Αίσχος! Η ΕΠΟ «στραγγαλίζει» κι άλλο τα σωματεία! - CorfuCorner.gr
03/07/2022

Αίσχος! Η ΕΠΟ «στραγγαλίζει» κι άλλο τα σωματεία!

Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η διοίκηση της ΕΠΟ ζεί σε ένα ... ροζ συννεφάκι ή βρίσκεται σε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα (διαλέγετε εσείς!) αποτελεί το γεγονός της απόφασης που έλαβε η Ομοσπονδία να «φρενάρει» την θερινή μεταγραφική περίοδο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


Έτσι, μετά την υποχρέωση των ομάδων να προσλάβουν προπονητή με δίπλωμα και την καταβολή πληρωμής ασφάλειας αυτού στο ΙΚΑ, με το κατώτατο ποσόν των 250 ευρώ, έντονες φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι αυτή η αναστολή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου έχει αποφασιστεί προκειμένου να υπάρξει εκ νέου αύξηση στο παράβολο για την μετεγγραφή ενός ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, η οποία μάλιστα θα ανέρχεται κατά την ελάχιστη τιμή κατά παίκτη στα 40 ευρώ !! και επιπλέον, προκειμένου να δοθεί χρόνος στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών να προχωρήσει σε μελέτη των εσόδων των ΕΠΣ από τα δελτία μεταβολών ποδοσφαιριστών, την οποία στη συνέχεια θα υποβάλει στην Εκτελεστική Επιτροπή.


Ως γνωστόν, η μεταγραφική περίοδος θα άρχιζε προχθες Παρασκευή (1/7), αλλά αυτό δεν έγινε κι έτσι προσωρινά οι Ενώσεις (και κατά επέκταση η ΕΠΟ) δε θα δέχονται αιτήσεις.


Τώρα, όσον αφορά τα κερκυραϊκά σωματεία, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν είχαν την οικονομική άνεση την περυσινή σαιζόν (παρότι δεν είχαν να καταβάλουν το παράβολο συμμετοχής) να κινηθούν με σε όλα τα επίπεδα και κατάφεραν να «βγάλουν» την χρονιά με μεσοβέζικες λύσεις, τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν και αυτό! Άρα, λοιπόν, πλέον υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο πολλά σωματεία είτε να μην κάνουν μεταγραφές, είτε πολύ απλά να αναστείλουν την λειτουργία τους, διότι μόνο τα έξοδα αυξάνονται, ενώ τα έσοδα από πού να βρεθούν; Από τα πανηγύρια; Από τις λαχειοφόρους αγορές; Από τα εισιτήρια των φιλάθλων; Ή από τις τσέπες των ανθρώπων των ΔΣ;Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος διαλαλούσε ότι θα δώσει προτεραιότητα και αμέριστη βοήθεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!!! Πως άραγε; Με το να το διαλύσει οικονομικά; Σημειωτέον, ότι κόπηκε και η επιχορήγηση στην Γ΄ Εθνική! Είναι ντροπή και αίσχος όλο αυτό που γίνεται!!!Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:
«ΠΡΟΣ: TMS/TDMS Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων


ΘΕΜΑ: Πίνακας παραβόλων μεταβολών ποδοσφαιριστών για τα ερασιτεχνικά σωματεία
ΑΠΟΦΑΣΗΗ Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά την υπ' αριθ. 27/29.06.2022 συνεδρίασή της, αναβάλλει τη λήψη απόφασης για τον πίνακα παραβόλων μεταβολών ποδοσφαιριστών για τα ερασιτεχνικά σωματεία για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ και αποφασίζει ότι από την 1 η Ιουλίου 2022 έως και την ολοκλήρωση (από την ΕΕ/ΕΠΟ) της διαδικασίας καθορισμού του ύψους (κόστους) των παραβόλων για τις κινήσεις/μεταβολών των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών των ερασιτεχνικών σωματείων, αναφορικά με την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, αναστέλλεται η έναρξη της θερινής μετεγγραφικής περιόδου για τα ερασιτεχνικά σωματεία και συνεπακόλουθα η διαδικασία υποβολής σχετικών αιτημάτων κάθε είδους από τα σωματεία προς τις ΕΠΣ και κατ' επέκταση προς την ΕΠΟ.


Περαιτέρω, εντέλλεται η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών να προχωρήσει σε μελέτη των εσόδων των ΕΠΣ από τα δελτία μεταβολών ποδοσφαιριστών, την οποία στη συνέχεια θα υποβάλλει στην Εκτελεστική Επιτροπή».


Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ


Γενικό συνεργείο αυτοκινήτων ΚΑΚΟΣ SERVICE. Στο 6ο χλμ. της Εθνικής Πέλεκα (40 μ. πριν την διασταύρωση Πέλεκα-Αγίου Ιωάννη). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610-52863 & 6947 64 75 59.

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
15
Αύγουστος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή, Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μαρια, Μαριος, Μαρω, Μαριω, Μαριωρη, Μαρικα, Μαριγω, Μαριγουλα, Μαρουλα, Μαριτσα, Μανιω, Μαριεττα, Μαρουσα, Μαρσια, Μαρινίκη, Μαρί Νίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb