Η προκήρυξη των τοπικών Πρωταθλημάτων (γ’ μέρος) - CorfuCorner.gr
01/08/2012

Η προκήρυξη των τοπικών Πρωταθλημάτων (γ’ μέρος)

  
Ακολουθεί η προκήρυξη της ΕΠΣ Κέρκυρας για τα τοπικά Πρωταθλήματα της περιόδου 2012-2013:

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ
Προβιβάζονται απευθείας στην Α' κατηγορία:
1. Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου.
2. Το σωματείο που θα κατακτήσει τη 2η θέση της κανονικής περιόδου.
3. Προβιβάζονται ακόμη 2 σωματεία (με εξαίρεση την περίπτωση που δεν ανέλθει στη Δ' Εθνική κατηγορία για οποιοδήποτε λόγο καμία ομάδα της Α1' κατηγορίας, οπότε θα προβιβαστεί μία ακόμη ομάδα, αντί για δύο) με την εξής διαδικασία:
Τα σωματεία που καταλαμβάνουν τις θέσεις 3-6 σχηματίζουν ζευγάρια ως εξής:
Το σωματείο που θα τερματίσει στην 3η θέση με το σωματείο που θα καταλάβει την 6η θέση.
Το σωματείο που θα τερματίσει στην 4η θέση με το σωματείο που θα καταλάβει την 5η θέση.
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου (που τερμάτισε στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα). Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (χωρίς παράταση και πέναλτυς), τότε προβιβάζεται στην Α' κατηγορία (με εξαίρεση την περίπτωση που δεν ανέλθει στη Δ' Εθνική κατηγορία για οποιοδήποτε λόγο καμία ομάδα της Α1' κατηγορίας).
Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο ή ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (χωρίς παράταση και πέναλτυς) σε ουδέτερο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στους 2 αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (δηλ. αν λήξουν και τα δύο παιχνίδια ισόπαλα ή κερδίσουν από έναν αγώνα τα σωματεία) νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Οι νικητές αυτής της φάσης (που καταλαμβάνουν τις θέσεις 3η-4η του πρωταθλήματος) προβιβάζονται στην Α' κατηγορία (με την παραπάνω προϋπόθεση).
Αν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των σωματείων είναι μεγαλύτερη από έξι (6) βαθμούς (δηλ. 7,8,9 κ.λπ) τότε οι αγώνες (ή ο αγώνας) αυτοί δε θα διεξάγονται και θα προβιβάζονται απευθείας στην Α κατηγορία οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Για την περίπτωση που δεν ανέλθει καμία ομάδα της Α1' στη Δ' Εθνική κατηγορία, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος αυτής της κατηγορίας, από την Ε.Π.Ο, θα διεξαχθεί ένας αγώνας (κανονικός αγώνας με παράταση και πέναλτυς) στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου και ο νικητής θα προβιβαστεί στην Α' κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα παραμείνει στη Β' κατηγορία, αν δεν προβιβαστεί ομάδα στην Δ' εθνική κατηγορία.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΘΡΟΥ 18
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΩΝ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
4η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
5η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
6η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. Το Δ.Σ διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογεί τη σκοπιμότητα διεξαγωγής αγώνα κατάταξης και να αποφασίζει την αναβολή ή ματαίωσή του. Στην περίπτωση που δεν είναι οριστική και ευδιάκριτη η εξέλιξη στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής κατηγορίας που επηρεάζει τις τοπικές κατηγορίες το Δ.Σ μπορεί να αποδεχτεί αίτημα με δήλωση των σωματείων και να αναβάλει τον ορισμό αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν αν και όταν είναι αναγκαίο.
2. Σε όλους τους επαναληπτικούς αγώνες κατάταξης (όπου απαιτηθεί δεύτερος αγώνας) σε ουδέτερο γήπεδο τα σωματεία θα επιβαρύνονται ισόποσα τα έξοδα διαιτησίας, γηπέδου κ.λπ (κατά 50 %).

19. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ - ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ
Στους αγώνες Α1', Α΄ και Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων και έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή:
α) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή.
β) Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών.
γ) Δελτίο πιστοποίησης του προπονητή της ομάδος ή προσωρινό δελτίο ασκούντος καθήκοντα προπονητή, που εκδίδει η Ε.Π.Σ.Κ.
Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες γίνεται με την παράδοση στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα, των δελτίων αθλητικής ιδιότητας ή των δελτίων ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστών, καθώς και κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών (πλαστικοποιημένη) στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδος τους. Η ως άνω ιατρική θεώρηση, πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο ή ορθοπεδικό ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή αγροτικό ιατρό ή γενικής ιατρικής, πρέπει δε να παρέχεται σε ετήσια βάση για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.
Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του τρόπου απόδειξης της υγείας των ποδοσφαιριστών, όπως και του χρόνου ισχύος των δελτίων υγείας, σε περίπτωση που αποφασιστούν διαφοροποιήσεις από το Δ.Σ της Ε.Π.Ο.
Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά πριν τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή σε αγώνα, στην Ε.Π.Σ. Κέρκυρας με ευθύνη του σωματείου, αποτελεί δε το αδιαμφισβήτητα επίσημο έγγραφο σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγών.
Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.
Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή και τους αρχηγούς των διαγωνιζόμενων ομάδων υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους του διαιτητή συμπλήρωση του Φ.Α.
Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σ' αυτό το διάστημα για να τα ελέγξουν μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.
Απαγορεύεται η με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στο πάγκο των αναπληρωματικών του διπλωματούχου προπονητή ή του ασκούντα χρέη προπονητή που δεν παρέδωσε το δελτίο πιστοποίησης ή άσκησης καθηκόντων που του εξέδωσε η Ε.Π.Σ.Κ. Καμία άλλη ταυτότητα δεν θα γίνεται αποδεκτή για την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.
Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ωρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν από την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται και οι αγώνες της παιδικής κατηγορίας. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κ.Α.Π. Στη διάταξη αυτή εμπίπτουν και οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν ως δανεικοί σε άλλα σωματεία, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της παιδικής κατηγορίας.
Διαιτητές εν ενεργεία ή μη, εγγεγραμμένοι σε Συνδέσμους, δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε αγώνες, τυχόν δε συμμετοχή τους είναι αντικανονική με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις σε περίπτωση υποβολής σχετικής έντασης.
Διπλωματούχοι Προπονητές, οι οποίοι κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή τη διάρκεια αυτής, έλαβαν ταυτότητα προπονητή από την Ε.Π.Σ.Κ. ή την Ε.Π.Ο., δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες. Τυχόν δε συμμετοχή τους αποτελεί αντικανονική συμμετοχή, εφαρμοζόμενης της διάταξης της παρ. 11 του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Επίσης δεν μπορεί να ανακληθεί η ταυτότητα του διπλωματούχου προπονητή που έλαβε κατά τις προϋποθέσεις του Κ.Α.Π ύστερα από αίτησή του ή αίτηση της ομάδος, με την οποία έχει συμβληθεί στην ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, για να μετέχει ως ποδοσφαιριστής σε αγώνες.
Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή κ.λπ). Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη της παρ. 11 του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.
Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, των οποίων η άδεια παραμονής τους στη χώρα μας, έχει λήξει, όπως αυτή φαίνεται από το δελτίο ατομικών στοιχείων τους. Ο διαιτητής κάθε αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη του πρωταθλήματος του αγώνα που διευθύνει και υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και εφόσον προκύπτει ότι δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους απαγορεύει την αναγραφή τους στο φύλλο αγώνα, ενημερώνοντας σχετικά τις ομάδες.
Οι ποινές σε αξιωματούχους που έχουν τιμωρηθεί ισχύουν σε όλα τα πρωταθλήματα (ανδρών, κύπελλο, παιδικά) όταν αφορούν ημερολογιακές ημέρες, ενώ ισχύουν στο πρωτάθλημα που επιβλήθηκαν (ανδρών και κύπελλο ή παιδικά) όταν αφορούν ποινές αγωνιστικών ημερών. Η διάταξη αυτή αφορά και τα παιδικά πρωταθλήματα. Οι ποινές ποδοσφαιριστών που επιβλήθηκαν στο παιδικό πρωτάθλημα εκτίονται αποκλειστικά στη διοργάνωση αυτή και αντίστροφα των άλλων διοργανώσεων, στα πρωταθλήματα και το κύπελλο, όπως προβλέπεται στον Κ.Α.Π.
20. ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩN (άρθρο 35 του Κ.Α.Π)
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του Κ.Α.Π και της γενικότερης νομοθεσίας που ισχύει για το ποδόσφαιρο, επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα, απαγορευμένης κάθε προσφυγής στα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια (σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Α.Π).

21.ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Κ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2012 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012-2013.
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, όπως καταχωρήθηκε στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2011-2012, ο αριθμός των σωματείων που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα της περιόδου 2012-2013 καθορίζεται:
α) Σε δεκατέσσερα (14) για την Α1' κατηγορία
β) Σε δεκατέσσερα (14) για την Α' κατηγορία.
γ) Τα υπόλοιπα στη Β' κατηγορία.
Από την περίοδο 2013-2014 ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα καθορίζεται:
α) Στην Α1' κατηγορία θα συμμετάσχουν δεκατέσσερα (14) σωματεία, με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 18 της παρούσας προκήρυξης.
β) Στην Α' κατηγορία θα συμμετάσχουν δεκατέσσερα (14) σωματεία, με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 18 της παρούσας προκήρυξης.
γ) Στη Β' κατηγορία θα συμμετάσχουν τα υπόλοιπα σωματεία, με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 18 της παρούσας προκήρυξης.

22. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (άρθ. 31 του Κ.Α.Π)
Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στις μικτές ομάδες της Ένωσης, όταν καλούνται, είναι υποχρεωτική τόσο για τα Σωματεία όσο και για τους ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης άρνησης ποδοσφαιριστή να πάρει μέρος σε προπόνηση ή αγώνα μικτών ομάδων, επιβάλλεται σ' αυτόν με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κ.Α.Π.
Ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκλείσθηκε από τις Μικτές ομάδες λόγω τραυματισμού ή ασθενείας του δεν δύναται να μετάσχει σε αγώνα του σωματείου που ανήκει πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα των μικτών ομάδων στον οποίο δεν μετείχε για την πιο πάνω αιτία (η ημέρα του αγώνα δεν υπολογίζεται). Η τυχόν συμμετοχή αυτού σε αγώνα του σωματείου του είναι αντικανονική και τιμωρείται και αυτεπάγγελτα από τη διοργανώτρια. Εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με το σωματείο τους λόγω τραυματισμού ή ασθένειας σε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου αγώνα των μικτών ομάδων.

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
8
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μέλιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb