«Καμπανάκι» στην Περιφέρεια Ιονίων για τα κρούσματα - σύσκεψη με τους ξενοδόχους - CorfuCorner.gr
03/07/2022

«Καμπανάκι» στην Περιφέρεια Ιονίων για τα κρούσματα - σύσκεψη με τους ξενοδόχους

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η αλματώδης αύξηση των μολύνσεων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί της Κέρκυρας. Ενδεικτικά το τελευταίο δεκαήμερο ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει συνολικά 2.475 θετικά τεστ.

 

Με δεδομένο το μεγάλο ρεύμα των τουριστικών ροών που αναμένεται τη φετινή σεζόν, αλλά και την κατάργηση των μέτρων προστασίας, η Περιφέρεια εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, σε περιπτώσεις κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι μετά την "απελευθέρωση", σταμάτησε πλέον να υπάρχει σύμβαση με το Υπουργείο Τουρισμού για ξενοδοχείο καραντίνας.

 

 Προκειμένου να μπουν κάτω τα δεδομένα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα γίνει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Καταλυμάτων των τεσσάρων νησιών του Ιονίου, με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Μελίτα Ανδριώτη και Τουρισμού Αλέξανδρο Αλεξάκη, προκειμένου να αποφασιστεί μια κοινή "γραμμή" αντιμετώπισης του ζητήματος.

Μία λύση που θα πέσει στο τραπέζι, όπως λέει στην Ιιστοσελίδα "ENIMEROSI. COM" η Μελίτα Ανδριώτη, είναι να επαναλειτουργήσει το ίδιο ξενοδοχείο που λειτουργούσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια ως ξενοδοχείο καραντίνας, με τη διαφορά ότι η διαμονή θα πληρώνεται από τους ίδιους του νοσούντες, εφόσον φυσικά η κατάστασή τους δεν είναι τόσο σοβαρή ώστε να χρειαστούν νοσηλεία.

 «Θα ακούσουμε τις απόψεις των ξενοδόχων και των καταλυμάτων, ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε, για περιπτώσεις πελατών τους που ενδέχεται να νοσήσουν» συμπληρώνει η κ. Ανδριώτη.

 

 

ΠΗΓΗ: ENIMEROSI.COM

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
15
Αύγουστος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή, Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μαρια, Μαριος, Μαρω, Μαριω, Μαριωρη, Μαρικα, Μαριγω, Μαριγουλα, Μαρουλα, Μαριτσα, Μανιω, Μαριεττα, Μαρουσα, Μαρσια, Μαρινίκη, Μαρί Νίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb