Η προκήρυξη του τοπικού Κυπέλλου (1ο μέρος) - CorfuCorner.gr
09/08/2012

Η προκήρυξη του τοπικού Κυπέλλου (1ο μέρος)

  
Παραθέτουμε την προκήρυξη του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας, όσον αφορά τη νέα σαιζόν:


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013 (Α' ΦΑΣΗ)


Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, αφού έλαβε υπόψη :
α) Το καταστατικό της Ένωσης,
β) Τις διατάξεις του Κ.Α.Π., όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα,
γ) Τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο
δ) Τις διατάξεις των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠAIΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ που ισχύουν.
ε) Τη σχετική απόφασή του της 25.6.2012 9ης 2010,
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Τους αγώνες της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών περιόδου 20120 - 20131, που για τη διεξαγωγή τους ισχύουν τα παρακάτω:
1. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Στους αγώνες συμμετέχουν:
Υποχρεωτικά όλες οι ομάδες της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας, της Α1' και της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, και
Προαιρετικά οι ομάδες της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας και οι ερασιτεχνικές ομάδες που ίδρυσαν Π.Α.Ε.
β) Οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες κυπέλλου (υποχρεωτικά ή προαιρετικά), πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 10 Αυγούστου28 , στις 12.00, στη διοργανώτρια, συμπληρωμένη την προβλεπόμενη δήλωση συμμετοχής.
γ) Τα σωματεία της Δ' Εθνικής κατηγορίας θα καταβάλουν Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής κάθε σωματείκαοπρέπει ναταβάλει σε μετρητά το ποσό των 230,00 ΕΥΡΩ για την Α1' και Α' κατηγορία και των 200,00 ΕΥΡΩ για την Β' κατηγορία (παράβολο, για ως δικαίωμα συμμετοχής ύψους 1200 ευρώ, τα σωματεία της Α1' και Α' κατηγορίας θα καταβάλουν Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής κάθε σωματείκαοπρέπει ναταβάλει σε μετρητά το ποσό των 230,00 ΕΥΡΩ για την Α1' και Α' κατηγορία και των 200,00 ΕΥΡΩ για την Β' κατηγορία (παράβολο, για ύψους 800 ευρώ, ενώ τα σωματεία της Β' κατηγορίας, που συμμετέχουν προαιρετικά στο θεσμό, δεν καταβάλουν παράβολο συμμετοχής
).
δ) Τα σωματεία της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, της Α1' κατηγορίας και της Α΄ κατηγορίας που δε θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής θα χάνουν τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στον οποίο δικαιούνται να συμμετάσχουν και θα τους επιβάλλεται χρηματική ποινή 500 ευρώ για την Α1 κατηγορία και 400 ευρώ για την Α' κατηγορία. Για τα σωματεία της Δ' κατηγορίας ισχύει η διάταξη του άρθρου 40 του Κ.Α.Π ερασιτεχνών.
2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
1. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο θεσμό θα χωριστούν σε 2 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια με ευθύνη της Επιτροπής Κυπέλλου. Η διεξαγωγή του θεσμού θα εξασφαλίζει στα προημιτελικά (στις 8 ομάδες) τη συμμετοχή τεσσάρων (4) ομάδων από κάθε όμιλο.
2. Τα 2 σωματεία της Δ' κατηγορίας θα καταταγούν σε διαφορετικό όμιλο και δεν θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση στον πρώτο αγώνα του ομίλου τους, από τον οποίο προκρίνονται απευθείας.
3. Το σωματείο Α.Ο Παξοί θα συμμετάσχει με κλήρωση σε έναν από τους 2 ομίλους.
34. Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού, με εξαίρεση τους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης που θα διεξαχθούν με το σύστημα των διπλών συναντήσεων.
45. Όλοι οι αγώνες ορίζονται ύστερα από δημόσια κλήρωση που θα γίνεται σε κάθε φάση του κυπέλλου. Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.
6.7 Στους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται πρώτη και ο δεύτερος στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας.
Αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα που πέτυχε η κάθε ομάδα στον «εκτός έδρας» αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα που από αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων προκρίνεται στον τελικό.
Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός έδρας και στον εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του παρατείνεται κατά δύο (2) δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα.
Αν ο αριθμός των τερμάτων που θα επιτύχουν οι δύο (2) ομάδες κατά την διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η «εκτός έδρας» ομάδα υπολογίζονται διπλά και θα προκριθεί η φιλοξενούμενη ομάδα.
Αν όμως κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση πέναλτις.
7. Σωματείο της Δ΄ Εθνικής, της Α1' και της Α΄ κατηγορίας που δεν θα κατέλθει να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα του ή αποχωρήσει από το θεσμό εκτός των προβλεπόμενων από τον Κ.Α.Π ποινών θα του επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ και θα αποκλείεται από τη συνέχεια του κυπέλλου. Στα σωματεία της Β' κατηγορίας, που συμμετέχουν προαιρετικά στο θεσμό δε θα επιβάλλεται πρόστιμο, αν ενημερώσουν έγκαιρα για την αδυναμία συμμετοχής τους σε αγώνα.
88. Ο τελικός για την ανάδειξη του κυπελλούχου της Ένωσης θα διεξαχθεί στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, εκτός αν για ειδικό λόγο αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ της διοργανώτριας. Τα έσοδα του αγώνα θα διατίθενται για τις ανάγκες του ίθενταιΤαμείου Αλληλεγγύης Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Κ.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩN
Ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζονται τα Σαββατοκύριακα 15-16 και 22-23 του Σεπτέμβρη 2012. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής όλων των αγώνων των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθούν πριν από την έναρξη του θεσμού.
4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
1. Στους αγώνες κυπέλλου παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων και έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
2. Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή:
α) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή.
β) Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών.
γ) Δελτίο πιστοποίησης του προπονητή της ομάδος ή προσωρινό δελτίο ασκούντος καθήκοντα προπονητή, που εκδίδει η Ε.Π.Σ.Κ.
Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες γίνεται με την παράδοση στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα, των δελτίων αθλητικής ιδιότητας ή των δελτίων ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστών, καθώς και κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών (πλαστικοποιημένη) στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδος τους. Η ως άνω ιατρική θεώρηση, πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο ή ορθοπεδικό ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή αγροτικό ιατρό ή γενικής ιατρικής, πρέπει δε να παρέχεται σε ετήσια βάση για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.
Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του τρόπου απόδειξης της υγείας των ποδοσφαιριστών, όπως και του χρόνου ισχύος των δελτίων υγείας, σε περίπτωση που αποφασιστούν διαφοροποιήσεις από το Δ.Σ της Ε.Π.Ο.
Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά πριν τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή σε αγώνα, στην Ε.Π.Σ. Κέρκυρας με ευθύνη του σωματείου, αποτελεί δε το αδιαμφισβήτητα επίσημο έγγραφο σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγών.
Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.
Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή και τους αρχηγούς των διαγωνιζόμενων ομάδων υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους του διαιτητή συμπλήρωση του Φ.Α.
Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σ' αυτό το διάστημα για να τα ελέγξουν μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.
3. Απαγορεύεται η με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στο πάγκο των αναπληρωματικών του διπλωματούχου προπονητή ή του ασκούντα χρέη προπονητή που δεν παρέδωσε το δελτίο πιστοποίησης ή άσκησης καθηκόντων που του εξέδωσε η Ε.Π.Σ.Κ. Καμία άλλη ταυτότητα δεν θα γίνεται αποδεκτή για την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.
4. Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ωρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν από την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται και οι αγώνες της παιδικής κατηγορίας. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κ.Α.Π. στη διάταξη αυτή εμπίπτουν και οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν ως δανεικοί σε άλλα σωματεία, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της παιδικής κατηγορίας.
5. Διαιτητές εν ενεργεία ή μη, εγγεγραμμένοι σε Συνδέσμους, δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε αγώνες, τυχόν δε συμμετοχή τους είναι αντικανονική με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις σε περίπτωση υποβολής σχετικής έντασης.
6. Διπλωματούχοι Προπονητές, οι οποίοι κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή τη διάρκεια αυτής, έλαβαν ταυτότητα προπονητή από την Ε.Π.Σ.Κ. ή την Ε.Π.Ο., δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες. Τυχόν δε συμμετοχή τους αποτελεί αντικανονική συμμετοχή, εφαρμοζόμενης της διάταξης της παρ. 11 του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Επίσης δεν μπορεί να ανακληθεί η ταυτότητα του διπλωματούχου προπονητή που έλαβε κατά τις προϋποθέσεις του Κ.Α.Π ύστερα από αίτησή του ή αίτηση της ομάδος, με την οποία έχει συμβληθεί στην ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, για να μετέχει ως ποδοσφαιριστής σε αγώνες.
7. Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή κ.λπ). Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη της παρ. 11 του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.
8. Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, των οποίων η άδεια παραμονής του στη χώρα μας, έχει λήξει, όπως αυτή φαίνεται από το δελτίο ατομικών στοιχείων τους. Ο διαιτητής κάθε αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη του πρωταθλήματος του αγώνα που διευθύνει και υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και εφόσον προκύπτει ότι δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους απαγορεύει την αναγραφή τους στο φύλλο αγώνα, ενημερώνοντας σχετικά τις ομάδες.
9. Οι ποινές σε αξιωματούχους που έχουν τιμωρηθεί ισχύουν σε όλα τα πρωταθλήματα (ανδρών, κύπελλο, παιδικά) όταν αφορούν ημερολογιακές ημέρες, ενώ ισχύουν στο πρωτάθλημα που επιβλήθηκαν (ανδρών και κύπελλο ή παιδικά) όταν αφορούν ποινές αγωνιστικών ημερών. Η διάταξη αυτή αφορά και τα παιδικά πρωταθλήματα. Οι ποινές ποδοσφαιριστών που επιβλήθηκαν στο παιδικό πρωτάθλημα εκτίονται αποκλειστικά στη διοργάνωση αυτή.

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb