Η προκήρυξη του τοπικού Κυπέλλου (2ο μέρος) - CorfuCorner.gr
09/08/2012

Η προκήρυξη του τοπικού Κυπέλλου (2ο μέρος)

  
Παραθέτουμε την προκήρυξη του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας, όσον αφορά τη νέα σαιζόν:
 
10. Στους αγώνες κυπέλλου είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα μέχρι δύο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανεξάρτητα από ηλικία και η συμμετοχή τους στον αγώνα Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) συνολικά κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές δεν υπάγονται στην κατηγορία των εφτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες, παρά μόνο αν έχουν αποκτήσει ελληνική αστυνομική ταυτότητα και αν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς νομιμοποιούνται να αγωνισθούν σε εθνικές ομάδες.
Οι ποινές σε αξιωματούχους που έχουν τιμωρηθεί ισχύουν σε όλα τα πρωταθλήματα (ανδρών, κύπελλο, παιδικά) όταν αφορούν ημερολογιακές ημέρες, ενώ ισχύουν στο πρωτάθλημα που επιβλήθηκαν (ανδρών και κύπελλο ή παιδικά) όταν αφορούν ποινές αγωνιστικών ημερών. Η διάταξη αυτή αφορά και τα παιδικά πρωταθλήματα. Οι ποινές ποδοσφαιριστών που επιβλήθηκαν στο παιδικό πρωτάθλημα εκτίονται αποκλειστικά στη διοργάνωση αυτή και αντίστροφα των άλλων διοργανώσεων, στα πρωταθλήματα και το κύπελλο, όπως προβλέπεται στον Κ.Α.Π.
11. Στους αγώνες κυπέλλου ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ.
5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
α) Όλα τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν το σωματείο που μετακινείται, χωρίς αυτό να δικαιούται να τα εισπράξει από την εκκαθάριση του αγώνα.
β) Τα έξοδα διαιτησίας (τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα, διαφορετικά ο αγώνας δε διεξάγεται με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου) βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο.
6. ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Σε κάθε αγώνα και πριν από την έναρξη του, με ευθύνη και έξοδα του γηπεδούχου σωματείου θα παρίσταται υποχρεωτικά γιατρός αγώνα. Σε περίπτωση που δεν παρίσταται γιατρός δε θα διεξάγεται ο αγώνας με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου και θα εφαρμόζεται με απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ το άρθρο 21 του Κ.Α.Π.
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να διαθέτουν στον γιατρό αγώνα το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό, μάσκα οξυγόνου (αυτό που διαθέτει η διοργανώτρια, αλλά και ότι επιβάλλεται να προμηθευτούν τα σωματεία) και τα φορεία που έχουν διατεθεί.
Την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου αναλαμβάνει ο παρατηρητής αγώνα ο οποίος και αναφέρει οποιαδήποτε παράληψη στην έκθεσή του.
7. ΕΠΑΘΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ
α) Στη νικήτρια ομάδα του τελικού απονέμεται κύπελλο και 25 μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Επίσης, στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται κύπελλο και 25 μετάλλια, καθώς και μετάλλια στο διαιτητή, στους βοηθούς του, στον 4ο διαιτητή και στους παρατηρητές αγώνα.
β) Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί, οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια.
Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχήσουν σ' αυτή την υποχρέωση τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών πρωταθλήματος και εφόσον κατά την κρίση της διοργανώτριας αποδειχθεί υπαιτιότητα του σωματείου και της διοίκησής του, τιμωρείται με απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου στο οποίο δικαιούται να μετέχει και του επιβάλλεται χρηματική ποινή από 300 έως 500 ευρώ.
8. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α) Η διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (άρθρα 40-48 και σε όσα παραπέμπουν και αναφέρονται στη διεξαγωγή των αγώνων).
β) Η προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, διοργανώτριας της πρώτης φάσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών, και των σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σ' αυτή. Με την ανεπιφύλακτη αποδοχή της προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7, παρ. 2 του Κ.Α.Π.).
γ) Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή των αγώνων του κυπέλλου ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.
δ) Όλες οι χρηματικές ποινές, που προβλέπονται από παραπτώματα αυτής της προκήρυξης θα διατίθενται στο Ταμείο Αλληλεγγύης Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Κ.
9. ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Κάθε τι που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και την αθλητική νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb