Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα - CorfuCorner.gr
13/07/2022

Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα

Σε αναπροσαρμογή των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα προχώρησαν οι δυο κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, καθώς μειώθηκε το ποσοστό έκπτωσης που ίσχυε έως πρόσφατα τόσο στις online κρατήσεις όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.

 

Πλέον η τιμή του εισιτηρίου ανά επιβάτη στοιχίζει 2,50-2,60 ευρώ ακριβότερα, ενώ το κόστος μεταφοράς για το ΙΧ είναι αυξημένο κατά 10 - 10,20 ευρώ! Η έκπτωση του 50% που παρέχονταν σε όσους έκλειναν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά αλλά και στους μόνιμους κατοίκους μειώθηκε στο 25%, με επακόλουθο την αύξηση των τιμών.

 

 Ειδικότερα, ενώ την περασμένη εβδομάδα το εισιτήριο για ένα άτομο στοίχιζε 5 ευρώ σήμερα κοστίζει 7,50 ευρώ - 7,60 ευρώ ανάλογα με την εταιρεία. Επιπλέον, το κόστος για το ΙΧ διαμορφώνεται πλέον στα 30-30,20 ευρώ από 20 ευρώ που ήταν έως πρόσφατα.

 

Οι μόνιμοι κάτοικοι

Διαφορά στις τιμές βλέπουν πλέον και οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, καθώς άλλαξε η τιμολογιακή πολιτική και γι' αυτούς. Η έκπτωση του 50% με επίδειξη αποδεικτικού στα εκδοτήρια δεν ισχύει και το αντίτιμο που θα χρειαστεί να πληρώσουν διαμορφώνεται όπως και παραπάνω. 30-30,20 ευρώ δηλαδή για το ΙΧ (από 20 ευρώ) και 7,50-7,60 ευρώ ανά επιβάτη.

 

Η νέα τιμολογιακή πολιτική σύμφωνα με στελέχη της μιας πλοιοκτήτριας εταιρείας που δραστηριοποιείται στη γραμμή θα ισχύει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων στα εκδοτήρια δεν έχουν αλλάξει (10 ευρώ επιβάτης, 40 ευρώ ΙΧ), καθώς οι τροποποιήσεις αφορούν μόνο στις online κρατήσεις. Ωστόσο στη λύση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κατέφευγαν πολλοί, προκειμένου να ταξιδέψουν πιο οικονομικά.

 

Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα

Την ανιούσα έχουν πάρει όμως οι τιμές και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Λευκίμμη- Ηγουμενίτσα. Η νέα τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζεται εδώ και τρεις ημέρες ως επακόλουθο των μεγάλων ανατιμήσεων στα ναυτιλιακά καύσιμα και την αδυναμία της εταιρείας που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο δρομολόγιο να αντέξει το δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο. Έτσι διαφορά στην τιμή διαπιστώνεται τόσο στα εκδοτήρια όσο και στα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

 

Συγκεκριμένα το κόστος ανά επιβάτη διαμορφώνεται στα 8,10 ευρώ από 7,5 ευρώ και για το ΙΧ στα 29 ευρώ από 26,40 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια το ποσοστό έκπτωσης του 25% μειώθηκε και πλέον το αντίτιμο ανέρχεται στα 6,60 ευρώ ανά επιβάτη και στα 24,20 ευρώ για το ΙΧ. Οι ανωτέρω τιμές θα έχουν ισχύ έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Λόγω πάντως της αύξησης στην τιμή της βενζίνης η κίνηση από Σέρβους, Ρουμάνους, Βουλγάρους και Σκοπιανούς που ταξίδευαν οδικώς προς την Κέρκυρα μέσω του λιμένα της Λευκίμμης έχει μειωθεί σημαντικά.

 

 Αντιθέτως καταγράφεται αυξημένη κίνηση από τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν Σέρβους και Ρουμάνους, ως μια πιο οικονομική λύση. Οι ανατιμήσεις πάντως που έχουν γίνει, τυγχάνει να έρχονται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, όπου η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη και οι περισσότεροι προγραμματίζουν τις διακοπές τους.


Το ΚΚΕ Κέρκυρας

Ανακοίνωση πάντως για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα εξέδωσε η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Σε μια περίοδο που η εργατική - λαϊκή οικογένεια βλέπει το εισόδημά της να χάνεται μέσα από τα χέρια της λόγω της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και την ενέργεια κάποιοι δεν χάνουν ευκαιρία να μετρούν διαρκώς αύξηση στα κέρδη τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την τεράστια αύξηση, κατά 50%, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που αποφάσισαν οι εφοπλιστές στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, σε μία χρονική περίοδο μάλιστα που το νησί της Κέρκυρας κυριολεκτικά «βουλιάζει» από τους τουρίστες».

 

 

ΠΗΓΗ ENIMEROSI.COM

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
9
Αύγουστος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb

Warning: fopen(cache/19f/cached_19fac30eadf5adda92fdc59541a4dda6.html): failed to open stream: Άρνηση πρόσβασης in /home/corner/public_html/page.php on line 97

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corner/public_html/page.php on line 98

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corner/public_html/page.php on line 99