών, ενώ οι Παξινοί «αποχαιρετούν» άδοξα τη διοργάνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο... στρατόπεδο του ΑΟ Παξών εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της προσφυγής στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπως είχε συμβεί και με τις περιπτώσεις των αγώνων της ομάδας με Θιναλιακό και Ατρόμητο Στρογγυλής. Η Διοίκηση του συλλόγου σκοπεύει, λοιπόν, να αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο, ο οποίος θα δει ποιο είναι το σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής και πού βασίστηκε η απόφασή της, για να διαπιστώσει αν μπορεί να προβληθεί, ώστε οι Παξοί να αναζητήσουν το δίκιο τους σε δεύτερο βαθμό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κέρκυρας, μας ανέφερε ότι εφόσον γίνει έφεση από τον ΑΟ Παξών, δεν μπορεί να οριστεί η ημερομηνία του Τελικού μεταξύ Ολύμπου - Οδυσσέα Αυλιωτών, αφού θα πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι ο Τελικός θα αργήσει να γίνει, κάτι που θα έχει ως συνέπεια το να μη μπορέσει να συμμετάσχει η κυπελλούχος ομάδα της Ένωσής μας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, διότι θα έχει παρέλθει η προθεσμία δήλωσής της στην Ομοσπονδία.

Από ‘κει και πέρα, με την υπάρχουσα απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΚ για αφαίρεση δύο βαθμών από τη φετινή βαθμολογία των Παξών, ο ΟΦΑΜ έρχεται ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου της Α1' Κατηγορίας, αφού στις υπολειπόμενες δύο αγωνιστικές του Πρωταθλήματος χρειάζεται πια όχι τρεις πόντους, αλλά μόλις έναν.
Πλέον, η βαθμολογία (σε 24 αγωνιστικές) διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
ΟΦΑΜ 56
ΑΟ Παξοί 48 *
Αχιλλέας Νυμφών 47
Οδυσσέας Αυλιωτών 41
Αστέρας Πετριτή 40
Ολυμπιάδα Καρουσάδων 37
Βολίδα Κάτω Γαρούνα 33
ΑΟ Κοντόκαλι 32
Ατρόμητος Στρογγυλής 31
ΑΕ Λευκίμμης 30
Θιναλιακός Αχαράβης 27
Ποσειδώνας Αγ. Μάρκου 26
Ηρακλής Αγ. Δέκα 16 *
ΑΕ Φαιάκων 4
* Εκκρεμεί το εξ αναβολής ματς της 23ης αγ/κής μεταξύ ΑΟ Παξών - Ηρακλή Αγ. Δέκα.
Σημείωση: Από τον Θιναλιακό αφαιρέθηκαν 2 βαθμοί (για το ματαιωθέν ματς με τους Παξούς, την 8η αγ/κή). Από το Κοντόκαλι αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί (για το διακοπέν ματς με τον Ατρόμητο Στρογγυλής, τη 10η αγ/κή). Από τους Παξούς αφαιρέθηκαν 2 βαθμοί (λόγω της μη προσέλευσής τους στον αγώνα Κυπέλλου με τον Όλυμπο).

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb